fbpixel

Search icon
Search
10 ανοιξιάτικα fashion pieces για την capsule wardrobe
THE LOOK

10 ανοιξιάτικα fashion pieces για την capsule wardrobe

Ανακαλύψτε τα spring staples της σεζόν SS'24


Τι θα βρείτε στην απόλυτη ανοιξιάτικη ντουλάπα; Μερικά από τα must δε διαφέρουν από την all-season capsule wardrobe, όπως λευκά t-shirts, τα best-fitting τζιν και ίσως μια designer bag. Οι νέες προσθήκες για τη σεζόν έρχονται με τη μορφή γνωστών σιλουετών - όπως ένα μεταξένιο φόρεμα, μια τζιν φούστα ή ανοιξιάτικα σακάκια που μπορείτε να φορέσετε και ως πανωφόρια. Τα παπούτσια, φυσικά, ανανεώνονται επίσης - τώρα είναι η ώρα να φορέσετε τα ανοιχτά mules, τα λευκά ή 80's style αθλητικά παπούτσια και τις μπαλαρίνες σας. Το κλειδί για να επιμεληθείτε την ιδανική ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σας είναι να διαλέξετε ευέλικτα κομμάτια που μπορείτε να φοράτε ξανά και ξανά χωρίς να τα βαριέστε.

Παρακάτω, θα βρείτε μερικά tried & tested pieces για την ανοιξιάτικη capsule γκαρνταρόμπα σας που θα λατρέψετε!

1. White T-shirt

dmnttzttpzdeekwscnwymi-1280-80jpg.webp
Image source: @smythsisters

Το διαχρονικό λευκό t-shirt ή tank top έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι θα παραμείνει για πάντα ένα αξιόπιστο βασικό στοιχείο κάθε γκαρνταρόμπας. Οι συνδυασμοί του δεν έχουν όρια και λάμπει με τζιν, φούστες, tailor trousers και όχι μόνο.

2. Straight-leg Jeans

fakerstrom-cTAAo.jpeg
Image source: @fakerstrom

Διαφορετικά στιλ έρχονται και φεύγουν, αλλά ένα από αυτά που έχει παραμείνει αναλλοίωτο τα τελευταία χρόνια είναι ένα καλό τζιν σε ίσια γραμμή. Μπορείτε πάντα να επιστρέφετε σε αυτό το βασικό κομμάτι, ενώ πειραματίζεστε με άλλα παντελόνια που φοριούνται, όπως τα φαρδιά παντελόνια και τα χαμηλοκάβαλα cargos. Εννοείται πως μπορείτε να το επιλέξετε και σε λευκό χρώμα που ενδείκνυται για αυτήν την εποχή. 

3. Oversized Blazer

oversized-blazerjpg.webp
Image source: @monikh

Τα χαλαρά σακάκια έχουν αποδείξει ότι αξίζουν μια θέση στις capsule ντουλάπες. Είναι εκλεπτυσμένο, αλλά δεν φαίνεται τόσο επίσημο όσο ένα πιο κομμένο στα μέτρα σας.

4. (Little) Black Dress

9df53cd12b5c8f9135e1afd9285bce29.jpg
Image source: Reformation

Το LBD είναι πιθανότατα ήδη μέρος της ντουλάπας σας, αλλά αν όχι, αυτό είναι το σημάδι σας για να αποκτήσετε ένα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σε mini, midi ή maxi γραμμή, με μακριά μανίκια, ένα off-the-shoulder κόψιμο ή με λεπτές τιράντες και θα είναι το κομμάτι που θα επιλέξετε για κάθε σημαντικό γεγονός. Ταιριάζει με τόσα άλλα κομμάτια από την capsule συλλογή σας- συνδυάστε το με ένα oversized σακάκι και αθλητικά παπούτσια για ένα χαλαρό look ή απογειώστε το με τα τακούνια σας.

5. Trench Coat

650cd0d215713193364cac79dad5dd24.jpg
Image source: @leiasfez

Μια καμπαρντίνα ουδέτερου χρώματος αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε εποχή και δύσκολα θα βρείτε ρούχα που να μην ταιριάζουν με αυτή. Αν ψάχνετε εκτός του μπεζ και του καμηλό, το μαύρο, το navy blue και το olive green είναι απολύτως κομψές και timeless χρωματικές επιλογές.

6. White Sneakers

latest-sneaker-trends-305771-1677402533742-main-1280-80jpg.webp
Image source: @anoukyve

Υπάρχουν πολλά περιθώρια για να παίξετε με τα λευκά αθλητικά παπούτσια. Από επίπεδες σόλες μέχρι πιο ογκώδη στιλ και μια πληθώρα χρωμάτων και αποχρώσεων του λευκού, μπορείτε να βρείτε ένα ζευγάρι που να ταιριάζει με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις σας.

7. Midi skirt

f9f2923a07d9741b1c4e5ef482a07db8.jpg
Image source: @anoukyve

Μια midi ή maxi φούστα σε satin ή denim finish ταιριάζει υπέροχα με σχεδόν τα πάντα στην capsule wardrobe που διαμορφώνεται ή έχετε ήδη διαμορφώσει. Επιλέξτε τη σε σκούρο ή ανοιχτό χρώμα, ανάλογα με τη διάθεση και το στιλ σας. 

8. Sleek flats

flats.webp
Image source: @tylynnnguyen

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο από τους μεγαλύτερους οίκους αλλά και τους πιο fashionable street stylers, οι μπαλαρίνες έχουν επιστρέψει με μεγάλη επιτυχία. Ενώ η διαχρονική σιλουέτα δεν βγαίνει ποτέ από τη μόδα, η σχετική της τάση έρχεται και φεύγει ανα περιόδους - και με την επιμονή της γενιάς Z να αναβιώνει όλα τα πράγματα του Y2K, ζούμε μια περίοδο "in". Εκτός αυτών, μπορείτε να επιλέξετε και τα mesh flats που έχουμε δει παντού, ή τα αγαπημένα Mary-Janes.

9. Timeless bag

w1448l60blsgl-1200x.webp
Image source: The Row

Κάθε σεζόν, νέα handbag trends μπαίνουν στον κόσμο του street style. Μετά το glamorous Fashion Month, το πλήθος της μόδας έδειξε ότι όσον αφορά τις τσάντες, υπάρχουν μερικές που δεν φεύγουν ποτέ από το προσκήνιο. Αυτό το βλέπουμε αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη, με τις επανεκδόσεις των πιο iconic σχεδίων, από την τσάντα Jackie της Gucci μέχρι το κλασικό flap της Chanel να έχουν κυριεύσει τα look των πιο iconic fashion people. Εκτός των original, κλασικών επιλογών που αποπνέουν αυτή την ήσυχη πολυτέλεια που αναζητάμε.

10. The classic accessories

193ec21144d5a558f184ff7e51cc2d88.jpg

Συνδυάστε πρακτικότητα και στιλ συμπεριλαμβάνοντας μεικά βασικά αξεσουάρ του πιο θερμού καιρού, όπως ένα καπέλο, είτε jockey, είτε bucket σχεδίου, ένα κλασικό ζευγάρι γυαλιά ηλίου και διαχρονικά αξεσουάρ, όπως ένα ζευγάρι gold hoops.

Feature image source: @clairerose, Princess Poly