fbpixel

Search icon
Search
Μεικτό δέρμα: Πώς θα καταλάβετε εάν αυτός είναι ο τύπος δέρματός σας
FACE & BODY

Μεικτό δέρμα: Πώς θα καταλάβετε εάν αυτός είναι ο τύπος δέρματός σας

Το κατάλληλο skincare routine για την ημέρα & τη νύχτα


Γνωρίζετε τον τύπο του δέρματός σας; Είναι πολύ σημαντικό να το μάθετε αυτό, γιατί μπορεί να σας προετοιμάσει κατάλληλα για την περιποίησή του. Όταν γνωρίζετε τον τύπο της επιδερμίδας σας και τις ιδιαίτερες ανάγκες της, μπορείτε να αναζητήσετε τα προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα γι' αυτήν και να υιοθετήσετε κάποιες συνήθειες ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας που μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά. Αλλά μερικές φορές το να υπολογίσετε τον τύπο του δέρματός σας δεν είναι ακριβώς απλό. Για πολλούς, χρειάζεται πολύς χρόνος για να το καταλάβουν, επειδή κατά καιρούς το δέρμα μας δεν εμφανίζει προβλήματα - δεν είναι λιπαρό, ξηρό ή ερεθισμένο. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας είναι ένα μείγμα λιπαρού και ξηρού δέρματος. Και αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως μεικτό δέρμα.

Πώς θα καταλάβετε, λοιπόν, εάν έχετε μεικτό τύπο δέρματος και πώς θα περιποιηθείτε σωστά την επιδερμίδα σας;
snapinstaapp-401253976-196926280120002-1490232376469040813-n-1080.jpg

Τι είναι το μεικτό δέρμα

Το μεικτό δέρμα είναι ένας ευρύς όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το δέρμα με περιοχές του προσώπου που συμπεριφέρονται διαφορετικά. Για παράδειγμα, ορισμένες περιοχές του προσώπου, όπως το μέτωπο, η μύτη και το πηγούνι, μπορεί να είναι λιπαρές, αλλά το δέρμα των μάγουλων και των βλεφάρων μπορεί να είναι πιο ξηρό. 

Κατά κάποιο τρόπο, όλοι έχουν μεικτό δέρμα, επειδή όλοι έχουμε διαφορετικά μεγέθη λιπαρών αδένων στο πρόσωπό μας. Οι πιο εμφανείς λιπογόνοι αδένες μας βρίσκονται εκεί όπου το δέρμα είναι πιο παχύ, όπως το μέτωπο, η μύτη και το πηγούνι. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το μέγεθος των λιπαρών αδένων είναι μοναδικό για κάθε άτομο ανάλογα με τη σύνθεση του δέρματος.

Ποια είναι τα προβλήματα περιποίησης για το μεικτό δέρμα;

Το κύριο πρόβλημα είναι η δυσκολία εύρεσης μιας ισορροπίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι που διαθέτουν αυτό τον τύπο δέρματος αντιμετωπίζουν τον "αγώνα" του να βρουν προιόντα τα οποία ελέγχουν την παραγωγή λιπαρότητας αλλά ταυτόχρονα να μην είναι τόσο ξηραντικά. Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό προϊόν σε ένα μέρος του προσώπου σας και ένα άλλο προϊόν που απορροφά τη λιπαρότητα σε ένα άλλο μέρος. 

ec729a9b0033e05b58ee28dc5834e421.jpg

Οι άνθρωποι συχνά ανησυχούν ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν διαφορετικά αυτές τις περιοχές, οπότε αγοράζουν συγκεκριμένα προϊόντα για να στοχεύσουν στις ξηρές περιοχές και άλλα προϊόντα για να στοχεύσουν στις λιπαρές περιοχές. Αυτό είναι εντελώς περιττό!. Αν απογυμνώσετε το λιπαρό δέρμα σας με ένα ξηραντικό τονωτικό, συχνά αντισταθμίζει υπερβολικά παράγοντας περισσότερο λάδι για να το αντικαταστήσει, πράγμα που έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείτε.

Η κατάλληλη πρωινή & νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης για το μεικτό δέρμα

Πρωινή ρουτίνα

  1. Βρέξτε το πρόσωπό σας με νερό και χρησιμοποιείστε ένα απαλό καθαριστικό.
  2. Εφαρμόστε έναν πλούσιο σε αντιοξειδωτικά ορό με βιταμίνη C για ένα στρώμα προστασίας από τη ρύπανση.
  3. Ενυδατώστε με βάση το τι χρειάζονται οι πιο ξηρές περιοχές της επιδερμίδας σας. Όσο πιο ξηρή είναι η επιδερμίδα σας, τόσο πιο βαριά είναι η ενυδατική κρέμα και απλά χρησιμοποιήστε λιγότερη στις πιο λιπαρές περιοχές του προσώπου.
  4. Εφαρμόστε ένα αντηλιακό με βάση τον ψευδάργυρο. Αυτό είναι το βασικό βήμα αν θέλετε πραγματικά να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση. Μην το παραλείπετε!
409482050882d5413f4e01f16c52fcd3.jpg

Νυχτερινή ρουτίνα

  1. Καθαρίστε την επιδερμίδα για να απομακρύνετε τις συσσωρεύσεις της ημέρας από τη ρύπανση, τον ιδρώτα, τη βρωμιά, το λάδι και το μακιγιάζ.
  2. Ενσωματώστε ένα προϊόν θεραπείας, όπως AHA/BHA ή ρετινοειδή που λειτουργούν πιο αποτελεσματικά χωρίς τον ήλιο και κατά τη διάρκεια του κύκλου του ύπνου, όταν ο οργανισμός ανταποκρίνεται περισσότερο στην επιδιόρθωση. Εφαρμόστε πρώτα στις λιπαρές περιοχές του προσώπου σας και χρησιμοποιήστε τα περισσεύματα ή ακόμα και παραλείψτε κάποιες νύχτες στις ξηρές περιοχές.
  3. Εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα ξεκινώντας από τις πιο ξηρές περιοχές και χρησιμοποιώντας τα περισσεύματα στις πιο λιπαρές περιοχές.

Κεντρική φωτογραφία: @sofiarichiegrainge