fbpixel

Search icon
Search
5 skincare trends που θα «σώσουν» το δέρμα σας τον χειμώνα
FACE & BODY

5 skincare trends που θα «σώσουν» το δέρμα σας τον χειμώνα

Ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών για ένα glowy skin


Καθώς ο νέος χρόνος είναι πλέον εδώ, συνεχώς παρατηρούμε νέες κυκλοφορίες προϊόντων και συνεργασίες - όπως η θραύση του ASAP Rocky με την Fenty Beauty, που έπεισε επιτέλους τους άνδρες να φορέσουν lip balm. Εκτός των παραπάνω, παρατηρούμε και κάτι ακόμη - την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία ομολογουμένως μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στην εμφάνιση της επιδερμίδας μας, εάν δεν διαχειριστούμε ορθά και ανάλογα το skincare routine μας. Από την αυξημένη ξηρότητα, έως την έλλειψη λάμψης, η μετάβαση από τον κρύο καιρό έξω στα κεντρικά θερμαινόμενα σπίτια και γραφεία μας μπορεί εύκολα να προκαλέσει μια σειρά από δερματικά προβλήματα. Τα καλά νέα είναι ότι η άνοιξη δεν είναι πλέον και τόσο μακριά, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα expert-approved tips για την ρουτίνα περιποίησής σας, τα οποία αποτελούν ταυτόχρονα και τάση. 

Ανακαλύψτε τα 5 skincare trends που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σας όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να λάμψει αυτές τις κρύες μέρες!

1. Selfcare περιποίηση της επιδερμίδας

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της εταιρείας trend forecasting WGSN, η περιποίηση του δέρματος θεωρείται όλο και περισσότερο ως μια μορφή αυτοφροντίδας και λιγότερο ως μια λειτουργική καθημερινή δραστηριότητα. Είναι αλήθεια - η τελετουργική πτυχή της περιποίησης της επιδερμίδας αποτελεί πρωταρχική ευκαιρία για να εστιάσουμε στον εαυτό μας, να κάνουμε ένα διάλειμμα από τις οθόνες μας και να δείξουμε στο σώμα μας λίγη αγάπη.

snapinstaapp-417476067-840651447810007-7937605925257258891-n-1080.jpg

Έχοντας αυτό κατά νου, οι μάρκες αναζητούν τρόπους για να προσθέσουν επιπλέον αξία και οφέλη στα προϊόντα που λανσάρουν. Χάρη στα χαλαρωτικά ή τονωτικά αρώματα ή τις μοναδικές και πολυτελείς υφές, βλέπουμε να λανσάρονται προϊόντα περιποίησης που μπορούν να διεγείρουν πολλαπλές αισθήσεις, μετατρέποντας την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης σε μια ευχάριστη αισθητηριακή εμπειρία.

2. Επικεντρωθείτε στον δερματικό σας φραγμό

Ο δερματικός φραγμός είναι ένα hot θέμα εδώ και μερικά χρόνια, αλλά ποτέ δεν είναι πιο σημαντικός από ό,τι κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν ο κρύος καιρός και η κεντρική θέρμανση είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν βλάβη του φραγμού - με αποτέλεσμα την ξηρότητα και την αφυδάτωση. Υπεύθυνος για τη διατήρηση της υγρασίας μέσα και των ερεθιστικών παραγόντων έξω, ένας κατεστραμμένος δερματικός φραγμός μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ξηρότητα, αφυδάτωση, ευαισθησία και ξεσπάσματα. 

Για να υποστηρίξετε τον φραγμό του δέρματός σας, αποφύγετε την υπερβολική απολέπιση, τη χρήση καθαριστικών αφρών και τη διαστρωμάτωση ενεργών συστατικών όπως τα ρετινοειδή και τα οξέα. Αντ' αυτού, επικεντρωθείτε στην ενυδάτωση - αναζητήστε συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια και σφραγίστε την υγρασία με παχύρρευστες ενυδατικές κρέμες ή έλαια προσώπου.

snapinstaapp-418353066-297082352859695-5733140202932281500-n-1080.jpg

3. Διατηρείστε ένα υγιές δέρμα

Το υγιές δέρμα είναι ήδη μία από τις μεγαλύτερες τάσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και η επίτευξη υγιούς δέρματος είναι πλέον ο νούμερο ένα στόχος για το δέρμα των ανθρώπων. Αν παρατηρείτε αλλαγές στο δέρμα σας κάθε χειμώνα, όπως αυξημένη ερυθρότητα, θαμπάδα ή σφιχτό δέρμα, τότε δεν είστε οι μόνοι. Η αλλαγή του κλίματος καθώς μπαίνουμε στο χειμώνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια κίνητρα για τους ανθρώπους να ανανεώσουν και να αναβαθμίσουν τις ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας τους. Αλλά μην μπείτε στον πειρασμό να κάνετε κάτι δραστικό. Αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι μια συνεπής ρουτίνα περιποίησης και να αποφεύγετε τη χρήση προϊόντων που μπορεί να επιβαρύνουν το δέρμα σας. Έτσι, πριν πετάξετε το περιεχόμενο όλων των ραφιών του μπάνιου σας ή φτάσετε στο πιο ισχυρό τονωτικό οξύ που μπορείτε να βρείτε, απογυμνώστε τη ρουτίνα σας πίσω στα βασικά - καθαριστικό, ενυδατική κρέμα και αντηλιακό.

4. Στραφείτε στην γλυκερίνη

Αυτό το δημοφιλές συστατικό δεν είναι καθόλου καινούργιο - είναι ένα θεμελιώδες συστατικό σε προϊόντα ενυδάτωσης για δεκαετίες - αλλά το 2023 είδε μια αναζωπύρωση της δημοτικότητάς του. Για χρόνια η γλυκερίνη περνούσε κάτω από το ραντάρ στην περιποίηση της επιδερμίδας, αλλά συνήθως λειτουργεί ως πυλώνας σε πολλά ενυδατικά προϊόντα. Πρόσφατα έχει γίνει ο σούπερ σταρ των προϊόντων ενυδάτωσης λόγω των μαλακτικών επιδράσεών της που αφήνουν το δέρμα σας σφριγηλό και ενυδατωμένο.

Αν και υπάρχουν λίγα προϊόντα που είναι αποκλειστικά glycerin heroes, είναι πιθανό να βρείτε το συστατικό στην πλειονότητα των ενυδατικών προϊόντων που έχετε ήδη στην κατοχή σας. Ειδικά οι ενυδατικές κρέμες και οι οροί τείνουν να διαθέτουν το συστατικό σε μεγάλες ποσότητες, αλλά θα το εντοπίσετε επίσης σε τονωτικά, μάσκες προσώπου και καθαριστικά.

f3df3b17fd14a231a730b326f99f1746.jpg

5. Προτιμήστε τις γαλακτερές φόρμουλες

Ακριβώς όπως οι ψυχρότεροι μήνες μας καλούν να φοράμε περισσότερες στρώσεις και να βάζουμε πιο χοντρά πουλόβερ και χειμωνιάτικα παλτά, η ίδια αρχή ισχύει και για την περιποίηση της επιδερμίδας. Τώρα ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τις ελαφριές ενυδατικές κρέμες σε μορφή τζελ με πιο πλούσιες κρέμες που προσφέρουν πιο εντατικά ενυδατικά συστατικά για να βοηθήσουν το δέρμα να αντέξει τις επιπτώσεις του κρύου καιρού και της κεντρικής θέρμανσης.

Φέτος, βλέπουμε επιπλέον τύπους προϊόντων να εξελίσσονται για να ανταποκρίνονται και στις ανάγκες της χειμερινής επιδερμίδας. Συγκεκριμένα, οι οροί και τα τονωτικά, τα οποία διατυπώνονται όλο και περισσότερο με πιο πυκνές, γαλακτώδεις φόρμουλες. Αυτές οι λύσεις που μοιάζουν με λοσιόν προσφέρουν μια βαθύτερη και πιο καταπραϋντική εφαρμογή ενυδάτωσης σε σχέση με τις λεπτές, υδατώδεις - ιδανικές για την αντιμετώπιση του ξηρού και ευαίσθητου χειμωνιάτικου δέρματος.

Κεντρική φωτογραφία: @hannaschonberg