fbpixel

Search icon
Search
5 βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αν λατρέψατε το Bridgerton
ARTS & CULTURE

5 βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αν λατρέψατε το Bridgerton

Περάστε όμορφα τον ελεύθερο σας χρόνο


Το Bridgerton μπήκε στις ζωές μας την ημέρα των Χριστουγέννων και από τότε παραμένει non-stop στη λίστα με τις κορυφαίες σειρές του Netflix -ιδιαίτερα στη χώρα μας. Η ρομαντική σειρά εποχής αποτελεί μεταφορά της σειράς βιβλίων της συγγραφέος Julia Quinn, η οποία έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η σύγχρονη Jane Austen. To tv show λοιπόν, που βασίστηκε στο πρώτο βιβλίο της Quinn, με τίτλο «Ο δούκας κι εκείνη» ακολουθεί τη ζωή της αριστοκρατικής οικογένειας και την προσπάθεια των μελών της να βρουν τον έρωτα.

Αν η σειρά σας σας μαγνήτισε στην οθόνη μέχρι το τελευταίο επεισόδιο, ανακαλύψτε παρακάτω 5 βιβλία που θα σας συνεπάρουν μέχρι το τέλος!

Bridgerton Collection - Julia Quinn

1-1K3jH.jpg

Η σειρά τελείωσε αποκαλύπτοντας στο κοινό ένα μεγάλο μυστικό. Αν αγαπήσατε την οικογένεια Bridgerton και δεν αντέχετε μέχρι την προβολή της 2ης σεζόν από το Netflix, τότε πρέπει να διαβάσετε τη συνέχεια μέσα από τα βιβλία της Julia Quinn. Το πρώτο βιβλίο της «Ο δούκας κι εκείνη» αφορά την πρώτη σεζόν της σειράς, ενώ στα υπόλοιπα βιβλία εκτυλίσσονται οι ιστορίες των υπόλοιπων μελών της οικογένειας Bridgerton που προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους και τον έρωτα μέσα στις συνθήκες της εποχής. Με χρονολογική σειρά, λοιπόν, η βιβλιοθήκη σας πρέπει να φιλοξενήσει τα: «Ο δούκας κι εκείνη», «Ο ιππότης που αγάπησα», «Παραμυθένια πρόταση», «Ο ρομαντικός κύριος Μπρίτζερτον» και «Αιώνια δικός σου».

Περηφάνια και Προκατάληψη - Jane Austen

2-sfo9K.jpg

Εάν αγαπήσατε το Bridgerton, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε το εξαιρετικό βιβλίο της Jane Austen, που έδωσε έμπνευση και στη Julia Quinn. Το «Περηφάνια και Προκατάληψη» που γράφτηκε στις αρχές του 19ου αιώνα περιγράφει τη ζωή των κορών της οικογένειας Μπένετ, που ψάχνουν τον έρωτα και την ευτυχία σε μία κοινωνία που οι άντρες ορίζουν τη μοίρα των γυναικών. Το κλασικό μυθιστόρημα ερευνά αν ένας άντρας και μία γυναίκα της εποχής μπορούν να ξεπεράσουν την περηφάνια και τις προκαταλήψεις, ώστε να βρουν την πραγματική αγάπη.

Η ξένη - Diana Gabaldon

3-tNMg2.jpg

«Η ξένη» της Diana Gabaldon είναι το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η τηλεοπτική σειρά του Netflix “Outlander”. Αν ψάχνετε για άλλη μία δυναμική πρωταγωνίστρια που προσπαθεί να επιβιώσει σε μία εποχή που δεν ευνοούσε τις γυναίκες, τότε αυτό είναι το βιβλίο για εσάς. Η ιστορία αφορά τη Κλαιρ Ράνταλ, η οποία μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο επανενώνεται με το σύζυγο της για το ταξίδι του μέλιτος στη Σκωτία. Όμως, η μοίρα θα τους χωρίσει ξανά όταν η Κλαιρ περνά μέσα από ένα μυστηριώδη κύκλο μονόλιθων και μεταφέρεται στο 1743 στα Χάιλαντς της Σκωτίας. Εκεί θα προσπαθήσει να επιβιώσει σε μία κοινωνία γεμάτη προκαταλήψεις απέναντι στις γυναίκες, ζώντας παράλληλα ένα νέο συγκλονιστικό έρωτα.

Ο μπρούντζινος καβαλάρης - Paullina Simons

4.jpeg

Εάν λατρέψατε το Bridgerton για τον έρωτα και τα κρυφά του μυστικά, τότε «Ο μπρούτζινος καβαλάρης» θα σας συνεπάρει! Η Simons αφηγείται την ιστορία της Τατιάνα Μπετανόβα που ζει στη Ρωσία στα πρόθυρα της εισβολής των στρατευμάτων της Ναζιστικής Γερμανίας. Μέσα στα ζοφερά γεγονότα που προκαλεί ένας πόλεμος, εκείνη θα βρει τον έρωτα στα μάτια του Ρώσου στρατιώτη Αλεξάντερ. Όμως, το μυστηριώδες του παρελθόν είναι ικανό να φέρει στο φως μυστικά που μπορούν να καταστρέψουν την οικογένεια της Τατιάνα.

Η Δούκισσα της Πλακεντίας - Θάνος Κονδύλης

5.jpeg

Αν ψάχνετε για μία ιστορία αγάπης στην Ελλάδα του 19ου αιώνα, θα τη βρείτε στο βιβλίο του Θάνου Κονδύλη, που καταγράφει την τραγική ιστορία της Δούκισσας της Πλακεντίας. Η ιστορία της ξεδιπλώνεται όταν φτάνει στην Αθήνα μια Αμερικανίδα δημοσιογράφος το 1846 με σκοπό να πάρει συνέντευξη από τη Δούκισσα. Η δημοσιογράφος θα βρει τον έρωτα στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα αρχίσει να δέχεται απειλές από τη βασίλισσα Αμαλία σχετικά με την ιστορία που ερευνά. Μέσα από το βιβλίο θα μάθετε τη συγκλονιστική ιστορία της Δούκισσας της Πλακεντίας που βρήκε το πραγματικό της σπίτι σε μία ξένη χώρα, την Ελλάδα.