fbpixel

Search icon
Search
4+1 pro hacks που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που εφαρμόζετε το eyeliner
MAKE UP

4+1 pro hacks που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που εφαρμόζετε το eyeliner

Το πώς τοποθετείτε το eyeliner μπορεί πραγματικά να αλλάξει τα πάντα


Τα tips & tricks όσον αφορά το μακιγιάζ μας έρχονται και φεύγουν, και οφείλουμε να είμαστε επιλεκτικοί σχετικά με το ποια θα υιοθετήσουμε και για πόσο καιρό. Κάτι το οποίο δυσκολεύει πολλούς από εμάς και συχνά παραλείπεται είναι το eyeliner. Αποτελεί ένα από τα πιο "τρομακτικά" βήματα του makeup και πριν από μια έξοδο αποφεύγουμε να είμαστε ριψοκίνδυνοι και να καταστρέψουμε ένα ολόκληρο makeup look με ένα μόνο βήμα. Ωστόσο, πράγματι ο τρόπος που τοποθετούμε το eyeliner μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πρόσωπό μας. 

Ακριβώς για αυτό τον λόγο, σας προτείνουμε 4+1 hacks εγκεκριμένα από τους eyeliner experts

1. Ξεκινήστε με ένα μαλακό μολύβι ματιών

Για έναν ασφαλή τρόπο να εφαρμόσετε μια κλασική μαύρη γραμμή, ξεκινήστε με ένα μολύβι kohl. Εύκολα σβήνεται και αφαιρείται, σας δίνει μεγάλη ευελιξία και περιθώριο κινήσεων - απλά σχεδιάστε τη γραμμή σας, υπολογίζοντας το σχήμα και σβήστε στην πορεία αν χρειαστεί, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το ως πλαίσιο. Έπειτα, περάστε το μολύβι με ένα υγρό ή τζελ eyeliner για να δώσετε ένταση στη γραμμή και να την κάνετε να διαρκεί περισσότερο.

Editor's tip: Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε στην εξωτερική γωνία των ματιών ένα μαλακό μολύβι και να τραβήξτε τη γραμμή ανοδικά χρησιμοποιώντας ένα μυτερό και λεπτό πινέλο ματιών και ακολουθώντας πιστά την λογική ευθεία του προσώπου σας.

2. Σκεφτείτε το σημείο εκκίνησής σας

Αν θέλετε ένα διακριτικό, ντελικάτο βλέμμα, ξεκινήστε τη γραμμή σας από την εσωτερική γωνία - αν κρατήσετε το liner λεπτό σε όλη τη γραμμή των βλεφαρίδων, θα έχετε ένα πραγματικά μικροσκοπικό wing στην εξωτερική γωνία, επειδή αυτό είναι που ρέει. Για να δημιουργήσετε μια λίγο πιο έντονη εμφάνιση, αποφύγετε να περάσετε τη γραμμή των βλεφαρίδων από την εσωτερική γωνία μέχρι την άκρη και αντ' αυτού σχεδιάστε απλώς μια ανοδική γραμμή στην εξωτερική γωνία - αν ξεκινήσετε το μολύβι σας από εδώ, αυτό γενικά καταλήγει μεγαλύτερο και πιο τολμηρό.

snapinstaapp-247951613-406243431157758-8991466582941551474-n-1080.jpg

3. Εφαρμόστε τη mascara σας πριν το eye liner

Αν εφαρμόσετε μάσκαρα για να ανασηκώσετε τις βλεφαρίδες σας, μπορεί να κάνει από μόνη της πολλή από τη δύσκολη δουλειά. Επιπλέον, σας δίνει ένα πλαίσιο για να ακολουθήσετε, διευκολύνοντας τη δημιουργία ενός winged liner. Έτσι, τοποθετήστε πρώτα τη mascara σας και, στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτό το lifting με το eyeliner σας, ανεβάζοντάς το προς το φρύδι για να δημιουργήσετε το "φτερό" σας. Η μάσκαρα είναι πραγματικά ο δημιουργός του eyeliner - συγκεντρώνει τα πάντα, οπότε η εφαρμογή της πρώτα κάνει μεγάλη διαφορά.

4. Παίξτε με το χρώμα

Οι αποχρώσεις που υπάρχουν στη φύση - όπως το ζεστό καφέ, το πράσινο του δάσους ή το βαθύ μπρονζέ - λειτουργούν καλά στα μάτια χωρίς να είναι υπερβολικές. Κρατήστε τα μόνο κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων, σε αντίθεση με το να τα τραβάτε σε μια μεγάλη γραμμή - και ενώ τα ζεστά καστανά θα φωτίσουν τα μάτια, ένα καλό pop πράσινο ή ζωηρό κίτρινο θα αναδείξει το χρώμα των ματιών σας. Για ένα ελαφρώς πιο τολμηρό βλέμμα, βάλτε μαύρη γραμμή στα βλέφαρά σας και περάστε από πάνω με ένα έντονο μπλε για άμεσο αντίκτυπο- το μαύρο θα δώσει ένταση στο μπλε και τελικά θα το κάνει πιο ευκολοφόρετο. Λατρεύουμε επίσης ένα λαμπερό eyeliner, και αυτή η βάση με μαύρο μολύβι λειτουργεί τέλεια για glitter ή shimmer. 

color-liner.jpg

5. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για καλύτερη τοποθέτηση

Για τα μάτια με "κουκούλα" είναι πραγματικά δύσκολο να κάνετε γραμμή πάνω από το δέρμα που είναι στη μέση. Η καλύτερη συμβουλή; Εφαρμόστε το eyeliner με τα μάτια σας ανοιχτά. Όταν τα μάτια σας είναι κλειστά, μπορείτε να σχεδιάσετε το τέλειο φτερό, αλλά όταν ανοίξετε τα μάτια σας, το επιπλέον δέρμα θα κρύψει τη γραμμή, ώστε να μπορείτε να δείτε πού πρέπει να σχεδιάσετε. Μπορεί στην αρχή να αισθάνεστε άβολα και περίεργα που σχεδιάζετε πάνω από το δέρμα σας, αλλά φαίνεται πολύ καλύτερα.

 Κεντρική φωτογραφία: @kendalljenner