fbpixel

Search icon
Search
4+1 ταινίες βασισμένες στη ζωή πέντε iconic προσωπικοτήτων
ARTS & CULTURE

4+1 ταινίες βασισμένες στη ζωή πέντε iconic προσωπικοτήτων

Προσθέστε τες άμεσα στην watchlist σας


Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες, έκανε αισθητή την άφιξη του χειμώνα. Και επειδή ο φετινός Δεκέμβριος είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους, καθώς καλούμαστε να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μέσα στο σπίτι, τοcocooning φαίνεται να είναι η πιο mustέννοια του φετινού χειμώνα. Γι' αυτό λοιπόν, σας παραθέτουμε μια λίστα με πέντε ταινίες βασισμένες σε iconicπροσωπικότητες που μπορείτε να απολαύσετε από την άνεση του καναπέ σας και να πάρετε έμπνευση.

Bohemian Rhapsody

1-pW7zh.jpg

O φαντασμαγορικός κόσμος των “Queen”, ενός από τα πιο εμβληματικά μουσικά συγκροτήματα της δεκαετίας των 70s μεταφέρθηκε στην οθόνη το 2018 σε σκηνοθεσία του Bryan Singer και έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως. To συγκεκριμένο βιογραφικό μιούζικαλ αφηγείται τη ζωή του Freddie Mercury, frontman του διάσημου συγκροτήματος, ο οποίος ξεκινώντας ως πρόσφυγας στη Μεγάλη Βρετανία από την Ζανζιβάρη, κατάφερε να γίνει διεθνούς φήμης ροκ σταρ. Η άνοδος του συγκροτήματος, οι «ενδοοικογενειακές» συγκρούσεις στην πορεία του, η διάγνωση του Freddie με AIDSκαι η ιστορική συναυλία για το LiveAidτο 1985, δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν από τη συγκεκριμένη ταινία. Τα διάσημα μουσικά κομμάτια των Queen ντύνουν τη συγκεκριμένη βιογραφία και κάνουν την θέαση της μια απολαυστικότατη εμπειρία.

Theory of everything

2-pSMxn.jpg

Μια από τις ταινίες της δεκαετίας που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ένα Όσκαρ για τον Α΄ ανδρικό ρόλο, είναι η βιογραφία του διάσημου φυσικού Steven Hawking. O Eddie Redmayne σε μια συγκλονιστική ερμηνεία, μας ξεναγεί στη ζωή του σπουδαίου επιστήμονα,ο οποίος σταδιακά αποκτά επιστημονική αναγνώριση. Μέσα από τη συγκεκριμένη ταινία τονίζεται η ηρωική όψη του Steven Hawking και της συζύγου του, η οποία υπήρξε συνοδοιπόρος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, όπου ταλαιπωρούνταν από το ΑLS, μια σπάνια ασθένεια που τον άφησε παράλυτο από νωρίς. Πρόκειται για μια δυνατή ταινία με συγκινησιακή φόρτιση που μας υπενθυμίζει πως δεν πρέπει πότε να εγκαταλείπουμε τα όνειρα μας!

Maria by Callas

3-gWNFm.jpg

Ένα ντοκιμαντέρ περισσότερο αυτοβιογραφικό παρά απλά βιογραφικό, καθώς μας αφηγείται τη ζωή της ταλαντούχας Ελληνίδας υψιφώνου, μέσα από σπάνιο προσωπικό αρχειακό υλικό. Μέσα από τις συνεντεύξεις της και την προσωπική της αλληλογραφία, το μουσικό αυτό ίνδαλμα ζωντανεύει και μας γοητεύει με τη φωνή της, αλλά και το πάθος της για την ίδια τη ζωή. Μια πολύ προσεγμένη δουλειά που μας φωτίζει πτυχές της προσωπικής ζωής της Κάλλας, παράλληλα με την παρουσίαση της επιτυχημένης καριέρας της.

    Eυτυχία

    4-e9DH6.jpg

    Η ταινία που προβλήθηκε πέρυσι τέτοια εποχή στους κινηματογράφους και πλημμύρισε τις αίθουσες, βασίζεται στη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Ένα αριστουργηματικό δράμα με τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ και συγκίνησης, που ξεκινά από την Μικρασιατική καταστροφή και το πέρασμα της Ευτυχίας στην Ελλάδα, την ακολουθεί στην ανερχόμενη πορεία της στο χώρο της μουσικής, παράλληλα με τις μεταβάσεις στην προσωπική της ζωή. Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ήταν μια γυναίκα που δεν έκανε συμβιβασμούς, έχτιζε σχέσεις αληθινές και ποτέ δεν νοιάστηκε για το stars system και τους κανόνες του. Τα flashbacks, το δυνατό καστ με βασικές πρωταγωνίστριες στο ρόλο της Ευτυχίας, την Κάτια Γκουλιώνη και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τα νοσταλγικά τραγούδια που συνοδεύουν την πρόζα, συνθέτουν ένα αριστουργηματικό έργο που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

    Frida

    5-LYTsH.jpg

    Μια από τις πιο επιτυχημένες βιογραφίες που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο, είναι η ταινία “Frida”, αφιερωμένη στην διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα Frida Kahlo, την οποία ενσαρκώνει η Salma Hayek. Η Μεξικάνα Frida, σε νεαρή ηλικία τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα σε όλο της το σώμα μετά από ένα φριχτό ατύχημαστο τραμ. Σύντομα βρήκε καταφύγιο στη ζωγραφική και φιλοτέχνησε σπουδαία έργα που έγιναν γνωστά σε όλον τον κόσμο. Ο Diego Rivera, επίσης διάσημος ζωγράφος εντυπωσιάστηκε από τη δουλειά της και δημιούργησαν μια γεμάτη πάθος ταραχώδη σχέση. Τα έντονα χρώματα της ταινίας αποτυπώνουν την ένταση της ζωής της ίδιας της Frida Kahlo, μιας προκλητικής γυναίκας της εποχής που άφησε το στίγμα της με το έργο της.

      Πάρτε θέση λοιπόν και βουτήξτε στις ιστορίες των πιο iconic προσωπικοτήτων!