fbpixel

Search icon
Search
5 super luxurious ακίνητα που δίνουν νέα ζωή στο βιοφιλικό design
ECO GLOW

5 super luxurious ακίνητα που δίνουν νέα ζωή στο βιοφιλικό design

Ανακαλύψτε τα κι εντυπωσιαστείτε


Όταν πρόκειται για νέα σπίτια και οικιστικές κατασκευές, ο βιοφιλικός σχεδιασμός έχει κερδίσει ήδη έδαφος. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα στιλ που συνδέει τους ανθρώπους με τη φύση και με τα στοιχεία της, όπως φυτά εσωτερικού χώρου, σιντριβάνια, βεράντες και κήπους. Η θέα στον ωκεανό, στο βουνό και σε άλλα υπαίθρια τοπία συμπεριλαμβάνονται επίσης στη λίστα. 

«Το βιοφιλικό design αποτελεί πλέον ολόκληρο κίνημα και όχι απλά μια τάση», υποστηρίζει η διάσημη σχεδιάστρια Clodagh, η οποία έχει εργαστεί σε διάφορα βιοφιλικά έργα τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει την κοιλάδα Six Senses Douro στην Πορτογαλία που διαθέτει έναν βιολογικό κήπο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δειπνήσουν και μια πολυτελή σοφίτα στο Manhattan που ξεχωρίζει για τις βεράντες της, οι οποίες είναι γεμάτες με φανταστικά αρωματικά λουλούδια.

«Οι άνθρωποι έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι το να περιτριγυρίζονται από τη φύση μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική και σωματική τους υγεία, καθώς τονώνει τη διάθεσή τους», συνεχίζει η Clodagh. Στην καλύτερη περίπτωση, σύμφωνα με τη designer, ο επιτυχημένος βιοφιλικός σχεδιασμός οφείλει να εμπλέκει όλες τις αισθήσεις. «Θα πρέπει να μπορείς να αγγίζεις φυτά και λουλούδια, να ακούς το γουργούρισμα του νερού και να κοιτάς κάτι φυσικά όμορφο», λέει. 

Από ένα νέο συγκρότημα κατοικιών στο Williamsburg του Brooklyn, μέχρι μια κατοικία αξίας 65 εκατομμυρίων δολαρίων στο Beverly Hills, συγκεντρώσαμε τις πιο εντυπωσιακές κατοικίες, όπου πρωταγωνιστεί το biophilic design. 

NX at 215 North 10th Street, Williamsburg, Brooklyn

1-z5Ole.jpg

Αυτό το νέο και άκρως εντυπωσιακό ακίνητο με διαμερίσματα, κυκλοφόρησε στην αγορά στις αρχές Νοεμβρίου. Το NX διαθέτει ένα lobby που λειτουργεί ως σαλόνι και χώρος εργασίας, ενώ βρίσκεται σε ένα καταπράσινο σκηνικό, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου δέντρου Ficus. Οι περισσότερες κατοικίες του διαθέτουν βεράντες, ψηλές οροφές και μεγάλα παράθυρα που πετυχαίνουν το τέλειο παιχνίδι με το φως, που διαχέεται άπλετο στους εσωτερικούς χώρους. Υπάρχει επίσης ένα ειδικά διαμορφωμένο, ηλιόλουστο roof garden με θέα στο Brooklyn και το Manhattan, η οποία διαθέτει γκαζόν, όπου οι κάτοικοι μπορούν να χαλαρώσουν.

Δείτε το εδώ

40 Sayres Path, Wainscott, New York

imagereader-1.webp

Η ζωή σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους γίνεται εξαιρετικά πολυτελής σε αυτό το αρχοντικό του Wainscott που απέχει λιγότερο από ένα μίλι από τον ωκεανό. Το biophilic design είναι παραπάνω από ορατό σε όλο το σπίτι, από τα σιντριβάνια στην είσοδο, την outdoor kitchen και τους φεγγίτες μέχρι τους πολυάριθμους κήπους (συμπεριλαμβανομένων αρκετών που είναι βρώσιμοι) και την απίθανη infinity pool με καταρράκτη. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα βιοφιλικά στοιχεία: Η κατοικία διαθέτει επίσης, μια τραπεζαρία που περιβάλλεται από εντυπωσιακή τζαμαρία, δίνοντας τη δυνατότητα στο μάτι να αγναντεύει συνεχώς στον περιβάλλοντα χώρο, roof με προέκταση και βεράντα με θέα στον κήπο, αλλά και μία λίμνη με βατράχια.

Δείτε το εδώ

The Emerald, Seattle, Washington

exterior-4-1800x1200.jpg

Ένα νέο συγκρότημα 40 ορόφων κοντά στην αγορά Pike Place, το "The Emerald" διαθέτει 262 κατοικίες, όλες με θέα στο κέντρο της πόλης. Οι γυάλινες όψεις του πύργου αντανακλούν τον Puget Sound -τον ήχο του Ωκεανού- και οι κάτοικοι νιώθουν ότι περιβάλλονται από βουνά και νερό. Τα μεγάλα παράθυρα προσφέρουν πολύ φυσικό φως. Το Olympic Room, που βρίσκεται στον 39ο όροφο, διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κι ένα εντυπωσιακό club, όλο από γυαλί. Επιπλέον, τα ρετιρέ διαθέτουν πολύ ψηλά σε ύψος παράθυρα, από τα οποία φαίνεται πιο καθαρά η εκπληκτική θέα στα Olympic Mountains.

Δείτε το εδώ

1108 Wallace Ridge, Beverly Hills, California

1108wallaceridge-mls-9.jpg

Με μια ελιά 150 ετών από την Ιταλία, πώς θα μπορούσε αυτό το τεράστιο κτήμα να είναι κάτι λιγότερο από εντυπωσιακό; Είναι γεμάτο βιοφιλικά στοιχεία, όπως μια γυάλινη γέφυρα που οδηγεί σε ένα πανύψηλο φουαγιέ, μια ανοιχτή κάτοψη, μια αυλή, μια μοναδική πισίνα και παράθυρα που ξεκινούν από το δάπεδο και καλύπτουν μέχρι την οροφή σε κάθε υπνοδωμάτιο, με θέα τα φυτά, τα δέντρα και τα λουλούδια που δεσπόζουν στο εξωτερικό.

Δείτε το εδώ

Obsidian, Las Vegas

obsidian-modern-desert-homes-rear-3840x2160.jpg

Στους πρόποδες του Black Mountain, στη Νεβάδα, το Obsidian είναι μια περιφραγμένη κοινότητα με 33 σπίτια με το κάθε ένα από αυτά να έχει μια βιοφιλική αισθητική. Οι κατοικίες διαθέτουν θέα στη διάσημη κοιλάδα του Las Vegas και στα γύρω βουνά, ενώ έχουν επίσης συρόμενες πόρτες που οδηγούν σε διαμορφωμένες βεράντες με φυτά και living room spaces. Plus, περιλαμβάνουν διαδρόμους για περίπατο, που περιβάλλονται από πέτρες, κάκτους, καταρράκτες και infinity pools με εκπληκτική θέα στην έρημο.

Δείτε το εδώ.

Kεντρική Φωτογραφία: Beverly Hills home στο Wallace Ridge

Πηγή: AD