fbpixel

Search icon
Search
5 celebrity makeup artists αποκαλύπτουν τα top hacks τους για ακαταμάχητη λάμψη
MAKE UP

5 celebrity makeup artists αποκαλύπτουν τα top hacks τους για ακαταμάχητη λάμψη

Πώς θα κάνετε ένα εκθαμβωτικό makeup look διατηρώντας την φυσική σας εμφάνιση;


Η ανοιξιάτικη περίοδος είναι προ των πυλών και όλα πάνω μας ξεκινούν να μεταβάλλονται. Από τη διάθεσή μας έως τα outfits μας, το χρώμα εισέρχεται δυναμικά στην καθημερινότητά μας. Σίγουρα εντός όλων των μεταβολών αυτών, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και το μακιγιάζ μας. Θέλετε μια φυσική αλλά ταυτόχρονα ακαταμάχητη ανοιξιάτικη λάμψη; Αναζητήσαμε τα top hacks των makeup artist των κόκκινων χαλιών για τις πιο φωτεινές εμφανίσεις

Ανακαλύψτε τις 5 συμβουλές τους!

1. Ξεκινήστε με ένα facial tool

H Pati Dubroff μας προσφέρει την πρώτη key συμβουλή: "Αφιερώστε 5 λεπτά στο να κάνετε μασάζ στο πρόσωπό σας με ένα face roller ή ένα microcurrent device και θα εκπλαγείτε από το πόσο λαμπερή θα είναι η επιδερμίδα σας πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε makeup product". Διεγείρει τη ροή του αίματος και θερμαίνει την επιδερμίδα - και όταν αρχίζετε να εφαρμόζετε το μακιγιάζ από αυτό το σημείο, σε αντίθεση με όταν το δέρμα σας είναι κρύο, κάνει μεγάλη διαφορά. Για πιο διαρκή οφέλη, χρησιμοποιήστε και τους δύο τύπους εργαλείων σε εναλλασσόμενες ημέρες, μερικές φορές την εβδομάδα. Το κόλπο με οποιοδήποτε εργαλείο είναι να το κινείτε πάντα με κίνηση προς τα πάνω και προς τα έξω, ποτέ προς τα κάτω. 

stighmiotipo-othonis-189.png

2. Απλώστε την φόρμουλα του foundation σας σε στρώσεις

Η Gucci Westman, makeup artist και ιδρύτρια του Westman Atelier, μας συμβουλεύει: "Εφαρμόζω σε στρώσεις πάντα ελαφρές έως μεσαίες υγρές και κρεμώδεις φόρμουλες foundation μαζί για να αφήσω τη φυσική υφή της επιδερμίδας να αναδειχθεί". Θέλετε να φαίνεται ότι έχετε καταβάλει ελάχιστη προσπάθεια, ακόμη και αν δεν έχετε καταβάλει. Οι υγρές φόρμουλες νέας γενιάς εισχωρούν κατευθείαν στην επιδερμίδα για να μιμηθούν τη φυσική σας υφή, αλλά με πρόσθετη στιλπνότητα και το σωστό είδος λαμπερού φινιρίσματος. Αν νιώθετε ότι χρειάζεστε λίγη περισσότερη κάλυψη, "χτίστε" την με την ίδια φόρμουλα ή εφαρμόστε ένα concealer από πάνω για να αντιμετωπίσετε τυχόν ατέλειες ή μελάγχρωση, αντί να επιλέξετε την οριζόντια κάλυψη μιας βαριάς φόρμουλας. Ολοκληρώστε με μια σκόνη πούδρας για να αμβλύνετε όπου χρειάζεται. 

3. Το ρουζ θα προσφέρει ζωντάνια στην επιδερμίδα σας

Από την πλευρά του, ο makeup artist Sir John δεν χορταίνει το ρουζ. "Το κρεμώδες ρουζ είναι η αγαπημένη μου φόρμουλα για να δουλέψω, αλλά πρέπει να έχετε μια γκαρνταρόμπα με ρουζ. Έμαθα από τη γιαγιά μου ότι πραγματικά δίνει μια όψη υγείας στο πρόσωπο. Ξεκινάω με ένα κρεμώδες ρουζ και το απλώνω με πινέλο - το μετριάζω πρώτα στο πίσω μέρος του χεριού μου, ώστε να μην φέρω πολύ χρώμα στο πρόσωπο. Ζητώ από τις πελάτισσές μου να χαμογελάσουν και όπου υπάρχει το περισσότερο λίπος στα μάγουλα, εκεί είναι που θέλετε να τοποθετήσετε το χρώμα σας. Στη συνέχεια, μου αρέσει να χτυπάω λίγο στους κροτάφους ή στο μέτωπο για μια ατμόσφαιρα της δεκαετίας του '70 και να παίρνω ό,τι έχει απομείνει στο πινέλο μέχρι το ντεκολτέ, ακριβώς εκεί που είναι οι κλείδες - αυτό φέρνει λίγη θερμότητα. Όταν βλέπουμε κάποιον που είναι αναψοκοκκινισμένος, σαν να έχει έρθει από μια βόλτα ή ένα τρέξιμο, δίνει αυτή την ψευδαίσθηση ότι το αίμα ρέει και είναι σέξι", δηλώνει ο ίδιος. 

stighmiotipo-othonis-188.png

4. Ανανεώστε το smokey eye με nude αποχρώσεις

Λατρεύουμε ένα smoky nude look στα μάτια, όπως και η Sheika Daley. Οπότε, φτιάξτε το smoky eye σας με ένα bronzer ή έναν πιο σκούρο τόνο σκιάς και πραγματικά αναμείξτε το στην τελειότητα πάνω από την πτυχή, σχεδόν μέχρι το φρύδι, έτσι ώστε να είναι σχεδόν αόρατο αλλά να δίνει ένα όμορφο, διάχυτο χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέστε μια λάμψη στο βλέφαρο για περισσότερη φρεσκάδα, καθώς και μια ιδέα από eyeliner και βλεφαρίδες για να μεταμορφώσετε το βλέμμα σας. Για πρόσθετο δράμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο σκούρα απόχρωση ή ακόμα και μαύρο μόνο στις εξωτερικές γωνίες του ματιού για ένα υπέροχο αποτέλεσμα cat-eye. 

5. Εφαρμόστε το bronzer με τα δάχτυλα των χεριών σας

Το μυστικό για ένα φυσικό, ηλιόλουστο δέρμα, σύμφωνα με τον Daniel Martin, είναι να μιμηθείτε το σημείο όπου ο ήλιος χτυπάει το πρόσωπό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας δύο δάχτυλα (του δαχτυλιδιού και το μεσαίο) για να εφαρμόσετε το προϊόν bronzing στα υψηλότερα σημεία του προσώπου. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας με αυτόν τον τρόπο -και όχι πινέλο- σημαίνει ότι έχετε περισσότερο έλεγχο και μπορείτε να χτίζετε το χρώμα σιγά-σιγά, αντί να το εφαρμόζετε με το ζόρι. Για να πετύχετε αυτό το φινίρισμα δεύτερης επιδερμίδας", θέλετε να αισθάνεστε σαν να δουλεύετε το bronzer στο δέρμα σας. Αναζητήστε μια φόρμουλα με κρεμώδες φινίρισμα που θα αντέξει στη ζέστη. 

Κεντρική φωτογραφία: @nicolaannepeltzbeckham