fbpixel

Search icon
Search
5 εκθέσεις τέχνης στην Ευρώπη που πρέπει να βάλετε στη λίστα σας
ARTS & CULTURE

5 εκθέσεις τέχνης στην Ευρώπη που πρέπει να βάλετε στη λίστα σας

Συντονίστε από σήμερα το επόμενο ταξίδι σας


Έχουμε σπουδαία νέα! Τη φετινή χρονιά θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικές φανταστικές εκθέσεις τέχνης σε ευρωπαϊκά μουσεία. Από ιστορικά μέχρι αναδρομικά αφιερώματα σε σύγχρονους καλλιτέχνες, παρακάτω ξεχωρίσαμε για εσάς τις 5 πιο must-see art exhibitions που πρωταγωνιστούν αυτήν τη στιγμή στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις - αλλά και πότε μπορείτε να τις απολαύσετε! 

Take a look! 

1. David Hockney: Bigger & Closer (not smaller & further away)

1-izZal.jpg

Αν και είναι παρών στη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή εδώ και δεκαετίες, ο David Hockney πάντα διευρύνει τα όριά του και μας εκπλήσσει με κάτι καινούριο. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του έκθεσης στο Λονδίνο, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μερικά από τα πρόσφατα έργα του, βιώνοντας μια πολυαισθητηριακή εμπειρία.

Info: Lightroom στο Λονδίνο, μέχρι τις 23 Απριλίου 2023

2. Dana Schutz

dana-schutz-flash-art-04.jpg

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Λουιζιάνα, που βρίσκεται περίπου 30 λεπτά από την Κοπεγχάγη της Δανίας, θα φιλοξενήσει μια σπουδαία αναδρομική έκθεση της Dana Schutz. Η Αμερικανίδα καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τα έργα που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς καλλιτεχνικής της πορείας, εστιάζοντας εκείνα που απέκτησε πρόσφατα το εν λόγω μουσείο. Extra info: Η έκθεση θα ταξιδέψει στο Musée d'Art Moderne στο Παρίσι αργότερα φέτος.

Info: Louisiana Museum of Modern Art, Κοπεγχάγη, μέχρι 11 Ιουνίου 2023

3. Donatello: Sculpting the Renaissance

p9n3td-20220711154921473-web.jpg

Ο Donatello ήταν ένας από τους καλύτερους γλύπτες της Αναγέννησης που άφησε το στίγμα του σε πολλά μέρη της Ιταλίας. Φέτος, θα μπορέσετε να δείτε μερικά από τα καλύτερα έργα του στη μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει ποτέ αφιερωμένη στον ίδιο, η οποία θα λάβει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το διάσημο V&A του Λονδίνου οργάνωσε μερικά σπουδαία έξτρα προγράμματα συνδυαστικά με την εν λόγω έκθεση, οπότε ελέγξτε τον website του για να δείτε σε ποια μπορείτε να συμμετέχετε.

Info: V&A Museum στο Λονδίνο μέχρι τις 11 Ιουνίου 2023

4. Manet / Degas

3-KMyX5.jpg

Ο Édouard Manet και ο Edgar Degas έζησαν και εργάστηκαν ταυτόχρονα στο Παρίσι και σηματοδότησαν σημαντικά τις απαρχές της μοντέρνας τέχνης. Αλλά, ταυτόχρονα, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικοί. Μια από τις καλύτερες ανοιξιάτικες εκθέσεις στην Πόλη του Φωτός θα εξετάσει τις διαφορές αλλά και τις πιθανές ομοιότητές τους. Extra info: Η έκθεση θα ταξιδέψει στο ΜΕΤ της Νέας Υόρκης αργότερα φέτος. Θα εκτεθεί εκεί από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Info: Musée d’Orsay στο Παρίσι, από 28 Μαρτίου μέχρι 23 Ιουλίου 2023

5. Hugo van der Goes: Between Pain and Bliss

hugo-van-der-goes-kunsthistorisches-museum-wien-sundenfall-gg-5822a-kunsthistorisches-museum.jpg

Ο Hugo van der Goes ήταν ένας από τους σημαντικότερους Φλαμανδούς masters του δεύτερου μισού του 15ου αιώνα. Αργότερα, έγινε το αρχέτυπο ενός προβληματικού καλλιτέχνη. Δώδεκα από τα δεκατέσσερα έργα του θα παρουσιαστούν σε αυτήν την έκθεση του Βερολίνου. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία να εμβαθύνετε στο έργο αυτού του συναρπαστικού και αμφιλεγόμενου ζωγράφου.

Info: Gemaldegalerie στο Βερολίνο, από 31 Μαρτίου μέχρι 16 Ιουλίου 2023

Φωτογραφία εξωφύλλου: David Hockney