fbpixel

Search icon
Search
4+1 λόγοι για να εντάξετε τον μινιμαλισμό στη ζωή σας
WELLNESS

4+1 λόγοι για να εντάξετε τον μινιμαλισμό στη ζωή σας

Τα οφέλη που μπορεί να έχει ο μινιμαλιστικός τρόπος ζωής για εσάς και την καθημερινότητά σας


Η λέξη μινιμαλισμός έχει αρνητική χροιά για πολλούς, καθώς πιστεύουν ότι το να είσαι μινιμαλιστής σημαίνει ότι θυσιάζεις πράγματα, ότι δεν εκμεταλλεύεστε όλα όσα είναι διαθέσιμα στον σύγχρονο κόσμο σήμερα. Ενώ αυτή μπορεί να είναι η αντίληψη που έχουν κάποιοι, αν αφιερώσουν χρόνο για να μάθουν τι πραγματικά είναι ο μινιμαλισμός, μπορεί να διαπιστώσουν ότι μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή τους.

Το να είσαι μινιμαλιστής είναι μια κατάσταση του μυαλού και όχι ένα σύνολο κανόνων. Μπορεί στην πραγματικότητα να σημαίνει ότι έχετε περισσότερα από αυτά που χρειάζεστε, είστε σε θέση να απολαμβάνετε όλα όσα έχετε και δεν ανησυχείτε για αυτά που απουσιάζουν. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν να κάνετε τη ζωή σας πιο ικανοποιητική και πολύ λιγότερο αγχωτική.

img-5191.JPG

Ένα άτομο μπορεί να αποφασίσει τον βαθμό του μινιμαλιστικού τρόπου ζωής που θέλει να ακολουθήσει. Μπορεί επίσης να το κάνει σταδιακά. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν από το σπίτι τους και ξεφορτώνοντας πράγματα που δεν χρειάζονται πλέον. Με την πάροδο του χρόνου, είναι σε θέση να περιορίσουν τη ζωή τους σε ένα πολύ πιο μινιμαλιστικό στυλ.

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη μιας μινιμαλιστικής ζωής;

1.Η αποσυμφόρηση βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το άγχος

Όταν αρχίζετε να ξεφορτώνεστε πράγματα από τα συρτάρια, τις ντουλάπες και τα ράφια, θα ανοίξετε περισσότερο χώρο στο σπίτι σας. Θα υπάρχει περισσότερος χώρος για να κινηθείτε. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα αφήσετε να φύγουν πράγματα που κρατούσατε χωρίς να έχουν κάποια χρήση για εσάς. Αυτό θα σας δώσει ελευθερία και θα σας διευκολύνει να αναπνεύσετε χωρίς τα βάρη του παρελθόντος να σας προκαλούν περιττό stress.

img-5193.JPG

2. Ο μινιμαλισμός επιτρέπει τον επαναπροσδιορισμό της εστίασης στα σημαντικά θέματα

Όταν έχετε πολλά υλικά πράγματα, η εστίασή σας μπορεί να είναι παντού. Η ακαταστασία και το χάος σε έναν χώρο μπορεί να σας επηρεάζει, ενώ παράλληλα ξοδεύετε τον χρόνο σας προσπαθώντας να αναζητήσετε ή να τακτοποιήσετε όλα τα πράγματα στο σπίτι σας. Όταν τα πράγματα έχουν φύγει και μπορείτε να διαχειριστείτε πλέον πιο εύκολα το χώρο, γίνεται εφικτό να εστιάσετε το χρόνο και την ενέργειά σας στα σημαντικά πράγματα, όπως οι άνθρωποι γύρω σας και τα πράγματα που απολαμβάνετε να κάνετε για τον εαυτό σας και η ξεκούραση σας.

img-5194.JPG

3. Λιγότερα πράγματα = περισσότερα χρήματα

Ως γνωστόν less is more. Υιοθετώντας ένα μινιμαλιστικό lifestyle θα παρατηρήσετε τη διαδικασία της αποταμίευσης να διευκολύνετε. Τα χρήματα που ξοδεύονται για την αγορά πραγμάτων, τη συντήρηση πραγμάτων και τη διασφάλιση ότι έχετε τα καλύτερα πράγματα θα καταλήξουν σε εσάς  αντί για τα καταστήματα. Όταν αρχίσετε να αγοράζετε και να κατέχετε λιγότερα υλικά αγαθά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματά σας για πράγματα που έχετε όντως ανάγκη ή ακόμη και ταξίδια . Η εξάρτηση από τα χρήματα σε έναν μινιμαλιστικό τρόπο ζωής είναι πολύ μικρότερη.

img-5190.JPG

4. Διαθέτετε περισσότερο χρόνο

Σκεφτείτε πόσο περισσότερο ελεύθερο χρόνο θα διαθέτατε αν δεν χρειαζόταν να τον αφιερώνατε καθημερινά στο συμμάζεμα και την καθαριότητα του χώρου σας! Ο μινιμαλιστικός τρόπος ζωής υποδεικνύει πως με λιγότερα πράγματα στο σπίτι, θα απαιτείται και λιγότερος χρόνος για να το διατηρείτε τακτοποιημένο και καθαρό, άρα θα μπορείτε να επωφελείστε εσείς αυτόν τον extra χρόνο. Μπορείτε να εστιάσετε το χρόνο σας στα πράγματα που χρειάζεστε και να τον χρησιμοποιήσετε σε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν.

5. Έχετε περισσότερη ενέργεια

Χωρίς όλη την ακαταστασία, όλη η ενέργεια που ξοδεύεται για την αντιμετώπισή της θα είναι διαθέσιμη για άλλες δραστηριότητες. Οι άνθρωποι χωρίς το βάρος ενός υλιστικού τρόπου ζωής είναι πιο υγιείς και πιο δυνατοί ως αποτέλεσμα. Το σπουδαίο με τον μινιμαλισμό είναι ότι είναι μια επιλογή. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει αν θέλει να ζήσει αυτόν τον τρόπο ζωής ή όχι. Μπορεί να επιλέξει πόσο μακριά θέλει να φτάσει. Δεν υπάρχουν σωστοί ή λανθασμένοι τρόποι για να μειώσει κανείς τις περιττές ανησυχίες από τη ζωή του.