fbpixel

Search icon
Search
10 ξεχωριστές προτάσεις για να γιορτάσετε τη φετινή Πρωτομαγιά
PEOPLE & MOMENTS

10 ξεχωριστές προτάσεις για να γιορτάσετε τη φετινή Πρωτομαγιά

Περνώντας όμορφες στιγμές στη φύση αλλά και στην πόλη


Λόγω του Πάσχα, η φετινή Πρωτομαγιά μεταφέρθηκε, δίνοντάς μας την ευκαιρία για περισσότερη ξεκούραση και όμορφες στιγμές με τους ανθρώπους της ζωής μας. Μπορεί αυτή η μέρα να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση, αλλά εξαιτίας της επικρατούσας κατάστασης πολλοί είναι αυτοί που θα παραμείνουν στην πόλη, με αποτέλεσμα να αναζητούν τρόπους για το πώς να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά. Ωστόσο, όσοι έχουν τη δυνατότητα θα ήταν υπέροχο να αφήσουν για λίγο πίσω τους την καθημερινότητα στο αστικό σκηνικό και να χαρούν αυτές τις στιγμές σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον.

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε 10 ξεχωριστές προτάσεις για σήμερα, τις οποίες εάν ακολουθήσετε σάς υποσχόμαστε πως θα περάσετε μοναδικά!

1. Χαρείτε τη φύση

Πρωτομαγιά σημαίνει φύση, πολύχρωμα λουλούδια και φωτεινός ήλιος, γι' αυτό και αξίζει να απολαύσετε όλη αυτή τη γοητεία του φυσικού τοπίου. Εάν μένετε κοντά σε ένα τέτοιο περιβάλλον, τότε χωρίς δεύτερες σκέψεις κατευθυνθείτε προς αυτό μαζί με την παρέα σας και περάστε μαγικά, δίχως καν να χρειαστεί να προσπαθήσετε. Το σκηνικό δημιουργεί από μόνο του την όλη μαγεία!

1-PmJOn.jpg

2. Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό στεφάνι

Εκμεταλλευτείτε την παρουσία σας στη φύση και φτιάξτε ένα εντυπωσιακό στεφάνι με τα άνθη που θα βρείτε. Είναι μια διαδικασία που είναι ωραίο να τη συμπεριλαμβάνετε στη σημερινή μέρα, καθώς κι ένας επιπλέον τρόπος για να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας με τους ανθρώπους που θα είναι μαζί σας.

3. Οργανώστε ένα picnic

Θα ήταν πραγματικά υπέροχο εάν συνδυάζατε τη βόλτα σας μαζί με ένα όμορφο γεύμα. Οργανωθείτε μαζί με την παρέα σας και εφοδιαστείτε με λιχουδιές και ποτά, για να πάρετε μαζί σας στη φύση και να περάσετε μοναδικά. Ακόμα, μια ωραία ιδέα που συνηθίζεται σήμερα είναι το barbeque. Ειδικά σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, έχει άλλη χάρη!

4-hy4NJ.jpg

4. Κάντε ποδήλατο

Η εποχή επιβάλλει να πούμε «ναι» σε δραστηριότητες που μας θυμίζουν καλοκαίρι. Το ποδήλατο είναι η ιδανική επιλογή για να απολαύσουμε την περίοδο αυτή και τη μαγεία που προσφέρει. Πάρτε τους φίλους σας και αδράξτε τους δρόμους της πόλης ή ακόμα και το φυσικό τοπίο.

5. Ανακαλύψτε ενδιαφέροντα spots της πόλης

Ακόμα κι αν παραμείνετε στην πόλη, υπάρχουν πολλές επιλογές τις οποίες ίσως να μην είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα. Ανακαλύψτε γειτονιές και σοκάκια της Θεσσαλονίκης, που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους, καθώς και για την ηρεμία που εκπέμπουν. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ανεβείτε προς την Άνω Πόλη ή να κατευθυνθείτε προς το δάσος του Σέιχ Σου.

5-IF8qE.jpg
Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη

6. Θυμηθείτε συνήθειες που σας έχουν λείψει

Όλα πλέον φαίνεται πως οδηγούνται σε μια «κανονικότητα» κι ελπίζουμε πως αυτή τη φορά δε θα έχουμε πισωγυρίσματα. Επαναφέρετε στην καθημερινότητα σας τις συνήθειες που όλο αυτό το διάστημα είχατε ξεχάσει και σας έχουν λείψει, όπως το να πάτε για ένα καφέ και να βρεθείτε σε μια παρέα, απολαμβάνοντας το ποτό σας.

7. Πείτε «ναι» σε δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν

Kι όσο η ώρα περνάει και βραδιάζει, κατευθυνθείτε προς το σπίτι σας και αφιερώστε λίγο χρόνο αποκλειστικά για τον εαυτό σας. Κάντε λίγη γυμναστική ή ακολουθήστε ένα πρόγραμμα meditation για να ενταχθείτε σε απόλυτα zen ρυθμούς. Ανάψτε, επίσης, μερικά κεριά για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα και να χαλαρώσετε πιο εύκολα.

6-8Oc7n.jpg

8. Απολαύστε μια ταινία ή μια σειρά

Για να χαλαρώσετε ακόμα περισσότερο, μια ταινία ή μια σειρά είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε λίγο πριν πέσετε για ύπνο! Εμείς θα σας προτείναμε να επιλέξετε το Love and Monsters στο Netflix -μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που γυρνά τον χρόνο πίσω, σε μια εποχή που είχε αποκαλυφθεί η ύπαρξη τεράτων και όλη η ανθρωπότητα ήταν αναγκασμένη να ζει σε υπόγειες αποικίες. Ωστόσο, εάν προτιμάτε τις σειρές, το The Bold Type είναι μια από αυτές τις οποίες πρέπει να βάλετε στη watch list σας asap! Μια σειρά που εξιχνίασε στο έπακρον το σήμερα, με μια υπόθεση επηρεασμένη από τη ζωή την αρχισυντάκτριας του Cosmopolitan, Joanna Coles. Επικεντρώνεται σε ζητήματα που αφορούν στον ρατσισμό, τη σεξουαλικότητα, τις διακρίσεις με βάση τη μόρφωση, το censorship, την οπλοκατοχή, τη σεξουαλική παρενόχληση και τη γυναικεία αλληλεγγύη.

3-CVTKW.jpg

9. Κανονίστε μια σύντομη απόδραση μέσα στην πόλη

Αυτήν τη μέρα είναι ωραίο να είστε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους, γι' αυτό και μπορείτε να κανονίσετε να κάνετε κάτι από κοινού. Δείτε τι βολεύει τον καθένα κι επιλέξτε να περάσετε όμορφες στιγμές μαζί, κάνοντας συζητήσεις για το μέλλον κι επαναφέροντας κοινές εμπειρίες από το παρελθόν. Είναι όμορφο να είστε με ανθρώπους που σας κάνουν να ηρεμείτε!

10. Βγάλτε από το μυαλό σας τα άγχη της καθημερινότητας

Είναι πραγματικά κρίμα να βασανίζεστε με σκέψεις που μόνο αρνητικά μπορούν να λειτουργήσουν, ακόμα και αυτές τις ημέρες που η ξεγνοιασιά και η ηρεμία θα έπρεπε να βρίσκονται στις προτεραιότητές σας. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, βγάλτε τελείως από το μυαλό σας τις αμείωτες υποχρεώσεις της καθημερινότητας και σκεφτείτε πως από αύριο θα μπείτε και πάλι σε πρόγραμμα. Σήμερα χαλαρώστε όσο περισσότερο μπορείτε, με σκοπό να απολαύσετε κάθε στιγμή.

Have fun!