fbpixel

Search icon
Search
4+1 μαγευτικοί προορισμοί στην Ελλάδα για να περάσετε τα πιο τέλεια Χριστούγεννα
TRAVEL

4+1 μαγευτικοί προορισμοί στην Ελλάδα για να περάσετε τα πιο τέλεια Χριστούγεννα

Μοναδικά μέρη, που θα σας κλέψουν την καρδιά από την πρώτη στιγμή


H περίοδος των γιορτών προσφέρεται για μικρές αποδράσεις κι η αλήθεια είναι, πως μετά από ένα διάστημα που μας έλειψαν πολύ τα ταξίδια, τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να απολαύσουμε νέα μέρη. Η Ελλάδα διαθέτει αμέτρητους προορισμούς που μοιάζουν ιδανικοί για σύντομα -αλλά άκρως χαλαρωτικά- getaways κι αξίζει πραγματικά να τους εξερευνήσετε. Είτε είστε λάτρεις των φυσικών τοπίων, είτε αγαπάτε τη χλιδή και τα cozy vibes, είναι σίγουρο πως θα βρείτε το κατάλληλο μέρος και το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ετοιμάσετε την travel bag σας και να διαλέξετε τον αγαπημένο σας destination, μέσα από τις παρακάτω επιλογές. Enjoy!

Χριστούγεννα στα πιο όμορφα σημεία της Ελλάδας!

Αράχωβα

araxova.jpg

Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού και κάθε χρόνο, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας κι όχι μόνο. Η Αράχωβα θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη σε ολόκληρη τη χώρα, για το διάστημα των γιορτών κι απέχει μόλις 160 χιλιόμετρα από την Αθήνα και μερικές ώρες από τη Θεσσαλονίκη. Μust-visit, αποτελεί φυσικά το χιονοδρομικό της κέντρο, που προσφέρεται για απολαυστικές περιπέτειες στα χιόνια, ενώ αν δεν είστε λάτρεις των extreme sports, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό σας, σε κάποιο από τα αμέτρητα μαγαζιά που θα συναντήσετε, με την πιο μαγική θέα. Plus: Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον ναό του Αγίου Ιωάννη, με τις υπέροχες βυζαντινές τοιχογραφίες και το μικρό εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας, όπου φιλοξενείται η αραχοβίτικη σημαία της Ρούμελης.

Νυμφαίο

shutterstock-2039388137.jpg

Ένα χωριό απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.350 μέτρων στο βουνό Βίτσι. Αυτό είναι το Νυμφαίο, που αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα μέρη της βόρειας Ελλάδας κι ειδικά την περίοδο των γιορτών, καταφθάνουν σε αυτό επισκέπτες ακόμη κι από τα πιο απομακρυσμένα μέρη. Το παρθένο φυσικό περιβάλλον, τα ιδιαίτερα τοπία καθώς κι η θέα που μαγνητίζει τα βλέμματα από κάθε σημείο του χωριού, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό και δεν είναι τυχαίο, το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Plus: Εφόσον κάνετε αυτό το ταξίδι, μην παραλείψετε να κάνετε ατελείωτες βόλτες στα λιθόστρωτα μονοπάτια, προκειμένου να θαυμάσετε από κοντά το γραφικό χαρακτήρα αυτού του μέρους, τα πετρόχτιστα σπίτια και τις περιποιημένες αυλές, που θυμίζουν παραμύθι.

Πήλιο

shutterstock-2046407210.jpg

Το Πήλιο αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κανείς καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η κάθε εποχή έχει τη δική της ομορφιά και τα Χριστούγεννα, αποκτά ένα διαφορετικό χρώμα, πιο ζεστό, πιο ελκυστικό. Γι' αυτό και δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση ότι θεωρείται ένα από τα πιο hot σημεία της χώρας μας, συγκεντρώνοντας αρκετό κόσμο αυτό το διάστημα. Το Πήλιο θα σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε κι ίσως και πολλά περισσότερα! Απολαύστε τις βόλτες σας στα γραφικά του σοκάκια, γευτείτε τις μοναδικές του γεύσεις, πιείτε το ποτό σας με την πιο μαγευτική θέα που θα ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις σας και δημιουργήστε αμέτρητες αναμνήσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά σας. Plus: Μία επίσκεψη στην Πορταριά, που είναι ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά του Πηλίου και στη Μακρυνίτσα, με τα γραφικά καλντερίμια και τη μεγάλη πλατεία με τα πλατάνια και την πανοραμική θέα στον Παγασητικό κόλπο, αποτελούν must!

Καρπενήσι

shutterstock-1496949053.jpg

Στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας, στο νομό Ευρυτανίας, βρίσκεται το μαγευτικό Καρπενήσι, ένας ακόμη δημοφιλής προορισμός στην Ελλάδα, που αποτελεί πόλο έλξης κάθε χειμώνα, προσφέροντας μία σειρά από εκπληκτικές επιλογές σε όσους ταξιδεύουν σε αυτόν. Η άγρια ομορφιά του, οι παραδοσιακές γεύσεις και το χιονοδρομικό κέντρο, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για να επιλέξει κανείς το συγκεκριμένο μέρος για τις Christmas holidays φέτος. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που θέλουν να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τις πιο χαλαρωτικές διακοπές, τότε αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να επισκεφθείτε τα τοπικά ταβερνάκια που θα συναντήσετε φτάνοντας στο Καρπενήσι, προκειμένου να δοκιμάσετε τις τοπικές λιχουδιές κι ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι, που θα σας μείνει αξέχαστο. Όμως, σε περίπτωση που σκοπεύετε να εξερευνήσετε όλη την περιοχή, στη λίστα σας αξίζει να βρίσκεται μία επίσκεψη στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, το οποίο προσφέρει τη μαγευτική θέα όλου του Καρπενησίου και φυσικά, πρέπει να βρεθείτε και στα γύρω χωριά, για να θαυμάσετε από κοντά την άγρια ομορφιά τους. Plus: Η διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Καρπενησιώτη, που καταλήγει στη μονή Προύσου θα σας κόψει την ανάσα!

Τρίκαλα Κορινθίας 

shutterstock-1009978066.jpg

Τα Τρίκαλα Κορινθίας, είναι ένα παραδοσιακό χωριό που ανήκει στον δήμο Ξυλοκάστρου και χωρίζεται σε τρεις οικισμούς. Τα Κάτω Τρίκαλα που βρίσκονται σε υψόμετρο 900 μέτρων, φημίζονται για τη γραφική πλατεία με τις παραδοσιακές ταβέρνες και τα καφέ, ενώ αντίθετα, τα Μεσαία Τρίκαλα είναι η λιγότερο γραφική συνοικία της περιοχής κι είναι γνωστή για τον μοντέρνο χαρακτήρα της. Τέλος, τα Άνω Τρίκαλα, που φτάνουν σε υψόμετρο τα 1100 μέτρα έχουν διατηρήσει τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και προσφέρουν μία πανέμορφη θέα, ενώ τα πετρόχτιστα αρχοντικά κυριαρχούν στα σοκάρια του χωριού. Την περίοδο των γιορτών, το χωριό αποκτά έναν διαφορετικό χαρακτήρα και μετατρέπεται στο απόλυτο cozy περιβάλλον, που προσφέρεται για χαλάρωση και ξεκούραση, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Plus: Για τους wellness lovers, το ταξίδι μπορεί να συνδυαστεί με μία σειρά από δραστηριότητες όπως είναι η ιππασία, η τοξοβολία, η ποδηλασία και φυσικά η πεζοπορία, εφόσον -φυσικά- το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Enjoy!