fbpixel

Search icon
Search
10 τρόποι για να προστατέψετε αποτελεσματικά τα μαλλιά σας το καλοκαίρι
MAGAZINE

10 τρόποι για να προστατέψετε αποτελεσματικά τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Μυστικά και tips για σωστή φροντίδα


Το καλοκαίρι απαιτεί έξτρα μέτρα προστασίας για το δέρμα, αλλά κυρίως για τα μαλλιά, καθώς είναι τα πρώτα που έρχονται σ’ επαφή με τον ήλιο καθημερινά. Ο ήλιος του καλοκαιριού -με τις πιο υψηλές θερμοκρασίες-, το θαλασσινό αλάτι και το χλώριο της πισίνας φτάνουν τα μαλλιά στα… άκρα και ταλαιπωρούν ιδιαίτερα την ποιότητά τους. Δείτε τους τρόπους να τα διατηρήσετε υγιή και λαμπερά.

1. Φορέστε ένα καπέλο που να τα καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο. Όσο κι αν ακούγεται απλό, είναι σημαντικό. Το δέρμα κοκκινίζει από τον ήλιο και το νιώθουμε, αλλά τα μαλλιά σπάνε και αυτό το διαπιστώνουμε στο χτένισμα ή στο επόμενο κούρεμα.

2. Τριμάρετε ή καθαρίστε καλά τις άκρες τους μ’ ένα απλό κούρεμα πριν από τις διακοπές σας. Ό,τι ψαλίδα υπάρχει θα πολλαπλασιαστεί με τα μπάνια και μετά θα πρέπει να κοπούν περισσότερο.

3. Χρησιμοποιήστε πιο ενυδατικά προϊόντα: ένα σαμπουάν ήπιου καθαρισμού για συχνό λούσιμο, ένα conditioner για μάξιμουμ ενυδάτωση και μια μάσκα δυνατής θρέψης.

4. Προμηθευτείτε ένα καλό αντηλιακό λάδι μαλλιών με φίλτρα UV. Απλώστε το σε όλα τα μαλλιά σας πριν από το μπάνιο και περάστε τα δάχτυλά σας ή μια χτένα με αραιά δόντια κατά μήκος τους, ώστε να τα καλύψει όλα. Μετά το μπάνιο, ξεβγάλτε τα στο ντους ή μ’ ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό, για να φύγει το αλάτι. Προσθέστε έξτρα λάδι στις άκρες.

5. Μη δένετε τα μαλλιά σας σφιχτά και μη χρησιμοποιείτε λαστιχάκια και head bands, που στρεσάρουν την τρίχα. Αφήστε τα ανάλαφρα να στεγνώσουν φυσικά.

6. Αποφύγετε το συχνό στέγνωμα με θερμότητα. Αν πρέπει να τα χτενίσετε, η θερμοκρασία να είναι μέτρια, αφού έχει προηγηθεί μια ενυδάτωση.

7. Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα styling που περιέχουν αλκοόλες, όπως πολλά gels, styling mouse και λακ μαλλιών. Προτιμήστε αυτά χωρίς αλκοόλ, που δεν ξεραίνουν την τρίχα.

8. Ενισχύστε την εξωτερική δομή των μαλλιών σας με μια θεραπεία ενυδατικής κερατίνης. Θα δώσει τη μέγιστη προστασία στο χρώμα και τα μήκη τους για όλο το καλοκαίρι. Ενδείκνυται περισσότερο για όσες γυναίκες θέλουν να τα μακρύνουν.

9. Πιείτε αρκετό νερό. Τα μαλλιά μας είναι προέκταση του δέρματός μας. Η καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα βοηθά εξαιρετικά στην υγρασία του τριχωτού της κεφαλής και κατ’ επέκταση όλων των μαλλιών.

10. Επιλέξτε ένα hair mist spray ή ένα leave-in conditioner ακόμη και στην πόλη. Θ’ ανεβάσει την υγρασία και την προστασία των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών ωρών της ημέρας.

Καλό καλοκαίρι! 

Product of the month

20210318105527-schwarzkopf-fiber-clinix-fortify-mask-250ml.jpeg

Η Fiber Clinix Fortify Mask της Schwarzkopf ενδυναμώνει και θρέφει εντατικά τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, αναδομεί τις περιοχές με φθορά, προσφέρει ελαστικότητα και λάμψη, ενώ βοηθάει στην πρόληψη του σπασίματος της τρίχας.

xatzixristodoulou.jpg

Facebook: Yianni Hair Spa

Instagram: Yianni Hair Spa

Yianni Hair Spa, Κούσκουρα 2, Θεσσαλονίκη 54622, Τηλ. 2310 222 839, www.yianni.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021