fbpixel

Search icon
Search
Αργοσαρωνικός: Ο επίγειος παράδεισος με τους προορισμούς-«κοσμήματα» που είναι ιδανικός για τον Σεπτέμβρη
TRAVEL

Αργοσαρωνικός: Ο επίγειος παράδεισος με τους προορισμούς-«κοσμήματα» που είναι ιδανικός για τον Σεπτέμβρη

Αριστοκρατική ατμόσφαιρα και μοναδικά vibes σε ένα πανέμορφο μέρος της Ελλάδας


Η Ελλάδα είναι μία χώρα με απίστευτη ομορφιά, με καταπράσινα βουνά, με απέραντες θάλασσες, με μαγευτικά τοπία και μοναδικά μέρη. Είναι μία χώρα ιδιαίτερη, που τα συνδυάζει όλα. Ένας τόπος με ξεχωριστά vibes, που σαγηνεύει τους visitors από την πρώτη στιγμή. Είναι ο must-visit προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης σε ειδυλλιακά τοπία και φυσικά, τα νησιά της θεωρούνται must-visit για όσους αγαπούν την καλή ζωή και το ευ ζην. 

Εμείς κάνουμε focus στα λαμπερά, νησιά του Αργοσαρωνικού και σας παρουσιάζουμε όσα πρέπει να γνωρίζετε γι΄αυτά. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε τα μικρά τους μυστικά!

Μαγικές τοποθεσίες, μοναδικά μέρη!

Where?

Αργοσαρωνικός, Ελλάδα

Why now?

Υπάρχουν αυτοί που επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στην «καρδιά» του καλοκαιριού, αλλά κι αυτοί, που αγαπούν την ηρεμία και λένε «ναι» στις late vacations. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία και θέλετε να γνωρίσετε από κοντά μαγικά μέρη και νησιά με μοναδικά αρώματα και γεύσεις, τότε, ο Αργοσαρωνικός είναι ακριβώς αυτό που ζητάτε! Τα νησιά κι οι ακτές της περιοχής αποτελούν εξαιρετικά δημοφιλείς προορισμούς στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά αυτή την περίοδο -ειδικά- αποκτούν μία διαφορετική ομορφιά. Η Σαλαμίνα, η Αίγινα, το Αγκίστρι, ο Πόρος, η Ύδρα κι οι Σπέτσες σαγηνεύουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς visitors, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Πρόκειται για μικρά νησιά, που συνδυάζουν τα όμορφα τοπία, με τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία, τα αρχοντικά σπίτια, τους γραφικούς οικισμούς και τις εντυπωσιακές παραλίες και μοιάζουν ιδανικά, για χαλαρωτικές αποδράσεις και πλήρη αποφόρτιση μακριά από όλους κι από όλα. Θέλετε να βιώσετε την απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία, θαυμάζοντας από κοντά μέρη μαγικά που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη σας; Ο Αργοσαρωνικός θα σας κλέψει την καρδιά.

Don't miss

titlo-XnxnQ.jpg
Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας

Ξεκινώντας από τη Σαλαμίνα, που είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού κι έχει τεράστια ιστορική σημασία, must-visit -εκτός από τις εντυπωσιακές παραλίες- αποτελεί το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς σε αυτό, συναντά κανείς συλλογές που περιλαμβάνουν σημαντικά ευρήματα και μία πλούσια συλλογή επιτύμβιων και αναθηματικών αναγλύφων από τα Προϊστορικά χρόνια μέχρι την Ύστερη αρχαιότητα, αλλά και το σπήλαιο του Ευριπίδη, που βρίσκεται στην περιοχή Περιστέρια στη νότια πλευρά της σε υψόμετρο 115 μ. Μετά τη στενή είσοδο, ακολουθούν δέκα θάλαμοι με χαμηλή οροφή, στενούς διαδρόμους και φυσικές κόγχες και εσοχές, ενώ η θέα είναι πραγματικά μαγευτική. 

kolona.jpg
Αρχαιολογικός χώρος Κολώνας

Από την άλλη, η Αίγινα είναι πιο ιδιαίτερη, είναι ένα νησί με μοναδικές τοποθεσίες και με αμέτρητα φυσικά τοπία. Έχει κι αυτή τη δική της, πλούσια ιστορία κι οι locals, είναι πάντα έτοιμοι να υποδεχτούν τους visitors με καλή διάθεση. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπως κι ο Αρχαιολογικός χώρος Κολώνας αξίζουν μία θέση στην bucket-list σας, ενώ επιβάλλεται και μία βόλτα στην Πέρδικα. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του νησιού και παρόλο που δεν διαθέτει παραλία, μπορείτε να κάνετε βουτιές από τα βράχια στα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά. Μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

shutterstock-1458027824.jpg
Ύδρα

Η Ύδρα από τη δική της μεριά, είναι το κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού και προσφέρεται με ατελείωτες βόλτες στη γραφική πόλη και το λιμάνι, περιπάτους στη φύση με τη μαγική θέα στο Αιγαίο να κόβει την ανάσα, βουτιές στα καταγάλανα νερά και καλό φαγητό. Ωστόσο, είναι ιδανικός προορισμός και για ήρεμες διακοπές. Η πεζοπορία στο Όρος Έρως, αλλά κι ο γύρος του νησιού με καραβάκι αξίζουν μία θέση στη λίστα όσων καταφθάνουν σε αυτό και μοιάζει βέβαιο, πως θα το λατρέψουν. Για τους art-lovers, πόλο έλξης αποτελεί το Deste Foundation, όπου φιλοξενείται ο Apollo του πιο ακριβοπληρωμένου εν ζωή καλλιτέχνη, Jeff Koons.

shutterstock-632540414.jpg
Σπέτσες

Εξίσου λαμπερές και δημοφιλείς, είναι οι Σπέτσες, που φημίζονται για την αριστοκρατική ατμόσφαιρα και την πλούσια ιστορία τους κι αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν την έντονη, social life. Το νησί, βρίσκεται απέναντι από το γνωστό τουριστικό θέρετρο, Πόρτο Χέλι και φημίζεται για τη νεοκλασική αρχιτεκτονική του, τις υπέροχες παραλίες και τις εντυπωσιακές τοποθεσίες που προσφέρονται για εξερεύνηση. Αν το επιλέξετε για τις διακοπές σας, μην παραλείψετε να βρεθείτε στο νέο λιμάνι, την Ντάπια. Εκεί, θα συναντήσετε αμέτρητα εστιατόρια με νόστιμο φαγητό και θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τους τοπικούς, γαστρονομικούς θησαυρούς, απολαμβάνοντας μία μοναδική θέα. Φυσικά, αξίζει να εξερευνήσετε τα γραφικά χωριά και τους υπόλοιπους οικισμούς των Σπετσών, όπως οι Άγιοι Ανάργυροι, το Λιγονέρι κι η Κουνουπίτσα. Οι εικόνες που θα συναντήσετε, θα είναι μαγικές. Bonus: Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Benoit Pare, «Ο Αργοσαρωνικός στην pop-art εκδοχή του Benoit Pare», που είναι μία νέα σειρά έργων, εμπνευσμένα από τις Σπέτσες και τα άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού, με την έκθεση να εγκαινιάζεται στις 2 Σεπτεμβρίου.


shutterstock-2109326561.jpg
Πόρος

Αν πάλι ανήκετε στους φυσιολάτρεις και θέλετε να βρεθείτε σε ένα μέρος με απέραντο πράσινο κι ασύγκριτη φυσική ομορφιά, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε την επιλογή του Πόρου. Πρόκειται για ένα πανέμορφο, καταπράσινο νησί, που προσφέρεται για ήσυχες διακοπές. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο μικρά νησάκια, τη Σφαιρία και την Καλαυρία, τα οποία χωρίζονται από ένα στενό κανάλι, ενώ η πόλη βρίσκεται στο ηφαιστιογενές νησάκι Σφαιρία κι είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από το λιμάνι. Η βόλτα στα γραφικά σοκάκια της, με τα νεοκλασικά σπίτια, τα όμορφα μπαλκόνια και τα μικρά μαγαζάκια, αλλά κι η επίσκεψή στο ιστορικό ρολόι, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το πιο ξεχωριστό ηλιοβασίλεμα, αποτελεί must για τους visitors που θέλουν να γνωρίσουν τον πραγματικό χαρακτήρα αυτού του τόπου.

shutterstock-2149557417.jpg
Αγκίστρι

Last but not least, το Αγκίστρι, είναι ίσως το πιο low-profile νησί του Αργοσαρωνικού και δεν είναι τυχαίο, πως το επιλέγουν κυρίως όσοι θέλουν να μείνουν μακριά από την πολυκοσμία και τους έντονους ρυθμούς. Το καταπράσινο, αυτό, νησί, είναι μικρός παράδεισος για ήρεμες διακοπές που διαθέτει πολλές πανέμορφες παραλίες με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και βλάστηση που συχνά φτάνει μέχρι και τη θάλασσα. Αξίζει να βρεθείτε στην Χαλικιάδα, που κατά γενική ομολογία είναι η πιο όμορφη στο νησί, με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα λευκά βότσαλα να συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, αν κι η πρόσβαση είναι λίγο δύσκολη, καθώς γίνεται μόνο με τα πόδια μέσω μονοπατιού και απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Where to stay?

18.jpg
Aianteion Bay Hotel

Με θέα στον μαγευτικό κόλπο της Σαλαμίνας, σε μια από τις πιο ιδανικές τοποθεσίες του νησιού δεσπόζει το Aianteion Bay, που αιχμαλωτίζει τους guests με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική και τη minimal διακόσμησή του. Σε αυτό το μέρος, η πολυτέλεια συναντά την κομψότητα κι οι visitors έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την απόλυτη χαλάρωση, σε ένα αρμονικό περιβάλλον. To Aianteion Bay Hotel βρίσκεται στο Αιάντειο και παρέχει ιδιωτική παραλία για τους επισκέπτες του, ενώ διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια και suites, για όσους αγαπούν την άνεση και την ποιότητα.

llb-pool-sunset-view-03-1-1-1024x684.jpg
LaLiBay Resort & Spa

Η Αίγινα, μοιάζει πιο εντυπωσιακή από ποτέ αυτή την περίοδο κι εξίσου εντυπωσιακό, είναι και το LaLiBay Resort & Spa, που βρίσκεται σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της, δίπλα ακριβώς στη θάλασσα. Είναι ο ιδανικός προορισμός για να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε μέσα στη φύση, ενώ στα bonus είναι η θέα του Σαρωνικού κόλπου και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Το ξενοδοχείο διαθέτει extra-large rooms και suites, αλλά κι ένα πλήρως εξοπλισμένο spa, που προσφέρεται για χαλάρωση κι αποφόρτιση. 

poseidonion-exterior.jpeg
Poseidonion Grand Hotel

Αν επιλέξετε τις Σπέτσες για τις διακοπές σας, στο Παλιό Λιμάνι του κοσμοπολίτικου νησιού θα συναντήσετε το Οrloff Resort, που αποτελεί σταθερή αξία, για όσους βρίσκονται στο συγκεκριμένο μέρος. Αφεθείτε στα χέρια των experts του resort και δοκιμάστε διαφορετικές τεχνικές γυμναστικής ή πείτε «ναι» στη yoga και τις pilates, πριν να επιστρέψετε και πάλι σε κάποιο από τα πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια του ξενοδοχείο, που θα σας παρέχουν όσα χρειάζεστε κι ακόμη περισσότερα. Αλλά και το εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel, που αποτελεί μια must επιλογή για τους λάτρεις του eclectic design, προσφέροντας μοναδικές γαστρονομικές γεύσεις και απέραντη θέα στη θάλασσα. 

4820755-1465441-0-12-1600-900-1600-900rc.jpg
Hotel Leto Hydra

Η Ύδρα, με το ιδιαίτερό της style, το οποίο προσελκύει επισκέπτες απ' όλον τον κόσμο, κερδίζει εύκολα μια θέση στην καρδιά των visitors και σε μία από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της, συναντά κανείς το Hotel Leto Hydra. Το ξενοδοχειακό, αυτό, συγκρότημα βρίσκεται σε ένα γραφικό δρομάκι στο κέντρο του λιμανιού και προσφέρει υψηλές υπηρεσίες διαμονής στους guests, διαθέτοντας ευρύχωρα δωμάτια, που ξεχωρίζουν με τη μοναδική τους αισθητική και suites, ενώ must-visit αποτελεί και το spa. 

261.jpg
Ηοtel Saronis,

Σε περίπτωση που επιλέξετε το Αγκίστρι, ιδανική επιλογή για τη διαμονή σας συνιστά το Ηοtel Saronis, που βρίσκεται στην κεντρική στην παραλία της Σκάλας, στο Αγκίστρι. Κάθε δωμάτιο έχει όμορφη διακόσμηση σε φωτεινά χρώματα και προσφέρει όλες τις ανέσεις στους guests. 

poros-image-0060.jpg
Xenia Poros Image

Τέλος, στον Πόρο ξεχωρίζει το Xenia Poros Image, που βρίσκεται στην γραφική περιοχή του Νεωρίου, μόνο λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο του νησιού και προσφέρει μοναδική θέα στην πόλη και τη θάλασσα. Είναι το ιδανικό μέρος για μία σύντομη απόδραση και διαθέτει minimal δωμάτια με θέα που κόβει την ανάσα.

Where to go for dinner?

Πώς ολοκληρώνεται μία ιδανική μέρα, στα νησιά του Αργοσαρωνικού; Αν βρίσκεστε στις Σπέτσες, ιδανική επιλογή συνιστά ο Καπελογιάννης. Πρόκειται -ίσως- για το πιο διάσημο μεζεδοπωλείο του νησιού, που μαγνητίζει τα βλέμματα με την ιδιαίτερη αισθητική του. Βρίσκεται σε ένα μπαλκόνι που αναδύεται μέσα από τη θάλασσα στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών και σε αυτό, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πεντανόστιμους μεζέδες από την τοπική κουζίνα του νησιού, που συνδυάζονται άψογα με παγωμένο ούζο. Must-try είναι το ριζότο θαλασσινών και το κριθαρότο γαρίδας. 

Για τους gourmet-lovers, η Ύδρα είναι ο απόλυτος προορισμός, καθώς εκεί, βρίσκεται το Téchnē, το απόλυτο elegant εστιατόριο που φέρει την υπογραφή του γνωστού chef, Γιάννη Μιχαλόπουλου. Το menu περιλαμβάνει ελληνικές γεύσεις, σε μία πιο gourmet απόδοση και σας συστήνουμε να βρεθείτε σε αυτό αργά το απόγευμα, για να απολαύσετε ένα ρομαντικό dinner ή ένα cocktail με θέα το ηλιοβασίλεμα. 

Για όσους βρίσκονται στον Πόρο, must-visit είναι το Απάγκιο, ένα παραδοσιακό ταβερνάκι που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2000 δίπλα στη θάλασσα, στην Πούντα κι αποτελεί ωδή στην παραδοσιακή ελληνική και πολίτικη κουζίνα με γεύσεις από ντόπια αγνά υλικά και φρέσκα θαλασσινά. Σκυτάλη έχουν πάρει πια τα παιδιά της οικογένειας, ο Ιάκωβος κι ο Αλέξανδρος και συνεχίζουν την παράδοση με νέες ιδέες και νόστιμα πιάτα. Δοκιμάστε τη γαριδομακαρονάδα, το φρέσκο καλαμάρι γεμιστό και τα μύδια με πληγούρι μαζί με παγωμένο ούζο κι αφήστε τις γεύσεις να σας ταξιδέψουν. 

Αν πάλι επιλέξετε τη Σαλαμίνα, πείτε «ναι» στο ουζερί ο Κάκιας -ειδικά αν ανήκετε στους seafood-lovers- κι απολαύστε ένα πεντανόστιμο ταξίδι στη θάλασσα, δοκιμάζοντας τα πιο γευστικά όστρακα κι ολόφρεσκα ψάρια. H νησιώτικη αισθητική, σε συνδυασμό με τη μαγική τοποθεσία και το menu του, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό και δεν είναι τυχαίο, ότι πρόκειται για ένα από τα πιο hot spots του νησιού. Το ριζότο με μελάνι σουπιάς, το ceviche μπαρμπουνιού κι η πίνα στο τηγάνι είναι μερικά μόνο από τα dishes που αξίζει να δοκιμάσετε. Συνδυάστε τα με ένα ποτήρι παγωμένο, λευκό κρασί κι απολαύστε το βράδυ σας.

Είστε λάτρεις της ιταλικής κουζίνας; Στην Αίγινα θα συναντήσετε το Porto Italiano, με τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, που θα σας ταξιδέψουν στην μαγευτική Ιταλία. Η pasta, η pizza και τα λαχταριστά desserts που βρίσκονται στο menu θα κερδίσουν μία θέση στην καρδιά σας και θα ολοκληρώσουν ιδανικά μία απολαυστική μέρα στο νησί, ενώ όλα συνδυάζονται με τις πιο διάσημες ετικέτες κρασιού. Ακολουθήστε τους ειδικούς κι αφιερώστε χρόνο σε εσάς και τους αγαπημένους σας.

Τέλος, σε περίπτωση που ανήκετε σε αυτούς που προτιμούν τους πιο low-profile προορισμούς και βρεθείτε στο Αγκίστρι, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθείτε στον Μόσχο. Είναι πιο παλιό ταβερνάκι του νησιού, που ξεκίνησε για πρώτη φορά τη λειτουργία του, το μακρινό 1936 κι αυτό από μόνο του τα λέει όλα! Σε αυτό, θα μπορέσετε να γευτείτε την πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα, ενώ σας συστήνουμε να δοκιμάσετε -επίσης- τις γαρίδες σαγανάκι και το χταπόδι με κάπαρη. 

Who to take with you?

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού δε μοιάζουν με όλα τα άλλα. Είναι όμορφα, συνδυάζουν τα καταπράσινα τοπία με τα καταγάλανα νερά, προσφέρουν αμέτρητα φυσικά τοπία και διαδρομές που ταξιδεύουν το μυαλό σε άλλα μέρη, μακρινά. Αν επιλέξετε κάποιο/α από αυτά, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία κι αφήστε όλα όσα σας προβληματίζουν, όλα όσα σας επιβαρύνουν και σας γεμίζουν με αρνητικά συναισθήματα πίσω σας κι απολαύστε τη στιγμή! Είναι ιδανικά τόσο για ρομαντικές, όσο και για οικογενειακές αποδράσεις κι είναι σίγουρο πως θα κερδίσουν μία θέση στην καρδιά σας.

When to go?

Το καλοκαίρι, η συγκεκριμένη περιοχή έχει την τιμητική της, ωστόσο, ειδικά στη διάρκεια του Σεπτέμβρη και γενικότερα το φθινόπωρο, τα νησιά του Αργοσαρωνικού αποκτούν μία ιδιαίτερη ομορφιά. Είναι λιγότερος ο κόσμος, είναι περισσότερη η ησυχία και δίνεται η ευκαιρία στους visitors να γνωρίσουν τον πραγματικό, τον αυθεντικό χαρακτήρα τους. 

Essentials to pack

Δεδομένου ότι πρόκειται για νησιά που προσφέρονται για εξερεύνηση, για περπάτημα και για ατελείωτες βόλτες, είναι αναγκαίο να προσθέσετε στην travel-bag σας athleisure looks και loose pieces, που μοιάζουν ιδανικά για κάθε περίσταση. Ένα denim jacket, είναι απαραίτητο για τις βραδινές ώρες καθώς πέφτει αισθητά η θερμοκρασία κι από εκεί και πέρα, προτιμήστε minimal και basic κομμάτια, που συνδυάζονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους μεταξύ τους.

shutterstock-1458055976.jpg

How to get there?

Τα καλά νέα, είναι ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι πολλές και μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις Blue Star Ferries, Anes Ferries, Saronic Ferries και Aegean Flying Dolphins για το ταξίδι σας. Οι περισσότερες εταιρίες διαθέτουν ταχύπλοα, που φτάνουν στα νησιά σε μόλις 25 λεπτά με 1,5 ώρα, φτάνοντας στο λιμάνι του Πειραιά.

Enjoy!