fbpixel

Search icon
Search
4+1 hacks για να χάσετε θερμίδες χωρίς γυμναστική
WELLNESS

4+1 hacks για να χάσετε θερμίδες χωρίς γυμναστική

Κι όμως γίνεται!


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: οι θερμίδες δεν είναι κακές. Τις χρειαζόμαστε για να λειτουργήσουμε. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν αυτές είναι περισσότερες από όσες πρέπει να προσλαμβάνουμε καθημερινά. Κάτι που, δυστυχώς, είναι εξαιρετικά εύκολο να κάνουμε όταν το να καθόμαστε για ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή... Υπάρχουν όμως μερικοί εύκολοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερη κίνηση στην ημέρα μας, αυξάνοντας έτσι τις καθημερινές καύσεις μας και προάγοντας έναν πιο υγιή μεταβολισμό.,

Βρείτε τες παρακάτω! 

Κινηθείτε όποτε μπορείτε 

shutterstock-2250866885.jpg

Μερικές φορές τα πιο απλά tricks είναι τα καλύτερα. Η θερμογένεση εκτός άσκησης (NEAT) αναφέρεται στην ενέργεια που ξοδεύουμε κάνοντας πράγματα που δεν είναι το φαγητό, ο ύπνος ή η άσκηση. Δοκιμάστε να κάνετε βήματα - ή ακόμα και να στέκεστε απλώς όρθιοι - όταν μιλάμε στο τηλέφωνο, στέλνουμε μηνύματα ή στέλνουμε email. Κινούμαστε περισσότερο = καίμε περισσότερο. Σε παρόμοιο πνεύμα, μπορείτε πάντα να κάνετε διαλείμματα ανά ώρα ώστε να σηκώνεστε ή να τεντώνεστε ενώ βρίσκεστε στο γραφείο. Παράλληλα, μην ξεχνάτε να βγαίνετε εκτός και να περπατάτε όταν χρειάζεστε έναν καφέ ή κάτι να απολαύσετε στο lunch break σας.

Μην ξεχνάτε τον καφέ! 

shutterstock-2435788279.jpg

Μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της ποσότητας θερμίδων που καίμε σε κατάσταση ηρεμίας. Φυσικά, δεν χρειάζεται να προέρχεται από καφέ - το matcha tea και άλλα τσάγια με καφεΐνη είναι επίσης μια καλή επιλογή που θα αντικαταστήσει τους καφέδες μέσα στη μέρα σας.

Δείτε μια τρομακτική ταινία

shutterstock-2522847465.jpg

Το Halloween πλησιάζει, άλλωστε. Το να τρομάζεις αυξάνει τους καρδιακούς σου παλμούς και διεγείρει την αδρεναλίνη, οδηγώντας σε εύκολη καύση θερμίδων. Ακόμα περισσότερες πειστικές αποδείξεις για να ακυρώσουμε τα σχέδια για τη βραδινή έξοδο της Παρασκευής, που ήδη μετανιώνουμε που κάναμε.

Χρησιμοποιήστε πιπέρι 

shutterstock-2482371909.jpg

Ναι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το να προσθέσετε λίγο παραπάνω πιπέρι καγιέν στο φαγητό σας θα συμβάλλει στο κάψιμο θερμίδων. Θυμηθείτε ότι τα spicy μπαχαρικά ενισχύουν τον μεταβολισμό και ταυτόχρονα περιορίζουν την όρεξη.