fbpixel

Search icon
Search
3 συνταγές για αυγά έτοιμες σε 15 λεπτά
TASTE

3 συνταγές για αυγά έτοιμες σε 15 λεπτά

Απολαύστε μοναδικές γεύσεις σε χρόνο dt


Απολαυστικά, γεμάτα θρεπτικά συστατικά και φυσικά, εύκολα στην κατανάλωσή τους -αφού συνδυάζονται υπέροχα σε πολλές γαστρονομικές προτάσεις- τα αυγά έχουν μεγαλώσει γενιές, έχουν συντροφεύσει τα snacks μας πολλάκις, κι έχουν δώσει στην εμπειρία του brunch μια άλλη διάσταση! Είτε λατρεύετε να τα απολαμβάνετε βραστά, ποσέ, scramble, είτε συνοδεία άλλων πιάτων, εμείς σας παρουσιάζουμε 3 συνταγές με αυγά που θα σας ανοίξουν την όρεξη και θα μπορείτε να προετοιμάσετε μόλις σε 15 λεπτά. 

Taste the feeling! 

Ομελέτα με κολοκυθάκια

shutterstock-102420325.jpg

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 3 βρασμένες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλ. τρίμματα φέτας ή ανθότυρου
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • λίγος άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Για το ψήσιμο

  • Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις βρασμένες πατάτες να μελώσουν (όχι να κάνουν κρούστα) για 3-4 λεπτά για την ομελέτα με κολοκυθάκια.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3-4 λεπτά.

Για τα αυγά

  • Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα, να ενωθούν, προσθέτουμε τη φέτα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο.
  • Προσθέτουμε το γάλα.

Για το ψήσιμο

  • Περιχύνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια µε το μείγμα των αυγών.
  • Ανακινούμε το τηγάνι από το χερούλι, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζουμε µε καπάκι το τηγάνι.
  • Αφήνουμε την ομελέτα με κολοκύθι να ψηθεί για 5 λεπτά.
  • Με προσοχή, την αναποδογυρίζουμε µε το καπάκι ή µε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Αδειάζουμε σε μια πιατέλα την ομελέτα λαχανικών και την κόβουμε σε τρίγωνα.
  • Σερβίρουμε µε ντοµατοσαλάτα και φέτα.

Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Αυγοσαλάτα 

shutterstock-1922667968.jpg

Υλικά

  • 6 αυγά, medium σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μαγιονέζα
  • 40 γρ. αγγουράκι τουρσί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, Dijon
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ξύδι, από λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μία βαθιά κατσαρόλα με νερό, την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, αδειάζουμε τα αυγά μέσα και τα βράζουμε για 8 λεπτά. Κατόπιν, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, τα καθαρίζουμε καλά, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίχνουμε μέσα τα αυγά, ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά με ένα κουτάλι ώστε να πάνε τα αυγά παντού και σερβίρουμε.

Συνταγή: Γιώργος Τσούλης

Σπαράγγια με Αυγά ποσέ

shutterstock-1199287810.jpg

Υλικά

  • 1 μάτσο σπαράγγια
  • 4 αυγά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 3 κ.σ. ξύδι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα σπαράγγια. Βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα νερό να βράσει, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα σπαράγγια. Βράζουμε για 5-8 λεπτά, ανάλογα το πόσο χοντρά είναι. Θέλουμε να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Τα σουρώνουμε και τα παγώνουμε αμέσως σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε 4 δάχτυλα νερό σε μια μικρή και πλατιά κατσαρόλα. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά, αλατίζουμε και ρίχνουμε το ξίδι. Βάζουμε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ και το ρίχνουμε με πολύ προσοχή στο νερό. Σε περίπτωση που απλωθεί το ασπράδι, το μαζεύουμε σιγά σιγά προς τον κρόκο με μία τρυπητή κουτάλα. Αφήνουμε να ποσαριστεί για 3 λεπτά και γυρίζουμε το αυγό με προσοχή. Αφήνουμε άλλο ένα λεπτό και μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας με την τρυπητή κουτάλα. Σοτάρουμε τα σπαράγγια σε ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε με τα αυγά ποσέ και αρκετό τριμμένο πιπέρι.

Συνταγή: Madame Ginger