fbpixel

Search icon
Search
5 top makeup tips για τις ημέρες που οι μαύροι κύκλοι είναι πολύ έντονοι
MAKE UP

5 top makeup tips για τις ημέρες που οι μαύροι κύκλοι είναι πολύ έντονοι

Μια διαφορετική προσέγγιση που ενίοτε είναι απαραίτητη


Εάν ανήκετε στις γυναίκες που έχουν μαύρους κύκλους γνωρίζετε πόσο έντονοι και ενοχλητικοί μπορούν να γίνουν. Μπορεί η υπόλοιπη επιδερμίδα σας να είναι υπέροχη, αλλά αν η περιοχή κάτω από τα μάτια σας είναι σκούρα τότε σίγουρα θα θέλετε να τη διορθώσετε. Φυσικά, μια κρέμα ματιών που μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σας είναι το «κλειδί», αλλά μπορεί να χρειαστείτε κάποια βοήθεια όσο περιμένετε να δείτε αποτελέσματα. Τα καλά νέα είναι ότι με το σωστό concealer και μερικά απλά βήματα μπορείτε να τους κρατήσετε μακριά, τουλάχιστον μέχρι να έρθει η ώρα να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας. Για αυτό, θα μοιραστούμε μαζί σας όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

1. Ξεκινήστε με Primer

Η αρχή θα γίνει καθώς θα εφαρμόσετε το primer. Ένα primer θα δώσει στο δέρμα σας μια λεία και ομοιόμορφη βάση για μια αψεγάδιαστη εφαρμογή μακιγιάζ στη συνέχεια και μπορεί να βοηθήσει το υπόλοιπο μακιγιάζ σας να διαρκέσει περισσότερο. Δεδομένου ότι δεν θα θέλετε οι μαύροι κύκλοι σας να αποκαλυφθούν αργότερα μέσα στην ημέρα, αυτό είναι πολύ σημαντικό.

beauty-look-coachella.jpeg

2. Δοκιμάστε το Color Correct

Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι η χρήση concealer και foundation μπορούν να κρατήσουν τους μαύρους κύκλους μακριά, η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα color correctors. Αν δεν είστε σίγουροι για το πως λειτουργούν, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σκεφτείτε τα συμπληρωματικά χρώματα, όπως τα είχατε μάθει στο σχολείο. Αυτά, που όταν εφαρμοστούν μαζί, τότε το ένα μπορεί να ακυρώσει το άλλο. Εφαρμόστε αυτή τη χρωματική θεωρία στο μακιγιάζ σας και σκεφτείτε ότι επειδή οι μαύροι κύκλοι τείνουν να έχουν μια μωβ-μπλε απόχρωση, ένα πορτοκαλί ή ροδακινί κονσίλερ θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να εξουδετερώσετε την εμφάνισή τους. Επιλέξτε το ιδανικό χρώμα, εφαρμόστε μια ελάχιστη ποσότητα κάτω από τα μάτια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

3. Προσεγγίστε το Concealer

Επιτέλους ήρθε η ώρα για το αγαπημένο concealer. Χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν στους τόνους του δέρματος σας που λειτουργεί καλυπτικά για το color corrector και που φωτίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια σας για ένα ομοιόμορφο και φυσικό φινίρισμα. Επιλέξτε κάποιο που θα σας δώσει πλήρη κάλυψη έως 24 ώρες ώστε να είστε υπέροχες όλη την ημέρα. Εφαρμόστε μικρές κουκκίδες κάτω από τα μάτια και επεκτείνετε τις προς τον κρόταφο για ένα εφέ ανύψωσης. Αν θέλετε μεγαλύτερη κάλυψη, τότε εφαρμόστε το σε σχήμα ανάποδου τριγώνου.

morning-beauty.jpg

4. Εφαρμόστε το Foundation σας

Μόλις το concealer σας είναι στη θέση του, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη βάση. Θυμηθείτε, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ένα foundation που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας ενώ παράλληλα παραμένει ενυδατικό για την επιδερμίδα σας. Αν έχετε ξηρό δέρμα, δοκιμάστε ένα ελαφρύ foundation, που θα αφήσει στο δέρμα σας μια φρέσκια υγιή εμφάνιση, χωρίς τα γνωστά "μπαλώματα". Αν πάλι θέλετε πλήρη κάλυψη τότε τολμήστε να εφαρμόσετε ένα πιο βαρύ προϊόν.

5. Ρυθμίστε το καλά

Μόλις το μακιγιάζ σας βρίσκεται στη θέση του, ήρθε η ώρα να το κλειδώσετε. Εξάλλου, δεν θέλετε όλα όσα κάνατε μέχρι στιγμής να πάνε χαμένα. Βρείτε μια πούδρα προσώπου που ταιριάζει στις ανάγκες σας και απλώστε τη σκόνη ακριβώς κάτω από τα μάτια σας με ένα πινέλο μακιγιάζ. Στη συνέχεια αφήστε την να σταθεροποιηθεί για πέντε έως δέκα λεπτά πριν ξεσκονίσετε την περίσσεια. Αφού ολοκληρώσετε το υπόλοιπο μακιγιάζ σας, τελειώστε με ένα Setting Spray, περνώντας το στο πρόσωπό σας με κινήσεις «X» και «T».