fbpixel

Search icon
Search
New season, new home: Οι αποχρώσεις στο interior design που θεωρούνται must
INTERIORS

New season, new home: Οι αποχρώσεις στο interior design που θεωρούνται must

Τα πιο περιζήτητα χρώματα που θα βλέπουμε σε κάθε σύγχρονη κατοικία το επόμενο διάστημα


Διανύουμε αυτήν την περίοδο μέσα στον χρόνο, που σε όλους μας έχει έρθει η επιθυμία για μικρές και μεγάλες αλλαγές στο προσωπικό μας καταφύγιο, το σπίτι μας. Λίγο οι περίεργες συγκυρίες και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας και λίγο η ανάγκη όλων μας για διαφυγή από τα προβλήματα, μας ωθούν στο να πούμε το «ναι» σ' ένα mini makeover στα δωμάτια της κατοικίας, ξεκινώντας από τα χρώματα που κυριαρχούν σε αυτό και ορίζουν με την παρουσία τους το στιλ διακόσμησης που έχουμε επιλέξει.

Δείτε παρακάτω τα πιο trendy χρώματα της φετινής άνοιξης, που θα βλέπουμε σε κάθε σπίτι τη νέα εποχή!

Powder Blue

blue-living-room-ideas-1650458172.jpg

Τι καλύτερο από ένα φωτεινό μπλε, που θα χαρίσει μια νότα φρεσκάδας στο σπίτι λίγους μήνες πριν υποδεχτούμε τη καλοκαιρινή περίοδο! Όπως όλα δείχνουν, το powder blue είναι η νέα απόχρωση που ήρθε με σκοπό να μείνει και να αγαπηθεί από κάθε λάτρη του interior design. Είτε στους τοίχους είτε σε details στον χώρο, θα χαρίσει την ανανεωμένη αύρα που επιθυμείτε. Προτιμήστε μια glossy «υφή» για πιο cool αποτέλεσμα!

R is for Rose

nexus-credit-sherwin-williams-2023-colormix-forecast-kestrel-white-sw-7516-and-likeable-sand-sw-6058.jpg

Pastel ροζ σαν τα άνθη της άνοιξης... Αυτή η γλυκιά απόχρωση είναι πάντα επίκαιρη, ιδίως αυτήν την περίοδο του χρόνου, καθώς υμνεί την αισιοδοξία και τη μαγεία της spring season. Προσοχή όμως: συνδυάστε αυτόν τον απαλό τόνο του ροζ με το διαχρονικό καφέ ή το ουδέτερο λευκό, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να μη θυμίζει κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο! Επιλέξτε το για το υπνοδωμάτιό σας, καθώς είναι ξεκούραστο στο μάτι και θα σας βοηθήσει να κοιμάστε πιο ήρεμα.

Cool Lavenders

114bd763f5d76b580ab5bf9708c8df00.jpg

Σας αρέσει να τολμάτε και το baby pink σάς φαίνεται κάπως κοινότυπο; Εάν ναι, τότε η λύση για εσάς είναι οι αποχρώσεις του μωβ, κυρίως αυτές που θυμίζουν το χρώμα της λεβάντας. Σε περίπτωση που σας τρομάζει η ιδέα ενός τοίχου βαμμένου σ' ένα τόσο χαρακτηριστικό paint color, τότε εντάξτε στη διακόσμησή σας μαξιλάρια, βάζα, art pieces ή ακόμη και φυσικά άνθη. Είναι μια απόχρωση που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε κυριολεκτικά παντού κι έχει γίνει μια από τις πιο ξεχωριστές για εμάς. Τι πιο ανοιξιάτικο!

Light Brown

boho-brown-living-room-ideas-2.jpg

Απόλυτα κλασικό, το καφέ θεωρείται top επιλογή για κάθε εποχή μέσα στον χρόνο. Για την άνοιξη, προτιμήστε μια πιο γλυκιά απόχρωση αυτού και δημιουργήστε έτσι ένα natural σκηνικό. Μια ωραία ιδέα είναι να προσθέσετε boho αξεσουάρ σε αντίστοιχους τόνους, υφάσματα και αποξηραμένα φυτά, δημιουργώντας κατ' αυτόν τον τρόπο ένα μοναδικό σκηνικό, άκρως ειδυλλιακό και μοντέρνο.

Orange Love

py-showroom-13b-1626810477.jpg

Pop, funky κι αισιόδοξο, το πορτοκαλί μονοπωλεί εδώ και χρόνια το ενδιαφέρον μας, ενώ το 2023 φαίνεται να είναι η χρονιά του. Ιδανική επιλογή για την άνοιξη, καθώς μπορεί να μετατρέψει κάθε χώρο σ' ένα φωτεινό, ιδιαίτερο και απίθανα σύγχρονο place to be. Μη διστάσετε να το συνδυάσετε με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο, κάνοντάς το mix με αποχρώσεις του μπλε, του κόκκινου και -γιατί όχι- του πράσινου.

Mustard Yellow

mustard-yellow-home-decor-inspiration-nordroom-1200x1500.jpg

Παρόμοια φιλοσοφίας με το πορτοκαλί, αυτήν τη φορά περισσότερο earthy κι εύκολο ως προς τον συνδυασμό του, το mustard yellow κατακτά δυναμικά μια θέση στα σπίτια μας. Είναι cool και καταφέρνει να «σπάει» τη μονοτονία όταν συνδυάζετε με ψυχρές χρωματικές επιλογές, όπως είναι το μαύρο, το γκρι και το λευκό. Ένας καναπές ή μια πολυθρόνα σε αυτό το χρώμα είναι ό,τι πρέπει για να το εντάξετε μ' επιτυχία στους χώρους σας, χωρίς να χρειαστεί να προβείτε σε μεγάλες αλλαγές.

Give them a try!