Οι εκδρομές του αποκαλόκαιρου τολμώ να πω ότι είναι οι αγαπημένες μου. Έτσι, για μένα, το τριήμερο στην Κρήτη, στο Daios Cove, ήταν μια εμπειρία που «αγκάλιαζε» όλες τις αισθήσεις, γεμάτη γεύσεις και συναισθήματα. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα να με διαπερνά μια αίσθηση ηρεμίας, σαν ο χρόνος να κυλούσε διαφορετικά εδώ. Το Daios Cove, με την απαράμιλλη θέα στη θάλασσα και το μοναδικό του τοπίο, έμοιαζε να είναι φτιαγμένο για να ενισχύει την αίσθηση της απόδρασης.
Δεν ήταν απλά μια απόδραση, αλλά ένα ταξίδι στις αισθήσεις, στη γαστρονομία, στη χαλάρωση και στην πολυτέλεια που θα θυμάμαι για πάντα...
Ο λόγος που βρεθήκαμε ήταν η 4η διοργάνωση του ξενοδοχείου «The Festival Daios Cove x The Clumsies» με την υποστήριξη της Moët Hennessy, ένα φεστιβάλ που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία, τα εκλεκτά ποτά και τη μοναδική μουσική, αλλά και η εκδήλωση «Ιστορίες Ελληνικής Γεύσης: Ένα κρητικό κάλεσμα σε 25 + 1 στάδια» με την υποστήριξη της Lidl, στο πλαίσιο του γαστρονομικού θεσμού Culinary Journeys του ξενοδοχείου στην Κρήτη.
Γι' αυτόν τον λόγο κατέγραψα τους 10 λόγους που θα είναι για πάντα μια υπέροχη ανάμνηση.
1. Η μοναδική τοποθεσία:
Το Daios Cove βρίσκεται στο μαγευτικό Βαθύ Αγίου Νικολάου της Κρήτης, όπου οι απόκρημνοι βράχοι συναντούν τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας. Η θέα από κάθε γωνιά του ξενοδοχείου σου κόβει την «ανάσα» και σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε έναν κρυμμένο παράδεισο.
2. Η απόλυτη πολυτέλεια της φιλοξενίας:
Από την πρώτη στιγμή, το προσωπικό έκανε τα πάντα για να με κάνει να νιώσω ξεχωριστή. Το κάθε χαμόγελο και η προθυμία τους να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μου έκαναν την εμπειρία, τόσο ξεκούραστη, όσο και αξέχαστη.
3. Το ROSÉ CHAMPAGNE MASTERCLASS με τον TED ΛΕΛΕΚΑ:
Ένα εξειδικευμένο masterclass από τον International Champagne Educator, Πρεσβευτή της Moët Hennessy για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη, στο Culinary School στο Daios Cove, αυτό που αποτέλεσε την έναρξη του «The Festival Daios Cove x The Clumsies». Μία υψηλού επιπέδου γευσιγνωσία, μέσα από τις διαχρονικές ετικέτες των Dom Pérignon, Veuve Clicquot, Krug και Ruinart.
4. Το VEUVE CLICQUOT CHAMPAGNE DINNER από τον βραβευμένο σεφ Álvaro Clavijo:
Ο πολυβραβευμένος mixologist, Tato Giovannoni, έφερε τη σημαντική του εμπειρία ως ένας από τους πιο διακεκριμένους ειδικούς κοκτέιλ στον κόσμο, στο Culinary School του Daios Cove, σε ένα εξειδικευμένο masterclass, όπου ο Tato μας ταξίδεψε σε μια περιπέτεια εξερεύνησης της σύγχρονης αργεντίνικης μιξολογίας.
6. Το BELVEDERE VODKA COCKTAIL MENU με τον ΤATO GIOVANNONI:
Εξαιρετικά κοκτέιλ με την υπογραφή της Belvedere Vodka, από τον πολυβραβευμένο mixologist, που ξέρει και επαναπροσδιορίζει την τέχνη και την επιστήμη της δημιουργίας κοκτέιλ και άλλων ποτών, συνδυάζοντας διάφορα συστατικά με δημιουργικό και τεχνικό τρόπο, με έμπνευση και αίσθηση περιπέτειας.
7. Το EMINENTE RUM & VOLCÁN DE MI TIERRA TEQUILA COCKTAILS party:
Ένα κορυφαίο πρόγραμμα mixology είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, με επίκεντρο τους δύο γνωστούς βιρτουόζους mixologists, Nίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση, του βραβευμένου μπαρ "The Clumsies", συνεργάτης του Daios Cove, που κάθε χρόνο με συνέπεια συγκαταλέγεται στα 50 best bars. Οι δύο Mixologists δημιούργησαν ένα αποκλειστικό signature κοκτέιλ μενού με τα κορυφαία premium brand του οίκου Moët Hennessy, το Eminente Rum και την Volcán De Mi Tierra Tequila.
7. Η εκδήλωση «Ιστορίες Ελληνικής Γεύσης» με τον Λευτέρη Λαζάρου στα Culinary Journeys του Daios Cove, με την υποστήριξη της Lidl:
Η Lidl Ελλάς, στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων παρουσίας της στην ελληνική αγορά, στήριξε την εκδήλωση «Ιστορίες Ελληνικής Γεύσης: Ένα κρητικό κάλεσμα σε 25 + 1 στάδια», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του γαστρονομικού θεσμού Culinary Journeys του Daios Cove. Η φετινή γιορτή, φιλοξένησε τον διακεκριμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος προσέφερε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία, αντλώντας έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα της ελληνικής γης και θάλασσας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Lidl Ελλάς διέθεσε προσεκτικά επιλεγμένα, φρέσκα και υψηλής ποιότητας υλικά από Έλληνες παραγωγούς, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της να συνδέει καθημερινά τους καταναλωτές με εκλεκτά τρόφιμα και πρώτες ύλες που τιμούν την ελληνική παράδοση.
8. H στήριξη της τοπικής παραγωγής από τη Lidl:
Η Lidl Ελλάς, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια της, συνεχίζει να στηρίζει την τοπική παραγωγή και να προάγει τις αξίες της βιωσιμότητας και της ποιοτικής διατροφής. Μέσω της συνεργασίας με επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς και της προσφοράς ποιοτικών προϊόντων, η εταιρεία συνδέει τους πελάτες της με την πλούσια ελληνική γαστρονομική παράδοση.
9. Οι αξέχαστες νύχτες με μουσική:
Ο DJ Sam Donnison, ένας από τους πιο περιζήτητους DJs του Λονδίνου, Sam Donnison, με residencies σε εμβληματικούς χώρους όπως το Annabel’s, το Sketch και το Nobu και ο DJ Marioo από το Ντουμπάι, έδωσαν ρυθμό στις βραδιές μας, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που συνδύαζε απόλυτα τη χαλάρωση με τον ενθουσιασμό. Η μουσική τους ήταν το τέλειο κλείσιμο για κάθε μέρα.
10. Η συνολική εμπειρία ευζωίας:
Το «The Festival Daios Cove x The Clumsies» με την Moët Hennessy, σε συνδυασμό με τις «Ιστορίες Ελληνικής Γεύσης» με την υποστήριξη της Lidl κατάφεραν να συνδυάσουν τη γαστρονομία, το fine drinking και τη μουσική με έναν μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας μια εμπειρία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μου.
See you soon
χχχ,
Ε.