fbpixel

Search icon
Search
4 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να βελτιώσετε τη σχέση σας
PSYCHOLOGY

4 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να βελτιώσετε τη σχέση σας

Ανακαλύψτε ποια είναι τα μυστικά guide lines


H αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις γίνονται συχνά θέμα συζήτησης. Με τις γυναίκες πολλές φορές να επιμένουν πως οφείλουν να γίνουν αλλαγές και με τους άντρες να πιστεύουν πως όλα κυλούν ομαλά αναμφίβολα και εσείς έχετε πιάσει τον εαυτό σας να θέλει να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις για ένα ιδανικό boost στη συντροφική σας σχέση. Έτσι, εάν μέχρι τώρα αναλωνόσασταν στις δικές εσάς τεχνικές έφτασε η στιγμή να ακολουθήσετε τα tips της επιστήμης και να δείτε τα πάντα να αλλάζουν.

Δεν είναι λίγα τα άρθρα στα οποία έχουμε αναφερθεί στο ερωτικό δέσιμο, στην ενδυνάμωση της σχέσης αλλά και στους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να κρατήσετε τον ενθουσιασμό σας. Παρόλα αυτά, έφτασε η στιγμή να στηριχτούμε σε επιστημονικά πειράματα, αριθμούς και αδιάσειστα στοιχεία. Τι λέτε; Μήπως έφτασε η στιγμή να εμπιστευτείτε τους ειδικούς;

Αλλαγές στο σπίτι

Το δίκτυο Porch έκανε μια έρευνα ανάμεσα σε 910 ανθρώπους -που συγκατοικούν- κατά την οποία αποδείχτηκε πως αυτοί που επιδίδονται σε διάφορα home projects ζουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Πιο συγκεκριμένα ήταν εκπληκτικό το γεγονός πως το 54% των ανδρών και αντίστοιχα το 50% των γυναικών ανέφερε πως η σχέση τους βελτιώθηκε μετά από μια ανακαίνιση στην κρεβατοκάμαρα. Εάν παρόλα αυτά για εσάς κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό τότε μπορείτε να επενδύσετε σε κάτι πιο οικονομικό:  

  • Ξεκινήστε από το μπάνιο και απαλλαγείτε από τα αχρείαστα αντικείμενα. Κάντε ένα declutter στις παλιές κρέμες και αποφορτίστε το χώρο προσθέτοντας ένα αιθέριο έλαιο. Χωρίς πολύ προσπάθεια το μπάνιο σας θα γίνει πιο minimal και θα σας κάνει να νιώθετε κάθε στιγμή απαλλαγμένοι από περιττά μικροπράγματα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως τα αντικείμενα έχουν ενέργεια. Ανακαλύψτε αν αυτή η θεωρία μπορεί να ταιριάξει και σε εσάς. 
  • Προχωρήστε στην κρεβατοκάμαρα. Στο μέρος αυτό του σπιτιού περνάτε αρκετές από τις ώρες της ημέρας και δεν είναι λίγες οι φορές που παραμελείτε τη φροντίδα του. Οι αλλαγές στο χώρο, μπορούν να φέρουν αλλαγές στη διάθεση και για αυτό το λόγο σκεφτείτε μήπως μπορείτε να ανανεωθείτε ξεκινώντας από το χρώμα στους τοίχους. Αν αυτή η κίνηση σας μοιάζει χωρίς σημασία τότε εμείς σας εγκαλούμαστε πως θα δώσει μια διαφορετική αύρα. 
zeugari-eutixismeno-3.jpg

Επαρκής ύπνος

Μια μελέτη από επιστήμονες τou UCLA διαπίστωσε ότι η στέρηση του ύπνου παρεμβαίνει στην ικανότητα ορισμένων εγκεφαλικών κυττάρων να λειτουργούν και να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια τη μείωση της νοητικής ικανότητας, της γνωστικής λειτουργίας, της συγκέντρωσης και της απόδοσης. Ένα ακόμη αποτέλεσμα μπορεί να είναι η μειωμένη όρεξη για κοινωνικές επαφές.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η έρευνα του συγγραφέα Barton Goldsmith η οποία απέδειξε πως τα ζευγάρια τα οποία κοιμούνται καλύτερα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να μαλώσουν μεταξύ τους. Συμπερασματικά, την επόμενη φορά που θα επιλέξετε αναρωτηθείτε πως να βελτιώσετε τη σχέση σας, αναλογιστείτε μήπως η αιτία βρίσκεται στον ανεπαρκή ύπνο.

zeugari-eutixismeno-2.jpg

Αφήστε τα κινητά σας

Εάν κάθε βράδυ η νυχτερινή ρουτίνα που ακολουθείτε είναι να κάνετε scroll down στο feed του κινητού σας αντί να ασχολείστε με τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας τότε έφτασε η στιγμή να επανεξετάσετε μερικές καταστάσεις. Με πιο απλά λόγια, αποσυνδεθείτε από την online πραγματικότητα για να επανασυνδεθείτε με τους ανθρώπους που μετράνε -πραγματικά- στη ζωή σας. 

Μια έρευνα από το Brigham Young University η οποία έγινε σε 143 παντρεμένες γυναίκες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας μπορεί να είναι επιζήμια για μια σχέση. Μάλιστα, η ίδια μελέτη είναι η πρώτη που συνδέει την υπέρμετρη χρήση κινητών με την καταθλιπτική συμπεριφορά του άλλου συντρόφου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήνετε τα κινητά σας εκτός κρεβατοκάμαρας και αναμφίβολα θα δείτε αλλαγές τόσο στη μεταξύ σας επικοινωνία όσο και στη διάθεσή σας. 

Εξωτερικοί παρατηρητές

Σκεφτείτε το σαν να διεξάγετε μια ανασκόπηση 360 μοιρών γύρω τον εαυτό σας και από τη σχέση σας. Όπως στις επιχειρήσεις οι σύμβουλοι είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν μια πραγματική αξιολόγηση έτσι και σε ένα γάμο ή σε μια απλή σχέση η βοήθεια από αντικειμενικούς φίλους ή ακόμη και από έναν ειδικό μπορεί να είναι αντίστοιχα επωφελής. Ζητήστε από αυτούς που εμπιστεύεστε να σας αναλύσουν πως πραγματικά αντιλαμβάνονται τα πράγματα και ίσως μέσα από τα λεγόμενά τους να βρείτε μερικές απαντήσεις. 

zeugari-eutixismeno-1.jpg
Όσο για το τέλος...αν πραγματικά θέλετε να αναθερμάνετε τη σχέση σας θα πρέπει πάντα να θυμάστε πως νιώθατε στην αρχή. Προσπαθήστε να αναβιώσετε εκείνα τα συναισθήματα, κάντε εκπλήξεις στο σύντροφό σας χωρίς να περιμένετε ανταλλάγματα και θυμηθείτε το λόγο που ξεκίνησαν όλα. Η ανταπόδοση μπορεί να έρθει με τις μέρες και το χαμόγελο που είχατε κάποτε είναι πολύ πιθανό να λάμψει ξανά. Πολλές φορές οι άνθρωποι χανόμαστε μέσα στη συνήθεια και ξεχνάμε να δούμε όλα αυτά που έχουν αξία και σημασία.