fbpixel

Search icon
Search
10+1 must-try restaurants της Θεσσαλονίκης που κρατάμε χώρο για γλυκό
TASTE

10+1 must-try restaurants της Θεσσαλονίκης που κρατάμε χώρο για γλυκό

Το γλυκό σήμα - κατατεθέν τους που ολοκληρώνει την γευστική εμπειρία


Γαστρονομικά στέκια που μας εντυπωσιάζουν σε κάθε μπουκιά. Μυρωδιές και αρώματα που μας οδηγούν σε πρωτόγνωρα γευστικά μονοπάτια. Η Θεσσαλονίκη έχει αυτό το ξεχωριστό χάρισμα να μας εκπλήσσει ευχάριστα κάθε φορά, χαρίζοντάς μας μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης, με το απόγειό της να είναι πάντα αυτό το μαγικό γλυκό πιάτο που μας κάνει να χαμογελάμε! 

Εμείς συγκεντρώσαμε έντεκα αγαπημένα εστιατόρια της πόλης, στα οποία πάντα κρατάμε χώρο για dessert! 

Χάλαρο: Fresh fine πάβλοβα 

282326974-1389822611499379-1868041582531198553-n-1.jpg

Εκεί όπου τα έντονα αρώματα της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας συναντούν την υψηλή γαστρονομία, γεννιέται ένα εκλεπτυσμένο ταξίδι γεύσεων. Gourmet κουζίνα, η οποία εστιάζει στην φρέσκια πρώτη ύλη της ελληνικής γης και τολμηρή αισθητική χτίζουν ένα καινοτόμο menu. Αγαπημένο τρίτο πιάτο θεωρείται η δροσερή πάβλοβα με fresh κόκκινα φρούτα και την cute σαντιγί που έρχεται να κλείσει την γευσιγνωσία μας με ελαφρύ και απολαυστικό τρόπο.

Info: Θεμιστοκλή Σοφούλη 75, Facebook: Χάλαρο Instagram: @xalaro_restaurant

Local: Fruity experience

72220113-190485375330549-6306035132731946749-n.jpg

Ένα elegant industrial spot στην καρδιά της πόλης εξειδικεύεται στο fine dining και σερβίρει special dishes, κατάλληλα για όλες τις ώρες. Γευστικό highlight που ξεχωρίζει είναι το cheesecake με crunchy βάση και ragù από άγρια φρούτα του δάσους δομούν μια γλυκόξινη αποκάλυψη!

Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 17, Facebook: Local Thessaloniki, Instagram: @localthessaloniki

Marea: Αμαρτωλό "end of the day"

26871422-1994686940748433-1485172443684274176-n.jpg

'Ενας classy φωτεινός χώρος που είναι ιδανικός για συναντήσεις με φίλους, αλλά και επαγγελματικά meetings. Προτεραιότητά του είναι το ψάρι και η υψηλή του ποιότητα. Τα αδέλφια Σταύρος και Χρήστος Σωτηρούδης ορκίζονται στην άρτια εξυπηρέτηση των πελατών τους με ψυχή σώμα και πνεύμα. Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα δημιουργεί η παρουσίαση της προετοιμασίας του Chocolate Souffle, το οποίο τοποθετείται πάνω σε χειροποίητη φλωρεντίνα και καταλήγει γλυκά στο δοχείο που είναι γεμάτο με αρώματα και γεύσεις από παγωτό βανίλια, σάλτσα από pasiion fruit, crumbled oreo μπισκότο και  και διάφορες φύτρες. Τολμήστε το!

Info: Λώρη Μαργαρίτη 13, Facebook: MAREA, Instagram: @marea_sea_spirit

Duck Private Cheffing: Creamy elegance

lemon.jpg

Σέβεται την πρώτη ύλη και με προσωπικό μεράκι και αγάπη για το φαγητό κατασκευάζει από την αρχή μοναδικούς συνδυασμούς χρωμάτων και αρωμάτων, βασισμένων σε γνώριμες γεύσεις. Κάθε πιάτο είναι επιμελημένο με φροντίδα και προσφέρεται με ακριβείς πινελιές. Η διαχρονικά γοητευτική lemon pie πλησιάζει στο τραπέζι μας σε ένα λευκό πορσελάνινο cup και είναι έτοιμη να μας ταξιδέψει πίσω σε γλυκές παιδικές αναμνήσεις!

Info: Χάλκης 3, Πυλαία-Χορτιάτης, Facebook: Duck Private Cheffing, Instagram: @duckprivatecheffing

Signora Trattoria: "Tiramisù amore mio"

tiramisou.jpg

To έντονο ιταλικό του ταμπεραμέντο μάς συστήνει την τοπική traditional κουλτούρα του σε κάθε πιάτο. Μεταφερόμαστε στα βάθη της μεσογειακής χώρας και με μια «γενναία» μπουκιά του γνήσιου καφέ της, ερωτευόμαστε με την πρώτη ματιά αυτό το επιδόρπιο! 


Info: Παύλου Μελά 38, Facebook: Signora Trattoria, Instagram: @signora.trattoria 

Clochard: Η γλυκιά καραμελωμένη παράδοση

clochard-summer-011-qB7i7.jpg

Διακρίνεται για την ποιοτική αστική κουζίνα του που «παντρεύει» μοναδικά τις μοντέρνες γαστρονομικές τάσεις με την τοπική παράδοση. Η πιο γευστική πρό(σ)κληση είναι γλυκιά και μας περιμένει με την συνοδεία μιας exclusive ετικέτας κρασιού. Το κλασικό παρφέ αρμενοβίλ συνδυάζει σε γευστική αρμονία τους ξηρούς καρπούς και γκρανόλα με φρέσκα μούρα. Η έκρηξη αισθήσεων πλησιάζει με την επικάλυψη της σάλτσας σοκολάτας.

Info: Κομνηνών 10, Μητροπόλεως 23, Facebook: Clochard, Instagram: @clochard_restaurant

Η Παλιά Αθήνα: Η πιο γλυκιά αφήγηση

56301fd5-6f0f-49d6-a7f7-ae1fd634440a.JPG

Το παραδοσιακό στέκι που γεννήθηκε από τον Μανώλη Γεωργακάκη αφηγείται ιστορία προσφυγιάς, αλλά και αγάπης. Μέσα από τοπικά κρασιά και κρέατα με εκλεπτυσμένα μπαχάρια μεταφερόμαστε σε αλλοτινούς χρόνους και χώρους. Ο ζεστός χαλβάς σερβιρισμένος στο αλουμινόχαρτο «κλείνει» όμορφα την φιλική του φιλοξενία.

Info: Ίμβρου 24, Facebook: Η παλιά Αθήνα

Οψοποιών Μαγγανείαι

unnamed-DylPB.jpg

Ένα οικείο περιβάλλον μας κερνάει επιμελημένες μεσογειακές γεύσεις μέσα από την αγάπη και το μεράκι της Κωνσταντία Βογιατζόγλου. Αγαπημένη γλυκιά πρόταση του μαγαζιού που συνδέεται άμεσα με την γαστρονομική του ταυτότητα είναι το "Αλάσκα φλαμπέ". Παγωτό βανίλια σε δύο λαχταριστές μπάλες επικαλύπτεται από μια ζουμερή passion fruit σάλτσα και καμμένη μαρέγκα! Απολαύστε το!

Info: Κομοτηνής 6, Facebook: Οψοποιών Μαγγανείαι, Instagram: @opsopoion.maganie

Cin Cin: French firework

275463352-131405639413401-906955839371355717-n.jpg

Το κομψό νεοκλασικό μας υποδέχεται θερμά στην αυλή του και μας κάνει παρέα με signature cocktails και ενδιαφέροντα γευστικά μονοπάτια. Το ατμοσφαιρικό αυτό concept ολοκληρώνει το "Kubik" dessert. Αφράτοι κύβοι αβγόφετας με ψωμί brioche, εμπλουτισμένοι με ζάχαρη και κανέλα,  συνοδεύονται από Dulce de Leche, παγωτό βανίλια και φρέσκα φρούτα και μας αφήνουν speechless!

Μάλιστα, αυτήν την Πέμπτη, 2 Ιουνίου είμαστε όλοι καλεσμένοι σε ένα ξεχωριστό party. Το Cin Cin μας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί του τα πέντε χρόνια λειτουργίας του με πολλές εκπλήξεις, upbeat μουσική και αγαπημένα cocktails και dishes! Be there!

Info: Iκτίνου 22, Facebook: Cin Cin, Instagram: @Cin Cin

Χαρούπι: Η κρητική γλύκα

-f7ERl.jpg

Παράδοση και δημιουργικότητα γίνονται ένα και μας μυούν στην αυθεντική κρητική παράδοση. Ο chef Μανώλης Παπουτσάκης έχει καταφέρει να προσαρμόσει στην διαχρονική γαστρονομική φιλοσοφία του νησιού νέες μαγειρικές τεχνικές και αγγίζει την επιτυχία! Είναι ιεροσυλία να φύγουμε από το χαρούπι και να μη δοκιμάσουμε το κλασικό ξεροτήγανο με χειροποίητο παγωτό και μέλι από χαρούπι!

Info: Δόξης 4, Facebook: Χαρούπι, Instagram: @xaroupi_cretan_restaurant

Casablanca: Salty guilt

casablanca-gKESZ.jpg

Η ολόλευκη οικία Μιχαηλίδη αποπνέει κοσμοπολίτικο αέρα και μας καλεί σε ένα retro ραντεβού. Exclusive πρόταση είναι το Mille-feuille. Η κρέμα αλατισμένης καραμέλας συναντά την κρέμα Ferrero Roche και δημιουργούν έναν γαστρονομικό καμβά με γευστικές λεπτομέρειες από crumble αλατισμένης καραμέλας.

Info: Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 18, Facebook: Casablanca Social Club, Instagram: @casablancasocialclub

Enjoy!