fbpixel

Search icon
Search
24 ώρες... με τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
#GREEKSDOITBETTER

24 ώρες... με τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Ζητήσαμε από τον γνωστό chef και food blogger να μας περιγράψει μια τυπική μέρα του


Σίγουρα δημιουργικός, αεικίνητος και με την όρεξη να δοκιμάζει πάντα νέες γεύσεις και να πετύχει το κάτι διαφορετικό, ο Γαβριήλ Νικολαΐδης σίγουρα δεν είναι ο κλασικός food blogger που μπορεί να έχετε συνηθίσει και συναντήσει πολλές φορές στα social media. Άλλωστε, ο ίδιος αυτό δεν το θέλει με τίποτα, αφού πάντα προσπαθεί ό,τι και να φτιάξει ή δημοσιεύσει στο coolartisan.gr να είναι one-of-a-kind. Εκτός από το να πειραματίζεται με ιδιαίτερα υλικά και φρούτα ή λαχανικά εποχής (μόνο), ίσως τον συναντήσετε στο διάσημο πια στέκι Beauty killed the beast στον Κεραμεικό, όπου επιμελείται τα μενού του, να κάνει brainstorming με την υπόλοιπη ομάδα, αναζητώντας νέα πρότζεκτ γαστρονομίας! Αλλιώς να κάνει φωτογραφίσεις στο home studio του, προσπαθώντας να πετύχει -εκτός των άλλων- και το τέλειο food styling.

Ο Γαβριήλ ωστόσο, διαθέτει και μια αδυναμία στη μόδα και την κομψή αισθητική -η οποία, εκτός από τα ρούχα του, αντικατοπτρίζεται και στις συνταγές του. Λατρεύει το minimal και τα total black looks όλον τον χρόνο (εντάξει, μπορεί να τον δείτε και με φλοράλ πουκάμισα το καλοκαίρι!), ενώ δεν παραλείπει να ενημερώνει τους followers του στο instagram για τα #ootd μέσα από σχετικά posts. Του ζητήσαμε να μας περιγράψει μια τυπική μέρα του!

Η μέρα μου ξεκινάει συνήθως στις 8:00 με ένα ψυχαναγκαστικό ήχο ξυπνητηριού, που ακόμα δεν έχω καταφέρει να αλλάξω. Ανάλογα τις απαιτήσεις της μέρας, θα μου πάρει από 30 δευτερόλεπτα έως 30 λεπτά να επικοινωνήσω με τη... διάσταση που ζούμε και να βάλω σε μια τάξη τις σκέψεις μου.

Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να τσεκάρω το κινητό μου για e-mails, instagram και λοιπά social media. Θα απαντήσω σε όσα e-mails είναι γρήγορα και σαφή, θα σώσω στα inspo mood boards ό,τι μου δώσει έμπnνευση για δημιουργία και συνεχίζω με την πρωινή ρουτίνα μου.

Στη συνέχεια, αφιερώνω 15 λεπτά στον πρωινό διαλογισμό, με θετικά affirmations και ό,τι άλλο ενδέχεται να αυτοσχεδιάσω εκείνη την ώρα, ανάλογα με τα άγχη της ημέρας. Σπάνια γίνεται, όπως το κάνουν στις ταινίες ή στις αίθουσες yoga, σε στάση λωτού με κλειστά μάτια. Εγώ θα το κάνω στο ντους ή περιμένοντας τη μηχανή του καφέ, πριν πιω τον πρώτο espresso της ημέρας. Συνολικά θα πιω 3 καφέδες.

gabriil-nikolaidis-2.jpg

Το πρώτο γεύμα, το πρωινό μου, είναι συνήθως βρόμη σε γάλα αμυγδάλου με φιστικοβούτυρο και φρούτα εποχής. Τώρα είμαι στην περίοδο που σταμάτησα τις φράουλες και το έχω ρίξει στα κεράσια. Παίρνω μόνο φρούτα και λαχανικά εποχής. Έβαλα τα φρούτα στο καθημερινό μου πρόγραμμα ξανά από όταν αποφάσισα να αγοράζω μόνο βιολογικά, προκειμένου να ξαναβρώ τις γεύσεις που είχα χάσει.

Μετά, σειρά έχει το γυμναστήριο για μια ώρα. Μου αρέσουν τα βάρη και το TRX και προσπάθώ να κάνω και τρέξιμο στο διάδρομο, βλέποντας Netflix.

Η ώρα είναι πια 11:00. Από εκεί και έπειτα κάθε μέρα είναι διαφορετική. Μία ή δυο φορές τη μέρα θα έχω φωτογράφιση για συνταγές στο home studio. Αυτό σημαίνει μαγείρεμα, food styling, φωτογράφηση και πλύσιμο! Είναι μια διαδικασία που κρύβει πολλή κούραση, σωματική και πνευματική. Το πιο δύσκολο στάδιο είναι να βρω τις συνταγές που κάνουν τη «διαφορά», δε θα υπάρχουν όμοιες στη food blog-οσφαιρα και βέβαια να βγαίνουν σε κάθε κουζίνα. H φωτογράφιση σε επίπεδο styling, φως, στήσιμο πιάτου είναι και αυτό ένα μεγάλο στοίχημα κάθε μέρα. Οι συνταγές περνούν από το τεφτέρι στον υπολογιστή, μεταφράζονται σε ελληνικά και αγγλικά και έπειτα ανεβαίνουν στο coolartisan.gr. Από εκεί δημοσιεύονται και στο instagram @gabnikolaidis. Ανεβαίνει μια καινούρια συνταγή κάθε μέρα.

gabriil-nikolaidis-3.jpg

 

Αν δεν μαγειρεύω για το coolartisan.gr θα με βρείτε να μαγειρεύω για το Beauty Killed The Beast (Παραμυθίας 14Α στον Κεραμεικό), το εστιατόριο που συνεργάζομαι τον τελευταίο χρόνο για το σχεδιασμό των μενού του. Η συνεργασία μου με τον συγκεκριμένο χώρο ήταν μια από τις πιο μαγικές που έχω κάνει, πρώτον γιατί δέθηκα πάρα πολύ με την ομάδα του και συνεχώς αναζητούμε νέα δημιουργικά projects, αλλά και γιατί «δέθηκα» εκ νέου με την Αθήνα και τους foodies της. Κάθε Σαββατοκύριακο γεμίζει από ανθρώπους που αγαπούν τη γεύση κι έρχονται να δοκιμάσουν τα πιάτα μου και να γνωριστούμε.

Η ώρα είναι 15:00. Αν φάω lunch στο σπίτι, θα προτιμήσω κάτι vegan. Είμαι vegan στη μετάβαση και το σπίτι είναι meat free zone. Συνεχίζω όμως να τρώω έξω και να μαγειρεύω κρέας στα εστιατόρια που δουλεύω. Κάθε περίοδο, παθαίνω εμμονή και με διαφορετικό συστατικό και το «τερματίζω» σε πειραματισμούς. Αυτήν την περίοδο έχω «κολλήσει» με τη ρόβιτσα, ένα όσπριο super food που αγαπούσαν πολύ οι αρχαίοι Έλληνες αλλά έχει φύγει από τη σημερινή διατροφική πραγματικότητα.

H καθημερινή στολή εργασίας είναι ένα μαύρο τζιν παντελόνι με ένα μαύρo T-shirt και λευκά sneakers. Αν ήμουν αναγκασμένος να φοράω τα ίδια ρούχα για το υπόλοιπο της ζωής μου θα φορούσα αυτό το look. Για πιο dress up περιστάσεις, αντικαθιστώ τα sneakers με loafers και το T-shirt με πουκάμισο. Στα νησιά, ενίοτε θα με δεις και με φλοράλ πουκάμισο.

gabriil-nikolaidis-4.jpg

 

Η μέρα κλείνει συχνά με dinner στην πόλη. Προσπαθώ να δοκιμάζω όσο περισσότερα μενού κάθε σεζόν για να έχω μια καλή εικόνα των πιάτων που κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα. Αγαπημένη μου πλατεία στην Αθήνα είναι η Μαβίλη για την πίτσα του Flower και τα negroni του Κύριος.

Επιστρέφω στο σπίτι και στέλνω e-mails στον εαυτό μου με όλα τα tasks που μου αναθέτω για την επόμενη ημέρα. Και αυτό είναι το πιο οργανωτικό κομμάτι, υψίστης στρατηγικής σημασίας, για να μη βουλιάξω στο χάος των υποχρεώσεων, Πετυχαίνει σε ένα 80%.

Προσπαθώ να καθιερώσω το υπνοδωμάτιο σε screen free zone -χωρίς καμία οθόνη, είτε υπολογιστή είτε κινητού- από τις 00:00 έως τις 08:00 με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, για να είμαι και ειλικρινής!

Οι πιο ωραίες στιγμές της εβδομάδας είναι το πρωί της Παρασκευής που μου αγοράζω λουλούδια και τα βάζω σε ένα βάζο πάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Είναι η πιο ρομαντική ρουτίνα που έχω καθιερώσει!