fbpixel

Search icon
Search
4 must-know συνήθειες που θα κρατήσουν νεανικό το δέρμα μας
MAGAZINE

4 must-know συνήθειες που θα κρατήσουν νεανικό το δέρμα μας

Ας γνωρίσουμε τις τακτικές που μειώνουν τα σημάδια της γήρανσης!


Ο χρόνος είναι αμείλικτος, αυτό το γνωρίζουμε καλά! Ως εκ τούτου, τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης είναι κάτι που δε θα μπορούσε κανείς ν’ αποφύγει εξολοκλήρου. Παρ’ όλα αυτά, είναι τελικά εφικτό, αλλά και εύκολο, να καθυστερήσουμε την έστω άμεση εμφάνισή τους. Εάν δημιουργήσουμε, λοιπόν, τις κατάλληλες συνθήκες για την -όσο το δυνατόν- πιο καλή υγεία του δέρματός μας, η αλήθεια είναι πως υπάρχει τρόπος ν’ απαλύνουμε τα πρώτα δείγματα ωρίμανσής του. Οι παρακάτω τέσσερις απλές συνήθειες είναι αρκετά σημαντικές για να τις καταφέρουμε. Με την υιοθέτησή τους, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πετύχουμε τον στόχο της παράτασης κι ενίσχυσης της νεανικής μας εμφάνισης. Ας τις δούμε αναλυτικά:

1. Αποφεύγουμε τις πολλές γκριμάτσες

shutterstock-2001489593.jpg

Οι επαναλαμβανόμενες έντονες εκφράσεις στο πρόσωπό μας, σε καθημερινή βάση και σε βάθος χρόνου, μπορούν να κάνουν την εμφάνιση των ρυτίδων πιο γρήγορη, αλλά και πιο έντονη. Ο λόγος; Όταν κάνουμε μια γκριμάτσα, συσπώνται ακριβώς οι ίδιοι μύες του προσώπου ξανά και ξανά, με αποτέλεσμα στα σημεία αυτά να δημιουργούνται αυλακώματα. Το συχνό μασάζ προσώπου είναι ένας τρόπος που θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε με φυσικό τρόπο τις περιοχές εκείνες, που, ενδεχομένως, μέσα από τις συχνές κινήσεις του προσώπου, είναι πιο «σφιγμένες».

2. Ακολουθούμε μία σωστή περιποίηση για το πρόσωπο

shutterstock-1936231342.jpg

Ο καλός καθαρισμός του δέρματος, πρωί και βράδυ, η καθημερινή εφαρμογή ενυδατικής κρέμας και αντηλιακού, και η χρήση ποιοτικών προϊόντων που δε δημιουργούν φλεγμονές, αλλεργίες κι ερεθισμούς, όπως και η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων με απολέπιση, είναι από τα βασικότερα βήματα του skincare. Αν τα υιοθετήσουμε, θα χαρίσουν στην επιδερμίδα μας νεανική όψη και λάμψη με διάρκεια.

3. Μένουμε πιστοί στην υγιεινή διατροφή

shutterstock-1945576738.jpg

Φροντίζουμε να πίνουμε καθημερινά αρκετό νερό και να εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με λαχανικά και φρούτα. Προτιμούμε, δηλαδή, τρόφιμα με υψηλό ποσοστό νερού, αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, που διατηρούν υγιή και νεανική την επιδερμίδα σε πρόσωπο και σώμα. Παράλληλα, αποφεύγουμε -όσο το δυνατόν περισσότερο- τις επεξεργασμένες τροφές και λέμε ένα μεγάλο «όχι» στο αλκοόλ και στο κάπνισμα, που αποτελούν πολύ σημαντικούς παράγοντες πρόκλησης γήρανσης και αφυδάτωσης του δερματικού ιστού.

4. Φροντίζουμε να γυμναζόμαστε τακτικά

shutterstock-643193512.jpg

Η τακτική (περίπου τρεις φορές την εβδομάδα) και μέτριας έντασης άσκηση τονώνει το σώμα, ενεργοποιεί τους μυς κι ενισχύει τη σωστή λειτουργία των οργάνων και την κυκλοφορία του αίματος. Το σώμα οξυγονώνεται και, μεταξύ άλλων ευεργετικών αποτελεσμάτων, η επιδερμίδα κερδίζει λάμψη, ελαστικότητα και νεανική εμφάνιση.

img-20210306-wa00003.jpg

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι συγγραφέας των best sellers «Νιάτα Διαρκείας», «Όμορφα μυστικά », «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», «Κάντο να συμβεί τώρα», και «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί» δημιουργός του site www.omorfamystika.gr, του podcast "Πάμε Αλλιώς" στο pod.gr, του YouTube channel VICKY'S VITA και διοργανώτρια webinars (διαδικτυακά σεμινάρια) αυτογνωσίας και διατροφής.

Instagram: @vikyhatzivasiliou

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022