fbpixel

Search icon
Search
4 μυστικά για λευκά δόντια με φυσικό τρόπο στο σπίτι
HEALTH

4 μυστικά για λευκά δόντια με φυσικό τρόπο στο σπίτι

Αποκτήστε λαμπερό χαμόγελο με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας και όχι μόνο


Το χαμόγελο είναι πολύ βασικό και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν πρέπει ποτέ να παραμελούμε και να θεωρούμε υποδεέστερη τη στοματική υγιεινή, συγκριτικά με την skincare περιποίηση μας ή με την φροντίδα του σώματος μας. Άλλωστε, ποιος δεν θέλει να έχει όσο πιο λευκά δόντια γίνεται που να είναι υγιή, λαμπερά και παράλληλα πάρα πολύ αστραφτερά; Έτσι, λοιπόν, αν δεν τα έχετε καταφέρει ακόμα και δεν επιθυμείτε να επισκεφθείτε τον Οδοντίατρο σας, ώστε να πραγματοποιήσετε την καθιερωμένη σας λεύκανση, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού μπορείτε να αποκτήσετε το χαμόγελο των ονείρων σας με φυσικό τρόπο στο σπίτι. Τι λέτε; Πάμε να ξεκινήσουμε;

Το φρούτο - σύμμαχος στην λεύκανση των δοντιών

shutterstock-408781099.jpg

Και ποιο ακριβώς είναι αυτό; Οι φράουλες! Ναι, καλά ακούσατε. Έχει αποδειχθεί πως το βούρτσισμα των δοντιών με πολτοποιημένες φράουλες μπορεί να κάνει θαύματα, αφού το δεδομένο φρούτο έχει μια όξινη σύνθεση που δρα ως ένας ήπιος λευκαντικός παράγοντας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λιώσετε με ένα πιρούνι μια με δυο ώριμες φράουλες, ώστε να δημιουργήσετε έναν ομοιογενή πολτό και να βουρτσίσετε τα δόντια σας αρκετά καλά. Όταν τελειώσετε ξεπλύνετε με νερό και λίγη σόδα, με σκοπό να προστατευθείτε από πιθανές φθορές και να μειώσετε την οξύτητα.

Βιταμίνη C στο full

shutterstock-436978714.jpg

Όταν ακούτε βιταμίνη C ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό; Εμάς πάντως το πορτοκάλι. Αξίζει να γνωρίζετε πως αν τρίψετε τα δόντια σας στην εσωτερική φλούδα του συγκεκριμένου φρούτου μπορείτε να λευκάνετε στο λεπτό. Αυτό συμβαίνει, καθώς το συγκεκριμένο μέρος περιέχει μια ουσία που ονομάζεται λιμονένιο και εμπεριέχεται σε αρκετές από τις οδοντόκρεμες που μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Ακόμη, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για τον σμάλτο των δοντιών σας, αφού δεν θα υποστεί καμία απολύτως φθορά, επειδή το εσωτερικό της φλούδας δεν είναι όξινο.

Το αγαπημένο σας skincare συστατικό

shutterstock-1580400694.jpg

Τι δουλειά έχει ένα λατρεμένο skincare συστατικό στην λίστα με τους φυσικούς τρόπους λεύκανσης; Η απορία σας είναι εύλογη, όμως το έλαιο καρύδας, στο οποίο αναφερόμαστε είναι θαυματουργό και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές. Εκτός, λοιπόν, από τη σημαντική θέση που έχει λάβει στην περιποίηση της επιδερμίδας σας έφτασε η ώρα να το εντάξετε και στη φροντίδα της στοματικής σας κοιλότητας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το χρησιμοποιήσετε ως στοματικό διάλυμα για λίγα λεπτά και μετά να ξεπλύνετε με μπόλικο νερό. Αξίζει να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο πως έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι συμβάλλει στην πρόληψη των παθήσεων των ούλων, αλλά και στη μείωση του σχηματισμού της ανεπιθύμητης πλάκας στα δόντια μας.

Ένας πολτός που «μυρίζει» Ελλάδα

shutterstock-257171830-1.jpg

Ποια είναι τα προϊόντα που μας θυμίζουν όσο τίποτε άλλο τη χώρα μας; Η φέτα, η ρίγανη, οι ντομάτες και ο βασιλικός. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αξιοποιήσετε τον τελευταίο στο έπακρο. Αναλυτικότερα, πάρτε 2 φυλλαράκια από τη γλάστρα σας, χτυπήστε τα στο γουδί με λίγο σιναπέλαιο που μπορείτε να βρείτε στο φαρμακείο της γειτονιάς και βουρτσίστε τα δόντια σας με τη συγκεκριμένη πάστα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να προστατεύσετε τη στοματική σας κοιλότητα, αφού τα δυο αυτά συστατικά έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Συνεπώς, το φετινό καλοκαίρι θα μπορέσουμε να χαμογελάσουμε με όλη μας την καρδιά, αφού τα δοντάκια μας θα είναι αστραφτερά, υγιή και κατάλευκα, χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία. Εκμεταλλευθείτε έξυπνα τα υλικά που βρίσκονται στα ράφια της κουζίνας σας και επωφεληθείτε στο έπακρο από τις ευεργετικές τους ιδιότητες, παρατηρώντας τεράστιο διαφορά στο χαμόγελο σας.