fbpixel

Search icon
Search
10 δραστηριότητες για να προσθέσετε στην to do λίστα της καραντίνας
WELLNESS

10 δραστηριότητες για να προσθέσετε στην to do λίστα της καραντίνας

Περάστε ευχάριστα τον χρόνο σας & δείτε τη διάθεσή σας να απογειώνεται


Βαρεθήκατε στο σπίτι και νιώθετε πως δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον για να ασχοληθείτε;

Είναι απόλυτα λογικό να το αισθάνεστε αυτό, χωρίς όμως να σημαίνει πως πρέπει να πέφτει η ψυχολογία σας. Ίσως πρέπει να δείτε με άλλη ματιά τα πράγματα και να εστιάσετε στα θετικά της υπόθεσης -όσο δύσκολο κι αν φαντάζει κάτι τέτοιο στο μυαλό σας. Τώρα, έχετε την ευκαιρία να κάνετε όλα εκείνα που αμελούσατε τόσο καιρό ή να πραγματοποιήσετε τις ιδέες που μέχρι πρότινος αφήνατε στην άκρη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Το σημαντικότερο; Μπορείτε, πλέον, να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας, τον οποίο πάντα πρέπει να σκέφτεστε πάνω από όλα δίνοντάς του την απαραίτητη φροντίδα και αγάπη.

Συνεχίστε να διαβάζετε για ν' ανακαλύψετε τις πιο ενδιαφέρουσες ασχολίες που αξίζει να εντάξετε στην to do list σας & δείτε τον χρόνο σας να κυλά πιο ευχάριστα!

1. Διάβασμα

Η ανάγνωση των αγαπημένων σας βιβλίων, αποτελεί τη νούμερο ένα συνήθεια που πρέπει να βάλετε στη λίστα σας. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να στρέψετε προς τα 'κει το ενδιαφέρον σας, καθώς είναι ό,τι καλύτερο για τα κρύα απογεύματα αυτής της περιόδου, κάνοντας τον χρόνο να περνά γρήγορα κι ευχάριστα και το μυαλό σας να ταξιδεύει μέχρι εκεί που φτάνει η φαντασία σας.

z8nbzqgugywrvukvxxuz.jpg

2. Binge-watching

Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να ολοκληρώσετε τη σειρά που πριν δεν μπορούσατε να παρακολουθήσετε με ηρεμία. Αφού το κάνετε, αναζητήστε σε streaming πλατφόρμες νέες κυκλοφορίες ή all time classic παραγωγές και «βυθιστείτε» στην άνεση του καναπέ σας, παρέα με ένα ζεστό ρόφημα ή τα αγαπημένα σας snacks.

3. Γυμναστική

Τέρμα πια οι δικαιολογίες! Τώρα μπορείτε να βάλετε τη γυμναστική που πάντα παραμελούσατε στο πρόγραμμά σας και να χαρίσετε ποιότητα στο lifestyle σας. Πραγματοποιήστε σύντομα workouts σε καθημερινή βάση, πηγαίνετε για τρέξιμο ή γρήγορο περπάτημα, χαρείτε τα φθινοπωρινά στοιχεία της φύσης κι εκπλαγείτε με το πώς θα αλλάξει το σώμα και πόσο θα «καθαρίσει» το μυαλό σας.

mnimi-uknsm.jpg

4. Μαγειρική

Όπως στην προηγούμενη καραντίνα, έτσι και σε αυτήν, μπορείτε να αποδείξετε στον εαυτό σας και στα μέλη της οικογένειάς της τις μαγειρικές ικανότητες που έχετε. Με βάση τις γεύσεις που συνηθίζετε να απολαμβάνετε, δημιουργήστε συνταγές που θα φέρουν τη δική σας υπογραφή και ανακαλύψτε καινούρια hacks και μυστικά στο μαγείρεμα που θα σας λύσουν από 'δω και πέρα τα χέρια και θα απογειώσουν τους γευστικούς σας κάλυκες!

5. Οργάνωση

Από τη στιγμή που περνάτε σχεδόν όλη σας την ημέρα στο σπίτι, καλό είναι να κάνετε ένα γενικό ξεκαθάρισμα και να οργανωθείτε εκ νέου. Πετάξτε ή αποθηκεύστε όσα αντικείμενα και παλιά πράγματα δε χρειάζεστε στην καθημερινότητά σας κι εξασφαλίστε αρμονία και καθαριότητα σε όλους σας τους χώρους. Αφού γίνει και αυτό, σίγουρα θα απολαύσετε περισσότερο την παραμονή σας.

lowes-home-decorating-story-today-inline-181205-02-daebaaacb0e29f1c368ae4882bd6050afit-760w.jpg

6. Στολισμός

Εφόσον το σπίτι σας θα είναι εντελώς καθαρό πλέον, δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε τον στολισμό για τα φετινά Χριστούγεννα! Έτσι, θα δώσετε μια πιο festive & cozy διάθεση στον χώρο σας και -πιστέψτε μας- η διάθεσή σας θα φτάσει στα ύψη, όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί. Αντλήστε έμπνευση και μεταμορφώστε τους χώρους σας από νωρίς, μιας και φέτος όλα είναι διαφορετικά.

7. DIY projects

Παραμένοντας σε εορταστικό mood, ξεκινήστε σιγά σιγά να φτιάχνετε δώρα και μικρές κατασκευές για να χαρίσετε στα κοντινά σας πρόσωπα στις γιορτές. Κινηθείτε με βάση τόσο την προσωπική σας αισθητική όσο και με το δικό τους γούστο και φτιάξτε υπέροχες δημιουργίες, οι οποίες θα εκτιμηθούν διπλά εφόσον θα γίνουν από τα χέρια σας με πολλή φαντασία.

scrubs.jpg

8. Self-care

Μην αφήνετε τον εαυτό σας απεριποίητο, ακόμα και τώρα που έχετε περιορίσει τις εξόδους σύμφωνα με τις βασικές σας ανάγκες. Φροντίστε το δέρμα και τα μαλλιά σας, κοιμηθείτε καλά, φορέστε τα ρούχα που σας ευχαριστούν και συμπεριφερθείτε σαν να έχετε κάπου να πάτε. Κατ' αυτόν τον τρόπο, δε θα μπαίνετε στη διαδικασία να σκέφτεστε ξανά και ξανά πώς θα περάσει ο χρόνος και, παράλληλα, θα νιώθετε πιο ωραία με εσάς.

9. Βιντεοκλήσεις

Μπορεί να επικοινωνείτε συχνά με συναδέλφους σας μέσω βιντεοκλήσεων ή να κάνετε τα μαθήματά σας online με ανοιχτή κάμερα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε τα συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα που έχετε καιρό να δείτε λόγω των καταστάσεων. Όση δουλειά κι αν έχετε από τον υπολογιστή του σπιτιού σας, πάντα υπάρχει χρόνος για μερικές virtual στιγμές επικοινωνίας με όλους αυτούς που σας έχουν λείψει. 

shutterstock-405214933-660x400.jpg

10. Σχέδια για το μέλλον

Αυτό ίσως να είναι το σημαντικότερο που οφείλετε να κάνετε! Διατηρήστε ακέραιες τις ελπίδες σας για τις ημέρες που έρχονται και θέστε στόχους που επιθυμείτε να πετύχετε στο μέλλον. Ουσιαστικά, βάλτε τη ζωή σας σε τάξη και «οπλιστείτε» με αισιοδοξία και πίστη για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Όσο δύσκολο κι αν είναι, αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα για την καλή ψυχική σας υγεία και θα το καταλάβετε με το πέρασμα του χρόνου.

Let the light in!