fbpixel

Search icon
Search
10 νέες αφίξεις που τονώνουν τον γαστριμαργικό παλμό της Θεσσαλονίκης
MAGAZINE

10 νέες αφίξεις που τονώνουν τον γαστριμαργικό παλμό της Θεσσαλονίκης

Κι εμείς σας δίνουμε μια πρώτη γεύση


H πόλη γίνεται ο ιδανικός προορισμός για τον φετινό χειμώνα. Οι νέες αφίξεις στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης μας ενθουσιάζουν για ακόμη μια φορά, και δεν μπορούμε να μη μοιραστούμε τα πιο φρέσκα openings μαζί σας. Νέα εστιατορικά βήματα κι ενδιαφέρουσες προτάσεις για brunch, specialty καφέ, γλυκά και premium ποτό στο προσκήνιο. Ανακαλύψτε τα!

1. Anza Lounge Bar & Restaurant

1-RhvYG.jpg

Στο ισόγειο του 5* Vanoro Hotel θα βρείτε το εστιατόριο Anza. Ένα modern-classic σαλόνι με ανοιχτή κουζίνα, που θυμίζει λονδρέζικο lounge. Εδώ παντρεύονται με ισορροπία Ελλάδα και Μεσόγειος. 

drz-vanoro-10228.jpg
3.jpg

Τα πιάτα τους, με αναφορές στις τοπικές γεύσεις, τα χαρακτηρίζει η σύγχρονη ματιά, αυτό, όμως, που «μένει» είναι ότι ουσία έχουν η απλότητα, η γεύση και η πρώτη ύλη. Το all day μενού συμπληρώνεται μ’ επιλεγμένες ετικέτες κρασιού κι εξαιρετικά κοκτέιλ, εμπνευσμένα από την ατμόσφαιρα και τα υλικά κάθε εποχής.

Info: Δωδεκανήσου 6, τηλ. 2310 553 283, www.vanorohotel.com

2. Trizoni Sea Treasures

zon-5321-edit-2.jpg

Το Τrizoni κατάφερε να χτίσει μια κουζίνα διαχρονική ωδή, στην υψηλή ψαροφαγία, χωρίς ακροβασίες, με χειροποίητη δουλειά κι ατόφια πρώτη ύλη. Μετά τη Χαλκιδική, αριβάρει επιτέλους στο διώροφο νεοκλασικό της Λυκούργου στα Λαδάδικα. Το μενού του Αστέριου Σούσουρα δεν αλλάζει χαρακτήρα. Ποντάρει σε γεύσεις με αξία που αγαπήσαμε, όμως με signature ματιά. Στα highlights, το shop in shop fish cellar και το υπέροχο ξύλινο oyster bar.

Info: Λυκούργου 2, Λαδάδικα, τηλ. 2310 268 880, trizoni restaurant

3. Classico Bistro Moderne

cff89e2d-de24-43bf-b61d-0e8b925ce83b-NbVfR.jpeg

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος -ιδιοκτήτης και sommelier- έστησε μαζί με μια ομάδα δυνατή και δύο ταλαντούχους κι ανερχόμενους μάγειρες της πόλης το Classico. Η κουζίνα τους έχει επιρροές μεσογειακές και το μενού προτείνει πιάτα δημιουργικά, προσαρμοσμένα στην ελληνική γαστρονομία, που «ξέρουν» από γεύση κι εμφάνιση. Η κάβα εδώ αριθμεί περισσότερες από 120 ετικέτες, ενώ οι θεματικές βραδιές με τα degustation μενού που παντρεύουν γαστρονομία και κρασί απογειώνουν τη βαθμολογία. Aν τους επισκεφτείτε πρωί, αξίζει να δοκιμάσετε το brunch!

Info: Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, τηλ. 2310 421 699, Classico Bistro Moderne

4. Taqueria Rodriguez

image00022.jpg

Στην Ερνέστου Εμπράρ ανακαλύψαμε μια αυθεντική, μεξικάνικη Taqueria, που ήρθε και έδεσε σε μια γειτονιά που αγαπάει το street food. Εδώ φτιάχνονται πεντανόστιμα, χειροποίητα, τραγανά τάκος, που καθόλου δε σε βαραίνουν. Στο πάντρεμα; Slow-cooked premium κρέας, πικάντικες αρωματικές σάλτσες για γαρνίρισμα, πολύ φρέσκα υλικά, που δίνουν χρώμα και γεύση, και μια ωραία ισορροπία στο ταίριασμα καυτερού-δροσερού. Από το όλο concept δε θα μπορούσαν να λείπουν η τεκίλα και τα μεξικάνικα Micheladas.

Info: Ερνέστου Εμπράρ 4, τηλ. 6937 755525, Taqueria Rodriguez Thessaloniki

5. Νέα Διαγώνιος

image0.jpg

Η Νέα Διαγώνιος του Ιωάννη Χαντάκη μεταφέρθηκε στην περιοχή της Σοφούλη, σ’ έναν χώρο ανανεωμένο, που υπογράφει ο αρχιτέκτονας Στέφανος Σκαρλακίδης, με θέα όλη την πόλη. Τα «συστατικά» εδώ δεν αλλάζουν. Ελληνική πρώτη ύλη, ατόφια, καθαρή γεύση, μεράκι, εξέλιξη. Πιάτα-«αξία» που τους ανέδειξαν, όπως τα κιμπάρικα, ζουμερά σουτζουκάκια κι ο χειροποίητος γύρος, παραμένουν ορόσημο. Το μενού τους, όμως, έχει πάντα κάτι νέο να δώσει. Αυτήν τη φορά δοκιμάσαμε εξαιρετικό Τ-Βone με ψητά λαχανικά και κάτι νόστιμα, αλμυρά κανταϊφάκια με ανθότυρο Μυκόνου.

Info: Θεμιστοκλή Σοφούλη 64 Α., τηλ. 2310 029 085, nea diagonios

6. Homely Bisteria

251579095-278014024237545-6140229945783535118-n.jpg

Νέα άφιξη σ’ έναν από τους ομορφότερους πεζοδρόμους της πόλης, στην Ισαύρων, με casual μενού, γεύσεις Ελλάδας κι ένα πολύ δυνατό brunch με vegan επιλογές. Η ομάδα έχει ωραία ενέργεια και ξέρει από φιλοξενία. Σερβίρει νόστιμο πρωινό, καλό καφέ, χειροποίητα γλυκά, άψογες μαργαρίτες κι ένα καρέ από πιάτα, όπως τα comfort τζιντζεράτα patties, που γαρνίρονται με καρυκευμένες πατάτες ραγού, ή το ψωμάκι lobster με αλλαντικά, καπνιστή γκούντα και κρέμα γάλακτος.

Info: Ισαύρων 5, τηλ. 2310 232 984, www.homely.gr

7. Citron

citronpatisserie6210.jpg

Το ντελικάτο Citron της Αριάδνης Πυλαρινού αγαπάει τα φίνα γλυκά. Η φιλοσοφία της; Μικρή παραγωγή, σωστές αναλογίες κι εξαιρετική πρώτη ύλη. Σε µια πρώτη απόβαση, δοκιµάσαµε ολόφρεσκα choux, βουτυρένιες, τραγανές τάρτες µε φρούτα, φίνο προφιτερόλ µε πλούσια ganache βελγικής bitter σοκολάτας, το πιο ανάλαφρο cheesecake γιαουρτιού και µια “star” πάβλοβα µε βελούδινη crème légère και φρούτα του δάσους. Φυσικά, μπορείτε να συνοδεύσετε το αγαπημένο σας γλύκισμα με τον αρωματικό και γευστικό καφέ του, που θα «ξυπνήσει» τις αισθήσεις σας. Όλες του οι επιλογές, μία και μία! 

Info: Αγνώστου Στρατιώτη 55, Πολίχνη, τηλ. 2316 071 481, citron pastry

8. La fratzoli Patisserie

62da5fd4-b303-4df1-8336-321ae12b53a9.jpg

Σ’ αυτόν τον κόσμο υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: αυτοί που αγαπούν τις τούρτες και όσοι δεν ξέρουν τι χάνουν! Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, κάντε μια στάση στο La Fratzoli της Τσιμισκή. Το όλο design θυμίζει κάτι από κοσμηματοπωλείο, μόνο που εδώ φιγουράρουν τούρτες σε ό,τι γεύση, σχήμα, μέγεθος και χρώμα μπορείτε να φανταστείτε. Custom ή ετοιμοπαράδοτες, όλες τους φτιάχνονται στο εργαστήριο, δεν περιλαμβάνουν τίποτε τεχνητό, ενώ φυσικά η δημιουργία τους γίνεται από την αρχή.

Info: Τσιμισκή 107, τηλ. 2310 422 255, Lafratzoli_patisserie

9. Horns Urban Smokehouse BBQ

horns.jpg

Στο street food hub Horns αγαπούν τις γεύσεις του γνήσιου smokehouse barbeque του αμερικανικού Νότου. Πατάνε πιστά στη φιλοσοφία του “low and slow”, που σημαίνει πολύωρο ψήσιμο και κάπνισμα σε χαμηλή θερμοκρασία με κομμάτια φυσικού ξύλου. Εδώ έρχεσαι για beef brisket, beef short ribs, pork baby back ribs αλλά και για νόστιμα ορεκτικά, comfort sandwiches και burger, όπως το επικό “Glazed οnion mayo” με καραμελωμένο κρεμμύδι, ζουμερό, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, cheddar και σπιτική μαγιονέζα.

Info: Aγίου Μήνα 7, τηλ 2311 827 294, Horns Smokehouse BBQ

10. Pizza da Jojo's

244508945-1294531387662536-8009941036896711286-n.jpg

Στον γαστροχάρτη της Ιταλίας, η ναπολιτάνικη πίτσα έχει τη δική της θέση και στο Jojo’s έχουν πολύ μεράκι για την απλότητα και την ουσία της γεύσης της. Το ζυμάρι φτιάχνεται μπροστά σου, έχει ισορροπία στην υφή, τη σωστή υγρασία και είναι τρομερά εύπεπτο. Η σάλτσα ντομάτας είναι «τόσο όσο» πυκνή, τα υλικά, ιταλικής προέλευσης και, αν με ρωτάτε, η εκδοχή με το εκπληκτικό πατέ τρούφας και τη βουβαλίσια μοτσαρέλα είναι εξαιρετική. Πολύ καλή και η φρέσκια πάστα τους!

Info: Π. Πατρών Γερμανού 12, τηλ. 2310 241 122, pizza da jojos

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021