fbpixel

Search icon
Search
Ξυπνάτε με σακούλες κάτω από τα μάτια; Τρόποι για να απαλλαχτείτε άμεσα!
FACE & BODY

Ξυπνάτε με σακούλες κάτω από τα μάτια; Τρόποι για να απαλλαχτείτε άμεσα!

Οι συμβουλές που μας δίνουν οι skin experts


Οι μαύροι κύκλοι που δημιουργούνται στην περιοχή των ματιών είναι ίσως από τα πιο συχνά προβλήματα. Πόσο συχνά ξυπνάτε το πρωί και τους αντικρίζετε; Η λύση δεν είναι μόνο η κάλυψη τους με concealer. Δεν σχετίζονται απόλυτα με την ηλικιακή κατηγορία, καθώς εντοπίζεται και σε νέους ανθρώπους -ίσως πιο συχνά σ' αυτούς. Μια από τις βασικές αιτίες που προκαλούνται είναι το αίσθημα της κόπωσης. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Αυτή η κατάσταση μας εμποδίζει από τη σωστή και ολοκληρωμένη ξεκούραση, με αποτέλεσμα να μην διαθέτουμε αρκετό χρόνο για εμάς. Ειδικότερα, όταν δεν απολαμβάνουμε έναν ποιοτικό 8ωρο ύπνου, η έλλειψη του αποτυπώνεται στο πρόσωπό μας.

Extra:

  • Διατροφή
  • Κάπνισμα
  • Αλκοόλ
  • Στρες
  • Κληρονομική προδιάθεση
  • Κατακράτηση υγρών

Άλλοι ταλανίζονται με χρόνια πάθηση, ενώ σε κάποιους εμφανίζονται πιο σπάνια. Το σίγουρο είναι πως όλοι μας επιθυμούμε ένα φρέσκο πρόσωπο, που να εκπέμπει λάμψη. Επομένως, οι σακούλες δεν αρμόζουν σε αυτήν την αισθητική.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω πως μπορείτε να τους αποχωριστείτε!

Μειώστε τα αλμυρά τρόφιμα

shutterstock-2005632242.jpg

Η διατροφή διαδραματίζει εξαιρετικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Έτσι και στην περιοχή των ματιών, συγκεντρώνεται αρκετό νερό και λίγο νάτριο. Όταν καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα αλατιού, τότε το αποτέλεσμα αυτού εκδηλώνεται σε έντομο πρήξιμο, δηλαδή τις λεγόμενες «σακούλες», οι οποίες μας δείχνουν ταλαιπωρημένες. Προμηθευτείτε τροφές με βιταμίνη Α όπως καρότα και πιπεριές, καθώς και τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C. Αυτά λόγω το ότι θεωρούνται αντιφλεγμονώδη και υδροδιαλυτά, θα σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμα.

Βελτιώστε τη στάση του ύπνου σας

1-9t524.jpeg

Ο ιδανικός τρόπος για να ξαπλώσετε χωρίς να συσσωρεύεται υγρό κάτω από τα μάτια είναι να είστε ανάσκελα. Με αυτόν τον τρόπο δεν τα «φθείρετε» στο μαξιλάρι και διατηρείται μια ισορροπία.

Σωστό ντεμακιγιάζ

shutterstock-559959586.jpg

Το πιο σημαντικό βήμα πριν κοιμηθούμε είναι να προσέξουμε τον καθαρισμό του προσώπου μας. Πολλές φορές, λόγω της κούρασης, επιλέγουμε να μην ξεβαφτούμε. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη για την επιδερμίδα μας, καθώς τα πολύωρα υπολείμματα προκαλούν πρησμένα μάτια. Ακόμη και ελάχιστη ποσότητα καλλυντικών προϊόντων είναι ικανή για μη επιθυμητά αποτελέσματα. Προκειμένου να είστε σίγουρες, σε ένα μικρό κομμάτι βαμβακιού ρίξτε το υγρό και απλώστε σε όλη την περιοχή. Ξεπλύνετε καλά με δροσερό νερό και είστε έτοιμες.

Αντηλιακή προστασία

shutterstock-1941572701.jpg

Ο ήλιος, ειδικότερα όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος. Επομένως, μην αμελείτε την χρήση του αντηλιακού. Επίσης, να προτιμάτε τα γυαλιά και το καπέλο σε έντονες ηλιοφάνειες.

Πείτε «ναι» στην άσκηση & τον διαλογισμό

1-6.jpg

Μπορεί να μην το γνωρίζατε, αλλά το άγχος επιδρά άμεσα και σε αυτό το κομμάτι. Αυτό συμβαίνει λόγω το ότι επηρεάζει τα επίπεδα κορτιζόλης τα οποία αυξάνουν την ένταση των οιδημάτων κάτω από τα μάτια. Εντάσσοντας μες την καθημερινότητα σας τη γυμναστική, θα σας βοηθήσει να το διαχειριστείτε και να χαλαρώσετε. Αυτή η ξεκούραση μετέπειτα θα εκδηλωθεί και στο πρόσωπο σας. Μια extra επιλογή είναι και η περίπτωση του διαλογισμού. Θα αναζωογονήσει το εσωτερικό σας. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Μείνετε ενυδατωμένοι

nero.jpg

Η αφυδάτωση θεωρείται υπεύθυνη για τις σακούλες των ματιών. Δεν ξεχνάμε να πίνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια τη μέρα. «Παραμένουμε ενυδατωμένοι» σημαίνει σωστή κυκλοφορία & απομάκρυνση της περίσσειας του υγρού από τα μάτια. Φροντίστε να έχετε κοντά σας συνεχώς ένα μπουκαλάκι νερό. Ιδιαίτερα βολικό είναι η χρήση παγουριού, ώστε να υπάρχει μέσα στην τσάντα μας από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί σας.

Κρύες κομπρέσες

de-puff-eyes-3.jpg

Τέλος, αφιερώστε λίγο χρόνο και στην περιποίησή σας. Βάλτε σε μια λεκάνη κρύο νερό μαζί με τις κομπρέσες και τοποθετήστε τες στην πρησμένη περιοχή. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε με φέτες αγγουριού. Ξαπλώστε και περιμένετε για περίπου 10 λεπτά. Η χαμηλή θερμοκρασία θα βοηθήσει να υποχωρήσουν.