Ο Εμμανουήλ Καραλής πρόσθεσε ακόμα μία σπουδαία επιτυχία στη φετινή του πορεία, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Diamond League της Λωζάνης με εντυπωσιακό άλμα στα 6,02 μέτρα, και κάνοντάς ξανά υπερήφανους. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τη βροχή που έκανε τον διάδρομο ιδιαίτερα απαιτητικό, ο Έλληνας πρωταθλητής απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, μετατρέποντας αυτόν τον αγώνα σε ένα ακόμα προσωπικό show που και πάλι μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας.
Ο αγώνας, που τόσο καιρό περιμέναμε, διεξήχθη στο κέντρο της ελβετικής πόλης. Πλήθος φιλάθλων με ελληνικές σημαίες αποθέωσε τον Ολυμπιονίκη του επί κοντώ, ο οποίος επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι τα άλματα πάνω από τα έξι μέτρα αποτελούν πλέον... ρουτίνα για εκείνον! Η απουσία του κορυφαίου Mondo Duplantis έδωσε την ευκαιρία στον Καραλή να διεκδικήσει απερίσπαστος την πρωτιά, αλλά η νίκη του, η αλήθεια είναι, πως μόνο εύκολη δεν ήταν.

Ξεκίνησε με άνεση από τα 5,72μ., πέρασε με την πρώτη τα 5,92μ. και με έντονη πανηγυρική κραυγή έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική ψυχολογία. Στη συνέχεια, ο αγώνας εξελίχθηκε σε «μονομαχία» με τον Ersu Şaşma, καθώς οι δυο τους ήταν οι μόνοι που συνέχισαν να διεκδικούν τα μεγάλα ύψη. Ο Τούρκος πρωταθλητής απέτυχε τρεις φορές στα 6,02μ., μένοντας στην τέταρτη θέση με 5,82μ., την ώρα που ο Μανόλο επέμεινε και δικαιώθηκε στην τρίτη του προσπάθεια, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.
Στο βάθρο τον ακολούθησαν δύο Γάλλοι άλτες: ο πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Renaud Lavillenie, που πήρε τη δεύτερη θέση με 5,82μ., και ο συμπατριώτης του Thibaut Collet, επίσης με το ίδιο ύψος.
Για τον Εμμανουήλ Καραλή, το άλμα αυτό ήταν το 11ο της καριέρας του πάνω από τα 6 μέτρα, στοιχείο που δείχνει τη σταθερότητα και την εξέλιξή του ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου. Η ελληνική παρουσία στο Diamond League συνεχίζεται, καθώς στις 20 Αυγούστου θα αγωνιστούν ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος και η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό.
Keep going guys!