fbpixel

Search icon
Search
5 προορισμοί για εξορμήσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη μέχρι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά
TRAVEL

5 προορισμοί για εξορμήσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη μέχρι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά

Μέρη με απίστευτη ομορφιά για δραστηριότητες στη φύση


Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πανέμορφα μέρη. Μεγάλες πόλεις με πολλά διαφορετικά πρόσωπα, γραφικά χωριά, θάλασσες και βουνά... Τα συνδυάζει όλα! Τα ταξίδια σημαίνουν ζωή, σημαίνουν χαρά, σημαίνουν χαλάρωση, σημαίνουν ευεξία και τώρα, περισσότερο από ποτέ, τα έχουμε όλοι ανάγκη, για να κάνουμε μικρά breaks από την -γεμάτη υποχρεώσεις- καθημερινότητά μας. Αν κι εσείς αισθάνεστε πως αυτό που χρειάζεστε είναι ένα short-trip κι ανήκετε στους nature-lovers, συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε τους must-visit προορισμούς που βρίσκονται κοντά στη Θεσσαλονίκη και προσφέρονται για σύντομες αποδράσεις.

Μαγικά μέρη, αμέτρητες δραστηριότητες!

Καστοριά

shutterstock-1634050147.jpg

Μικρά σπιτάκια με κεραμοσκεπές, γνήσια μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, βυζαντινές εκκλησίες, δέντρα που σκύβουν στη λίμνη. Μία άκρως εντυπωσιακή, αμφιθεατρική πόλη. Αυτή είναι η Καστοριά, που ειδικά αυτή την περίοδο αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τη φύση και τις σύντομες αποδράσεις. Η πόλη αυτή έχει μία ιδιαίτερη αύρα και δεν είναι καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι όσοι καταφθάνουν σε αυτή, δε θέλουν να την αποχωριστούν. Για τους φυσιολάτρεις, go to σημείο αποτελεί η λίμνη Ορεστιάδα, όπου το υγρό και το ανθρώπινο στοιχείο γίνονται ένα και δημιουργούν έναν μαγικό συνδυασμό, ενώ μεταξύ άλλων, η λίμνη προσφέρεται για kanoe-kayak, αλλά και για μία χαλαρωτική βόλτα με τα ποδήλατα νερού. Πρόκειται για μία δραστηριότητα που δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες κι ικανότητες και μοιάζει ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Πείτε ένα μεγάλο «ναι» σε όλα τα παραπάνω κι αφήστε το απίστευτο -αυτό- φυσικό τοπίο να σας γεμίσει με θετικά συναισθήματα και να σας χαρίσει ευεξία.

Νυμφαίο

shutterstock-530212981.jpg

Γοητευτική ατμόσφαιρα, εντυπωσιακά αρχοντικά, σπουδαία ιστορία και πανέμορφα τοπία. Το Νυμφαίο, θεωρείται -κατά γενική ομολογία- ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη της Φλώρινας, ενώ σύμφωνα με την UNESCO, ανήκει στα 10 πιο όμορφα χωριά συνολικά της Ευρώπης. Βρίσκεται σε αρκετά ψηλό υψόμετρο και σήμα κατατεθέν του, είναι το ξύλινο, τοξωτό γεφυράκι που ενώνει τα δύο μεγάλα αρχοντικά του χωριού. Πρόκειται για ένα μέρος που παραπέμπει σε μία άλλη εποχή, τότε που όλα ήταν πολύ πιο απλά κι οι ρυθμοί ήταν πιο αργοί και παρά το γεγονός ότι αποτελεί πόλο έλξης για όσους βρίσκονται στην περιοχή, έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του. Μία εκδρομή στο Νυμφαίο -ωστόσο- μπορεί να συνδυαστεί και με μία σειρά από δραστηριότητες κι η λίμνη Ζάζαρη αποτελεί το ιδανικό spot. Μερικά μόνο από τα πράγματα που αξίζουν μία θέση στην to do list των σύγχρονων travellers, είναι η βόλτα με άλογο, το kanoe-kayak στη λίμνη, το ποδήλατο στο βουνό, η ξενάγηση με jeep 4χ4, η αναρρίχηση ή ακόμη κι η παρατήρηση σπάνιων πουλιών, που συναντά κανείς στην περιοχή.

Ζαγοροχώρια

shutterstock-1011541267.jpg

Το Ζαγόρι θεωρείται τα τελευταία χρόνια μία super δημοφιλής τουριστική περιοχή της ορεινής Ελλάδας, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νομού Ιωαννίνων. Τα Ζαγοροχώρια αποτελούνται από 52 μικρά χωριά κι είναι χτισμένα σύμφωνα με την τοπική λαϊκή κουλτούρα, με την πέτρα και το ξύλο να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα επιβλητικά βουνά, οι εντυπωσιακές χαράδρες που κόβουν την ανάσα και τα φαράγγια συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς κι είναι σίγουρο, πως ο καθένας θα βρει κάτι που θα τον γοητεύσει σε αυτή την περιοχή, είτε αγαπάει τη χλιδή, είτε τη φύση και τα αμέτρητα τοπία της. Το ακόμη καλύτερο, είναι πως μία εκδρομή στα Ζαγοροχώρια μπορεί να συνδυαστεί με μία σειρά από δραστηριότητες που βοηθούν το σώμα και κυρίως το μυαλό να αποφορτιστούν πλήρως και να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες. Οι off road διαδρομές, το rafting κι η ιππασία στο φαράγγι του Βίκου, η πεζοπορία και το mountain bike είναι μερικά μόνο από όσα μπορεί να κάνει κανείς στη συγκεκριμένη περιοχή και σίγουρα, θα τη λατρέψει!

Γρεβενά

shutterstock-2123298878.jpg

Τα Γρεβενά είναι ένας τόπος απαράμιλλης ομορφιάς με πανύψηλα βράχια κι άγρια ομορφιά. Είναι μία πόλη με πλούσια ιστορία και μία δική της, λίγο διαφορετική και πιο ιδιαίτερη γοητεία. Ο ποταμός Βενέτικος που κυλά κι από πάνω του το πέτρινο γεφύρι της Πορτίτσας, δημιουργούν μία απίστευτα όμορφη εικόνα κι όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότεροι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αυτόν τον τόπο και να αναπτύξουν μία ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Μάλλον -ωστόσο- λίγοι γνωρίζουν πως ένα short-trip στα Γρεβενά μπορεί να συνδυαστεί με πολλές, διαφορετικές δραστηριότητες, όπως rafting στον Βενέτικο και τον Αλιάκμονα, canyoning και πεζοπορία στο φαράγγι της Πορτίτσας αλλά και περιηγήσεις με Jeep στη Βάλια Κάλντα. Πείτε ένα μεγάλο «ναι» σε όλα αυτά κι αφήστε την ομορφιά αυτού του τόπου να σας μαγέψει!

Μετέωρα

shutterstock-213006586.jpg

Τα Μετέωρα αποτελούν ιδανικό προορισμό για αυτούς που αγαπούν τις ιδιαίτερες εικόνες και δε θέλουν απλά να επισκεφθούν ένα μέρος σαν όλα τα άλλα. Οι επιβλητικοί και μεγαλειώδεις βράχοι που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, δημιουργούν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η UNESCO έχει ορίσει τα Μετέωρα ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας». Πρόκειται για ένα απίστευτο θαύμα της φύσης, με την ανθρώπινη παρουσία να παίζει το δικό της καθοριστικό ρόλο, το οποίο προσφέρεται για εξερεύνηση. Είναι δεδομένο πως μία εκδρομή στα Μετέωρα πρέπει να συνδυαστεί με ατελείωτες βόλτες κι η πεζοπορία είναι το Νο1 πράγμα που θα πρέπει να προσθέσετε στην to do list σας, εφόσον επιλέξετε τον συγκεκριμένο προορισμό. Σχεδιάστε τη δική σας διαδρομή κι ετοιμαστείτε να θαυμάσετε τα άδυτα αυτού του τόπου, γνωρίζοντας από κοντά τη φυσική και ιστορική ομορφιά του. Η πεζοπορία ξεκινάει από την πλατεία Καστρακίου και συνεχίζεται στο μονοπάτι που ξεκινάει από τους πρόποδες των βράχων, στην καρδιά του καταπράσινου δάσους, στην κορυφή των βράχων, για να καταλήξει στο Καστράκι, ενώ οι εικόνες που συναντά κανείς σε όλη τη διαδρομή, είναι απλά καθηλωτικές.