fbpixel

Search icon
Search
4+1 νησιά κοντά στην πόλη για σύντομες αποδράσεις το φθινόπωρο
TRAVEL

4+1 νησιά κοντά στην πόλη για σύντομες αποδράσεις το φθινόπωρο

Οργανώστε ένα mini trip που θα σας φτιάξει τη διάθεση!


Τα ταξίδια μας χαρίζουν ευχάριστα συναισθήματα, μας χαρίζουν αναμνήσεις, μας χαρίζουν ευτυχισμένες στιγμές και σημαντικές εμπειρίες. Τα ταξίδια, μας βοηθούν να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να εξερευνήσουμε διαφορετικές κουλτούρες. Είναι το οξυγόνο που χρειαζόμαστε, όταν η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη με υποχρεώσεις και με «πρέπει». Το μόνο που πρέπει να κάνουμε -λοιπόν- είναι να βρούμε λίγο χρόνο, για να αφιερώσουμε στον εαυτό μας και στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας.

Η Ελλάδα, είναι μία χώρα με πολλά, διαφορετικά πανέμορφα μέρη. Με νησιά, με βουνά, με δάση, με θάλασσες. Είναι μία χώρα που τα συνδυάζει όλα! Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε ένα mini-trip σε κάποιο νησί, πριν να καλοσωρίσουμε κι επίσημα το φθινόπωρο; Εμείς ξεχωρίσαμε τα must-visit islands που βρίσκονται πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη και προσφέρονται για σύντομες αποδράσεις.

Απολαύστε τις διακοπές σας!

Θάσος

shutterstock-1504633808.jpg

Ένα καταπράσινο νησί με μαγευτικές παραλίες και πλούσια ιστορία. Αυτή είναι η Θάσος, που φημίζεται για τις μοναδικές φυσικές ομορφιές, τα σμαραγδένια νερά και τα γραφικά χωριά της. Το πανέμορφο, αυτό, νησί, αποτελεί μία από τις top επιλογές για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών, καθώς βρίσκεται μόλις μερικές ώρες μακριά από την πόλη, ενώ θεωρείται must-visit για όσους αγαπούν τη φύση και την εξερεύνηση. Η Θάσος, φημίζεται για την πλούσια βλάστηση και τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία της, ενώ σε αυτήν, συναντά κανείς εντυπωσιακούς καταρράκτες και χρυσαφένιες παραλίες με τιρκουάζ νερά, που παραπέμπουν σε εξωτικά μέρη. Όσοι επιλέγουν αυτό το νησί για τις διακοπές τους, πρέπει οπωσδήποτε να περπατήσουν στους παραδοσιακούς οικισμούς, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά την τοπική κουλτούρα, αλλά και να βρεθούν στα αρχαιολογικά μνημεία του. Το μέρος αυτό, έχει ξεχωριστή ιστορία και δεν είναι τυχαίο πως ακόμη κι οι πιο απαιτητικοί visitors, αποκτούν ένα πολύ ιδιαίτερο δέσιμο με αυτόν τον τόπο.

Σαμοθράκη

shutterstock-80686033.jpg

Ένας καταπράσινος, επίγειος παράδεισος, στην «καρδιά» του Βορείου Αιγαίου. Ένα νησί με άγρια φυσική ομορφιά, τα παραδεισένια τοπία, εντυπωσιακές βάθρες και μία μυστηριακή ατμόσφαιρα, που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Η Σαμοθράκη, δεν είναι ένα νησί σαν όλα τα άλλα. Η πυκνή βλάστηση, σε συνδυασμό με τα μαγευτικά τοπία της συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, σπάνιας ομορφιάς κι όσοι βρίσκονται σε αυτήν, έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα μικρό break από τους έντονους ρυθμούς της πόλης και να ακολουθήσουν έναν πιο απλό τρόπο ζωής. Το νησί συνδυάζει μοναδικά το βουνό και τη θάλασσα, με τις χρυσαφένιες παραλίες του και το όρος Σάος που δεσπόζει στο κέντρο του, ενώ προσφέρεται για πεζοπορία κι ορειβασία, για τους λάτρεις των extreme sports. Η Χώρα της Σαμοθράκης, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά μέσα στα δέντρα και στη λίστα των visitors πρέπει να βρίσκεται σίγουρα μία βόλτα στα γραφικά σοκάκια της, αλλά και μία επίσκεψη στα Θερμά, όπου συγκεντρώνονται πολλοί για να κάνουν ιαματικά λουτρά και βουτιές στη διάσημη Γριά Βάθρα.

Σκόπελος

shutterstock-1903430044.jpg

Η Σκόπελος, είναι ένας καταπράσινος παράδεισος με μαγευτικά τοπία κι εντυπωσιακές παραλίες κι είναι ο κατάλληλος προορισμός για όσους θέλουν να χαλαρώσουν, να αποφορτιστούν και να ξεκουραστούν, μακριά από τον πολύ κόσμο και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Το νησί, αυτό, φημίζεται για το ρομαντικό χαρακτήρα και τα γραφικά χωριά του, που αξίζει να τα γνωρίσει κανείς από κοντά και να περπατήσει στα σοκάκια τους, ενώ προσφέρεται για δραστηριότητες στη φύση. Το make the long story short, είναι go to προορισμός, για όσους θέλουν να κάνουν ένα mini-break και να απολαύσουν ένα νησί με πολλές διαφορετικές εικόνες, που συνδυάζει τις εντυπωσιακές παραλίες, με τα τοπία που κόβουν την ανάσα. Που έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό του χαρακτήρα, παρά το γεγονός ότι ειδικά στη διάρκεια του καλοκαιριού, υποδέχεται visitors από κάθε γωνιά του κόσμου. Το διαμάντι των Σποράδων, βρίσκεται σε απόσταση... αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη κι η πρόσβαση σε αυτό είναι πολύ εύκολη.

Σκιάθος

shutterstock-685610377.jpg

Υπάρχουν αυτοί που αγαπούν τις ήρεμες, low-profile διακοπές κι αυτοί που προτιμούν τους κοσμοπολίτικους προορισμούς. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, must-visit για εσάς είναι η Σκιάθος, που φημίζεται -μεταξύ άλλων- για τα υπέροχα φυσικά τοπία της, τις εντυπωσιακές παραλίες, το καλό φαγητό και φυσικά, την έντονη νυχτερινή της ζωή. Πρόκειται για ένα νησί με πολλά, διαφορετικά πρόσωπα, που -ουσιαστικά- τα συνδυάζει όλα. Την διασκέδαση με την ξεκούραση και τις βόλτες στη φύση και τις ερημικές παραλίες με την πλούσια βλάστηση με την night life στη Χώρα, που μοιάζει μία μικρή... Μύκονο! Στην bucket-list σας, θα πρέπει να βρίσκεται μία βόλτα στους γραφικούς οικισμούς του νησιού, όπου θα συναντήσετε πολλούς locals, που σίγουρα, θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε και να εκτιμήσετε την παράδοση αυτού του τόπου, αλλά και τους γαστρονομικούς θησαυρούς της τοπικής κουζίνας, που θα ξυπνήσουν όλες τις αισθήσεις σας. Ειδικά αυτή την περίοδο, η Σκιάθος μοιάζει πιο σαγηνευτική από ποτέ και προσφέρεται για μία σύντομη απόδραση!

Κέρκυρα

shutterstock-2019246152.jpg

Η Κέρκυρα έχει κάτι να προσφέρει σε όλους. Υπάρχουν αυτοί που την επιλέγουν για τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των locals, άλλοι την λατρεύουν για τον απίστευτο ρομαντισμό της κι άλλοι για τα παραμυθένια τοπία και τις δραστηριότητες που προσφέρει. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο νησί, με σπουδαία ιστορία, που πραγματικά δε θυμίζει σε τίποτα κανένα άλλο. Η Κέρκυρα, φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες και τα καταπράσινα τοπία της, αλλά και για τους γαστρονομικούς της θησαυρούς, ενώ η ενετική αρχιτεκτονική της, την καθιστά ακόμη πιο εντυπωσιακή. Ο περίπατος στην Παλιά Πόλη, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO θεωρείται must, προκειμένου να θαυμάσει κανείς από κοντά τα επιβλητικά αρχοντικά της και να εξερευνήσει τα μικρά μονοπάτια, που παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή, τότε που όλα ήταν πιο απλά και πιο ιδιαίτερα. Οι πλούσιες εικόνες και τα μοναδικά vibes αυτού του τόπου, χαρίζουν μία πολύ ιδιαίτερη αίσθηση στους visitors και δεν είναι τυχαίο, το γεγονός ότι οι περισσότεροι θέλουν να επιστρέφουν συνεχώς σε αυτόν.