fbpixel

Search icon
Search
5+1 skincare rules που αν ακολουθήσετε θα έχετε τέλεια επιδερμίδα από την αρχή της εβδομάδας
FACE & BODY

5+1 skincare rules που αν ακολουθήσετε θα έχετε τέλεια επιδερμίδα από την αρχή της εβδομάδας

Καταπολεμήστε τα Monday blues που «νιώθει» η επιδερμίδα σας


Είναι Κυριακή. Το πρόσωπό σας αρχίζει ήδη και κάνει εμφανή τα σημάδια της ανύπαρκτης διατροφής που κάνατε από Παρασκευή βράδυ, όταν τρώγατε λαχταριστά κομμάτια πίτσας συνοδευόμενα ή τηγανητές πατάτες. Ως γνωστόν, το διατροφολόγιό μας επηρεάζει κατά πολύ την ποιότητα της επιδερμίδας μας, αφού εάν για παράδειγμα καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα σοκολάτας ή άλλων επεξεργασμένων τροφών (βλ. πατατάκια) και τυχαίνει να είστε επιρρεπείς στην ακμή, το επόμενο που θα συμβεί θα είναι να εμφανίσετε ανεπιθύμητα breakouts, τα οποία θα σας συνοδεύουν κάθε μέρα θυμίζοντάς σας πόσο λάθος ήταν να ενδώσετε στα βραδινά cravings. Ακόμη και τις Δευτέρες, που θέλετε να ξεκινήσετε την εβδομάδα σας δυναμικά και με αψεγάδιαστο δέρμα, δίχως σημάδια και σπυράκια. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να σταματήσετε αυτές τις αρνητικές συνέπειες και να έχετε το πρόσωπο των ονείρων σας.

Ανακαλύψτε τα 6 skincare & makeup tips, που θα σας χαρίσουν λεία όψη και λαμπερή επιδερμίδα κάθε Δευτέρα!
shutterstock-1053102260.jpg

1. Κάντε διπλό καθαρισμό

Εάν νομίζετε πως με το ντεμακιγιάζ μόνο θα απομακρύνετε ρύπους και μικρόβια από το πρόσωπό σας, κάνετε λάθος. Θα χρειαστείτε κάτι πιο δραστικό, που ακούει στο όνομα διπλός καθαρισμός ή double cleansing, όπως θα το δείτε να φιγουράρει σε πάμπολλα beauty sites. Ξεκινήστε με ένα έλαιο καθαρισμού ή ένα cleansing balm, για να ξεβαφτείτε και να απομακρύνετε τους ρύπους και τα μικρόβια. Συνεχίστε με ένα gel cleanser, για να κάνετε ακόμη πιο βαθύ καθαρισμό.

2. Δοκιμάστε μια overnight θεραπεία

Για να έχετε απόλυτα λείο και λαμπερό δέρμα μόλις ξυπνήσετε τη Δευτέρα το πρωί, θα χρειαστεί να το περιποιηθείτε το προηγούμενο βράδυ. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, overnight προϊόντα περιποίησης, τα οποία είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν όσο εσείς κοιμάστε ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και προσφέροντας αξεπέραστη λάμψη. Ταυτόχρονα, απολεπίζουν απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Εφαρμόστε αυτές τις θεραπείες 1-2 φορές την εβδομάδα και αποκτήστε απίστευτα λεία επιδερμίδα.

3. Κάντε dry brushing στο σώμα

Μαζί με το πρόσωπο, φροντίστε και το σώμα σας. Υπάρχει ένα beauty tool και μια θαυματουργή τεχνική, το λεγόμενο dry brushing, στα οποία μπορείτε να βασιστείτε, για να αποκτήσετε λείο δέρμα και να μειώσετε ταυτόχρονα την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Plus, η τεχνική αυτή βοηθάει με την αποτρίχωση και σας εξοικονομεί χρόνο αφού δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα απολέπισης. Όπως βλέπετε, έχετε πολλούς λόγους, για να την εφαρμόσετε και να ξεκινήσετε τη Δευτέρα σας έτοιμη και πάνω απ' όλα άνετη με το σώμα σας.

4. Binge-mask

Το binge-mask είναι το γνωστό σε όλες multi-masking, δηλαδή την εφαρμογή πολλών και διαφορετικών μασκών στο πρόσωπο. Πηγαίνετε, λοιπόν, τη Self-care Sunday σε άλλο επίπεδο και απλώστε στο δέρμα σας face masks, που έχουν διαφορετική λειτουργία -ιδανικά σε κρεμώδη μορφή, για να είναι πιο εύκολο να τις βάλετε ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, όπου κρίνετε πως είστε αφυδατωμένες, επιλέξτε μια μάσκα ενυδάτωσης, όπου παρατηρείτε θαμπάδα, προτιμήστε μια glowing mask. Με αυτόν τον τρόπο, θα αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε δερματικό θέμα σας και θα υποδεχθείτε την αρχή της εβδομάδας με τέλεια επιδερμίδα.

monday.jpg

5. Χαρίστε σας ένα μασάζ προσώπου

Το facial massage θα γίνει ο σύμμαχός σας για αψεγάδιαστο πρόσωπο όχι μόνο τις Δευτέρες, αλλά όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Μπορείτε να το επιτύχετε είτε εφαρμόζοντας ένα face oil και κάνοντας απαλό μασάζ είτε χρησιμοποιώντας ένα gua sha ή jade roller, για πιο θεαματικά αποτελέσματα. Plus, πριν κοιμηθείτε την Κυριακή, μπορείτε να πάρετε ένα παγάκι και να κάνετε με αυτό ένα μασάζ στο πρόσωπό σας, ένα εύκολο και δραστικό tip, που θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος.

6. Προσθέστε face oil στο foundation

Έχοντας κάνει ήδη τα προηγούμενα βήματα από την Κυριακή κι έχετε ξυπνήσει τη Δευτέρα απόλυτα λαμπερές, ήρθε η ώρα να κάνετε το μακιγιάζ σας πριν κατευθυνθείτε προς το γραφείο. Για να δημιουργήσετε τη βάση σας, πάρτε το έλαιο προσώπου και αναμείξτε το με το foundation σας. Με αυτόν τον τρόπο κάνετε πιο dewy το πρόσωπό σας, αφού το face oil χαρίζει τρομερή λάμψη στην επιδερμίδα, χωρίς καν να έχετε εφαρμόσει κάποιο highlighter. Εάν υιοθετήσετε, λοιπόν, αυτό το makeup tip, όλοι θα αναρωτιούνται τι κάνατε μέσα στο σαββατοκύριακο και είστε τόσο εκτυφλωτικές.