fbpixel

Search icon
Search
5 «δροσεροί» προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κοντά στη Θεσσαλονίκη
TRAVEL

5 «δροσεροί» προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κοντά στη Θεσσαλονίκη

Οι αποδράσεις που θα μας χαρίσουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης


Πράσινα τοπία που χαρίζουν δροσιά και αίσθηση απελευθέρωσης, φυσικές μελωδίες που μας ταξιδεύουν σε παραδεισένιους κόσμους, έντονα χρώματα και γλυκές μυρωδιές μεταμορφώνονται σε ονειρικά καταφύγια μακρυά από το κέντρο της πόλης. Το καλοκαίρι περιέχει αυτό το μοναδικό χάρισμα να ξυπνάει τον ρομαντισμό, κάνοντάς μας να θέλουμε να αποδράσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε το αύριο. Το πολυαναμενόμενι τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει και κουβαλάει μαζί του τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουμε απολαυστικά μέρη που ενώ απέχουν ελάχιστα από την Θεσσαλονίκη, μπορούν να μας γεμίσουν με μια καινούργια εμπειρία.

Εμείς συγκεντρώσαμε πέντε «δροσερούς» προορισμούς σε κοντινή απόσταση από την Θεσσαλονίκη, όπου θα αποκτήσουμε στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας!


Θάσος

shutterstock-1458931343.jpg

Σμαραγδένια νερά, όρη με άγρια γοητεία και πολιτισμική ομορφιά κάνουν αυτόν τον τόπο να ξεχωρίζει. Παραδοσιακά αρχοντικά και πλακόστρωτα σοκάκια συμπληρώνουν το ατμοσφαιρικό σκηνικό του βορειότερου νησιού της Ελλάδας. Θαλάσσιο σκι, καγιάκ, ιστιοπλοϊα και κοπηλασία στα καταπράσινα νερά της μπορούν να γίνουν οι αγαπημένοι μας φίλοι. Η Χρυσή Αμμουδιά, η παραλία Παχύς και το Πευκάρι αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα για να ενεργοποιήσουμε τις μπαταρίες μας. Για όσους λατρεύουν τις βόλτες με καραβάκι με την συνοδεία ενός χαλαρωτικού μπάνιου σε απομονωμένες παραλίες, αποτελεί την ιδανική επιλογή. Μια ακόμη απολαυστική εμπειρία, ειδικά για τα όσους ταξιδεύετε μαζί με τα παιδιά σας είναι η ιππασία. Δίπλα στη θάλασσα, μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα και να γνωρίσετε μια ξεχωριστή διαδρομή κατά μήκος των κρυστάλλινων νερών. Για να απολαύσουμε την παραδσσιακή κουζίνα, μια επίσκεψη στο γραφικό Kazaviti στην πλακόστρωτη πλατεία του Μεγάλου Πρίνου αρκεί για να μας κάνει να αγαπήσουμε κάθε λιχουδιά. Στον Λιμένα, το Αρχαιολογικό Μουσείο μας υποδέχεται με ποικίλες συλλογές από ευρήματα που αποκαλύπτουν το ιστορικό παρελθόν των ανθρώπων του νησιού.

Δεύτερο πόδι Χαλκιδικής

shutterstock-295452260.jpg


Στη Σιθωνία ένα καταγάλανος παράδεισος μας περιμένει. Τοπικά προϊόντα και γευστικές ομορφιές μας φιλοξενούν στην παραδοσιακή περιοχή της Σάρτης, όπου γραφικά στενάκια, ρυάκια στο κέντρο του χωριού και χαμογελαστοί άνθρωποι μας υποδέχονται για την διαμονή μας. «Το κολατσιό των τρυγητών» στο οινοποιείο Κωνσταντάρα, μια οικογενειακή επιχείρηση που διακρίνεται για το διαχρονικό μεράκι και πάθος για το κρασί, μας ταξιδεύει σε μεθυστικά αρώματα των τοπικών αμπελώνων. Μετά ακολουθεί το μπάνιο μας στις Καβουρότρυπες, ένας κρυμμένος θησαυρός νότια της Βουρβουρού, λίγο πριν την Σάρτη, που διακρίνεται για την εξωτική του ομορφιά, τα πευκοδάση και μεταμορφώνεται στον κατάλληλο καλοκαιρινό προορισμό που μυρίζει έρωτα και αλάτι. Τα λευκά βράχια μοιάζουν με ζωγραφική αριστοτεχνία και μαζί με τα τιρκουάζ νερά δημιουργούν μια ιδιωτική φυσική πισίνα που μας χαλαρώνει. Ένα διάλειμμα από το κολύμπι μας είναι το οργανωμένο beach bar «Πορτοκάλι», στο οποίο θα δροσιστούμε με αγαπημένα summer drinks.

Πήλιο

shutterstock-1812672205.jpg

Ένας αγαπημένος προορισμός για όλες τις εποχές. Στη νότια πλευρά του Πηλίου, το παραδοσιακό χωριό Τρίκερι μας περιμένει να το εξερευνήσουμε. Τεράστιες εκτάσεις με ελαιόδεντρα της γης του μας καλωσορίζουν θερμά από την πρώτη στιγμή και μας καλούν να το γνωρίσουμε. Ολόφρεσκα ψάρια γίνονται ο μεζές που θα λατρέψουμε να γευόμαστε στα δύο ψαροταβερνάκια του δίπλα στη θάλασσα παρέα με τους ντόπιους να αφηγούνται ιστορίες και περιπέτειες. Με ένα καραβάκι μπορούμε να περάσουμε από το Νέο Τρίκερι στο Παλαιό, ένα μικρό καταπράσινο νησάκι με γραφικά ταβερνάκια, και να γνωρίσουμε και τις δύο πλευρές του. Στο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας στο παλαιό Τρίκερι, η ιερή ατμόσφαιρα μας σαγηνεύει μοναδικά, με την παραλία της Αγίας Σοφίας να ολοκληρώνει την ιεροτελεστία αισθήσεων.

Σκιάθος

shutterstock-693252220.jpg

Διακρίνεται για τον κοσμοπολίτικο αέρα του και τις φυσικές ομορφιές του που μας εκπλήσσουν ευχάριστα σε κάθε γωνιά του. Τα Λαλάρια αποτελούν μια διαχρονική επιλογή που ξεχωρίζει για τα λευκά βότσαλα και τα απόκρημνα βράχια. Για ένα γοητευτικό πέρασμα στον 19ο αιώνα, μια επίσκεψη στο σπίτι - μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μας συστήνει σε μια διαφορετική πλευρά του νησιού. Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία μας χαρίζει το εστιατόριο «Μαρμίτα», σε ένα κάθετο στενάκι της πολυσύχναστης οδού «Παπαδιαμάντη».

Για last - minute πλάνο

Λίμνη Βόλβη

shutterstock-1841361055.jpg

Για όσους δεν έχετε οργανώσει ένα συγκεκριμένο πλάνο, σας προτείνουμε την λίμνη Βόλβη, έναν εναλλακτικό προορισμό που θα σας μαγέψει με τις δραστηριότητες αναψυχής που προσφέρει. Σε απόσταση 35 χλμ ανατολικά από την Θεσσαλονίκη και οχτώ χιλιόμετρα δυτικά από την θάλασσα του Στρυμονικού κόλπου, μια φυσική όαση μας περιμένει. Αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη φυσική λίμνη στην Ελλάδα και γνωρίζει πολύ καλά πως να δημιουργεί την ιδανική εκδρομή. Στην επίσκεψή μας στον υγροβιότοπο μπορούμε να κάνουμε πλήθος αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και να ανακαλύψουμε την ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα του. Από πεζοπορία και ορνιθοπαρατήρηση στην λίμνη μέχρι ποδηλασία στα πιο άγρια μονοπάτια της, αλλά και windsurfing, για τους πιο τολμηρούς, θα γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα την ξεχωριστή της ατμόσφαιρα. Μια πλούσια ιστορία χρόνων μας καλεί στην πατρίδα του Αριστοτέλη, στα Αρχαία Στάγειρα, όπου φτάνουμε σε μόλις τριάντα λεπτά από την λίμνη. Για μια απολαυστική στάση, η επιλογή των Παλιών Βρασνών μοιάζει με μονόδρομο. Παραδοσιακές τοπικές νοστιμιές θα μας κάνουν να θέλουμε να επισκεφθούμε την περιοχή.


Καλό Τριήμερο!