fbpixel

Search icon
Search
Σκέφτεστε να στολίσετε αυτό το weekend; Τα decor tips που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε
INTERIORS

Σκέφτεστε να στολίσετε αυτό το weekend; Τα decor tips που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε

Δημιουργήστε το πιο εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο σκηνικό για να απολαύσετε την παραμονή σας στο σπίτι


Έφτασε και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου που περνάμε ατελείωτες στιγμές στις inpiration πλατφόρμες στο διαδίκτυο, με σκοπό να πάρουμε έμπνευση για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση από τους πιο εντυπωσιακούς και festive χώρους. Φέτος άλλωστε, που οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές και το σπίτι μας είναι το μοναδικό μας «καταφύγιο», πολλοί είναι αυτοί που επέλεξαν να δώσουν εορταστικό vibe στις κατοικίες τους από τις πρώτες κιόλας μέρες του Νοεμβρίου, προκειμένου να περάσουν λίγο πιο cozy και λαμπερά την καραντίνα τους. 

Εάν, λοιπόν, σκέφτεστε κι εσείς να στολίσετε αυτό το Σαββατοκύριακο το δικό σας σπίτι, μη χάνετε άλλο χρόνο και ανακαλύψτε τα καλύτερα και απολύτως χρήσιμα tips που θα κάνουν τους χώρους να μοιάζουν σαν να βγήκαν από το πιο lux house magazine!

Κάντε ένα γενικό ξεκαθάρισμα

christmas-decorations-2-house-9dec14-jake-curtis-b.jpg

Σε πρώτη φάση, χρειάζεται να βγάλετε το δέντρο και τα στολίδια σας από τα σημεία που τα αποθηκεύετε τους υπόλοιπους μήνες, έτσι ώστε να θυμηθείτε τι έχετε και να σκεφτείτε πώς θα το αξιοποιήσετε για τη φετινή σας διακόσμηση. Δείτε ποια αντικείμενα χρειάζεστε και κρατήστε τα στην άκρη, ενώ τα υπόλοιπα που ενδεχομένως δε θέλετε να εντάξετε στους χώρους σας φυλάξτε τα ή, εναλλακτικά, μπορείτε να τα δωρίσετε σε δικά σας πρόσωπα ή σε οικογένειες του κύκλου σας που ίσως τα έχουν ανάγκη. Μια καλή συμβουλή είναι να ξεσκονίσετε τα κλαδιά του δέντρου σας με το πιστολάκι των μαλλιών, δίνοντάς τους «ζωντάνια» και απομακρύνοντας την ατελείωτη χρυσόσκονη που μένει κάθε χρόνο από τα στολίδια!

Αντλήστε έμπνευση

181213-hg-caroline-duval-007-print033x.jpg

Τώρα που όλοι μας ζούμε λίγο περισσότερο σε ένα digital κόσμο εξαιτίας του lockdown, έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιούμε τον χρόνο μας μπροστά από την οθόνη του κινητού ψάχνοντας για ενδιαφέροντα πράγματα που θα μας γεμίσουν έμπνευση και δημιουργικότητα. Αναζητήστε στις πλατφόρμες του Instagram και του Pinterest φωτογραφίες με christmas διακόσμηση από τα ωραιότερα σπίτια ανά τον κόσμο και προσαρμόστε τις ιδέες που προτείνουν στα δικά σας standards και τις αισθητική που σας ξεχωρίζει.

Καταλήξτε σε ένα στιλ

rachel-whiting-house-6nov15-b.jpg

Αφού δείτε τι έχετε στη χριστουγεννιάτικη συλλογή σας και πάρετε μια πρώτη γεύση από διάφορες εικόνες, ήρθε η ώρα να βρείτε το στιλ που ανταποκρίνεται στο γούστο σας και να ξεκινήσετε να στολίζετε με βάση αυτό. Επειδή οι γιορτές χαρακτηρίζονται για τη μοναδική τους λάμψη, μπορείτε να κινηθείτε σε μαξιμαλιστικές λύσεις και να διακοσμήσετε με έντονα χρώματα και shiny επιφάνειες, επιλέγοντας τόνους του κόκκινου, του χρυσού ή του ασημένιου και του πράσινου -δηλαδή τα απόλυτα Xmas colors.

Keep it simple

christmas-decorations-8-house-9dec14-rachel-whiting-b.jpg

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να καταλήξετε σ' ένα συγκεκριμένο στιλ διακόσμησης, don't worry διότι πάντα η λιτότητα μπορεί να χαρίσει ένα απόλυτα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στον χώρο σας! Ειδικά εάν αγαπάτε τον μινιμαλισμό, δεν έχετε παρά να στολίσετε μόνο τα πιο important σημεία του σπιτιού σας, όπως το δέντρο σας, την είσοδο, την τραπεζαρία και το coffee table. Όσο για τα χρώματα στα οποία πρέπει να πείτε «ναι», δεν είναι άλλο από το πάντα αγαπημένο λευκό και το timeless πράσινο.

Σκεφτείτε εναλλακτικές λύσεις

enallaktika.jpg

Μήπως δεν έχετε δέντρο και δε θέλετε να παραγγείλετε online; Μπορεί όλα αυτά που έγιναν τον τελευταίο καιρό να άλλαξαν τα σχέδιά σας και να μην καταφέρατε να αγοράσετε φέτος από κάποιο φυσικό κατάστημα, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που ίσως να είναι και καλύτερες! Εσείς που διστάζετε να κάνετε διαδικτυακή αγορά ενός δέντρου, μπορείτε να σκεφτείτε πιο δημιουργικά και να φτιάξετε ένα DIY tree που θα φέρει την υπογραφή σας και θα είναι ακριβώς όπως το θέλετε. Εκμεταλλευτείτε τα στοιχεία της φύσης και δώστε χαρακτήρα σε μερικά κλωνάρια που μπορείτε να βρείτε πεσμένα κάτω από δέντρα, τοποθετήστε φωτάκια γύρω από μια παλιά σκάλα ή δώστε τριγωνικό σχήμα στα βιβλία που δε διαβάζετε, βάζοντας επάνω τους διάφορα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Πείτε «ναι» σε DIY κατασκευές

diy.jpg

Τι καλύτερο από το να αξιοποιήσετε τις free στιγμές σας στο σπίτι φτιάχνοντας κάτι χριστουγεννιάτικο που θα το βλέπετε και θα ανεβαίνει η διάθεσή σας! Διατηρώντας παρόμοια φιλοσοφία με το παραπάνω tip, μπορείτε να περάσετε μοναδικά με την οικογένειά σας και να φτιάξετε ένα DIY christmas project, αντί να καθίσετε μπροστά από την τηλεόραση. Ειδικά εάν έχετε μικρά παιδιά, η όλη διαδικασία θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική για εκείνα. Από μπάλες για το δέντρο μέχρι στεφάνι για την πόρτα, μπορείτε να δημιουργήσετε κυριολεκτικά ό,τι περνά από το μυαλό σας για τις φετινές γιορτές!

Feel the magic in the air!