fbpixel

Search icon
Search
Βρήκαμε τα πιο εμπνευσμένα gratitude books που πρέπει να διαβάσετε στο lockdown
ARTS & CULTURE

Βρήκαμε τα πιο εμπνευσμένα gratitude books που πρέπει να διαβάσετε στο lockdown

Θα σας δώσουν την απαραίτητη ώθηση για όλα όσα επιθυμείτε


Στην αναζήτηση έμπνευσης σε αυτές τις δύσκολες και μεγάλες ημέρες που ζούμε υπάρχουν μερικές λαμπερές λεπτομέρειες που μπορούμε -όλοι- να προσθέσουμε για να τις κάνουμε να μοιάζουν λίγο πιο ευχάριστες. Η επιτακτική ανάγκη για νέες δραστηριότητες και καινούργιες συνήθειες φέρνει τον καθένα από εμάς μπροστά σε αμέτρητες επιλογές που μέχρι τώρα δεν είχαμε ανακαλύψει. Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, αυτή τη μοναδική ευκαιρία και όπως λέει και η βασίλισσα του gratitude Oprah Winfrey: «Βάλτε την ευγνωμοσύνη στη ζωή σας, είναι ο γρηγορότερος, ευκολότερος και πιο ισχυρός τρόπος για να επηρεάσετε τις αλλαγές που επιθυμείτε.»

Με τα παρακάτω βιβλία θα ενισχύσετε τη διάθεσή σας, τις σχέσεις σας, τη σωματική σας υγεία και να μειώσετε τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Κάντε αυτή τη συνήθεια, τη δική σας στάση ζωής. 

"The Thank You Project" 

gratitude-books.jpg

Η Nancy Davis Kho ξεκινάει λέγοντάς για μια ευχαριστήρια επιστολή που έγραψε στον μπαμπά της μόνο και μόνο επειδή ένιωθε πως το είχε ανάγκη. Η συγγραφέας αναφέρει πως αισθάνεται ευγνώμων που κατάφερε να του πει όλα όσα ήθελε πριν πεθάνει. Αυτό το βιβλίο είναι ένα ισχυρό παράδειγμα της σημασίας μιας στοχαστικής γραπτής επιστολής, την οποία αναλύει διεξοδικά σε όλο το βιβλίο δίνοντάς σας όλα τα βήματα για το πως θα το πετύχετε και εσείς με τον πιο εύκολο τρόπο. 

Good Days Start With Gratitude Journal 

good-days-start-with-gratitude-journal-gratitude-books.jpg

Αυτός ο οδηγός 52 εβδομάδων σάς βοηθά να εστιάσετε στο να είστε ευγνώμονες για αυτό που έχετε και να μετατρέψετε αυτήν τη νοοτροπία σε αυτόματη συνήθεια. Βρείτε εμπνευσμένα αποσπάσματα και λευκό χώρο για να γράψετε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα και ένα εβδομαδιαίο σημείο ελέγχου που θα σας βοηθήσει να παραμένετε ειλικρινείς. Με αυτό το βιβλίο θα κάνετε ένα challenge που σίγουρα αξίζει. 

Authentic Happiness 

authentic-happiness-gratitude-books.jpg

Ο Martin E. P. Seligman Ph.D. έχει δημιουργήσει αυτό το best seller βιβλίο που αφορά την επιστήμη της θετικής ψυχολογίας και που χρησιμοποιεί πρακτικές ασκήσεις, σύντομες εξετάσεις και έναν ιστότοπο για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον καλύτερο εαυτό σας και να τον χρησιμοποιήσετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ζωή σας. Τι καλύτερο, λοιπόν, για να περάσετε με ένα θετικό boost αυτό το δεύτερο lockdown;

The Little Book of Gratitude 

book-gratitude.jpg

Ένα μικρό βιβλίο για ανθρώπους που έχουν όλες τις προθέσεις να δουν τη ζωή διαφορετικά. Μέσα σε λίγες σελίδες ο Dr. Robert A. Emmons σας αποκαλύπτει όλα τα οφέλη της ευγνωμοσύνης και σας διδάσκει εύκολες τεχνικές για την άσκηση του gratitude κάθε μέρα. Το δικό του plus είναι πως περιέχει και ένα σχέδιο 8 εβδομάδων για να σας βοηθήσει. 

A Year of Positive Thinking

a-year-of-positive-thinking.jpg

Αρχίστε να αλλάζετε τη νοοτροπία σας με τη βοήθεια των καθημερινών προτροπών αυτού του βιβλίου. Η Cyndie Spiegel θα σας δώσει εμπνευσμένες συμβουλές που θα σας οδηγήσουν μοιραία στον αυτοσεβασμό, στην καλοσύνη και στην αγάπη. Όσο για εσάς που δεν μπορείτε χωρίς πλάνο, φυσικά μέσα σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε ένα υπέροχο σχέδιο 365 ημερών για θετική σκέψη.

Chasing the Bright Side

chasing-the-bright-side.jpg

Η αυτοδημιούργητη coach Jess Ekstrom μοιράζεται μέσα από λέξεις, τη δική της εμπνευσμένη ιστορία για το πώς η θετική σκέψη την βοήθησε να ξεπεράσει τις προκλήσεις της ζωής και να γίνει επιχειρηματίας, διεθνής ομιλήτρια και φιλάνθρωπος. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες είναι βέβαιο πως μια αισιόδοξη νότα ευγνωμοσύνης θα σας δώσει το lift που χρειάζεστε.