fbpixel

Search icon
Search
Πώς φοράνε τις μπαλαρίνες τους αυτή τη σεζόν τα style icons
STYLING TIPS

Πώς φοράνε τις μπαλαρίνες τους αυτή τη σεζόν τα style icons

Δείτε τους πιο επίκαιρους τρόπους να φορέσετε τα ballet flats την άνοιξη του 2024


Είναι πλέον επιβεβαιωμένο από τους μεγαλύτερους οίκους αλλά και τους πιο fashionable street stylers, οι μπαλαρίνες έχουν επιστρέψει με μεγάλη επιτυχία. Ενώ η διαχρονική σιλουέτα δεν βγαίνει ποτέ από τη μόδα, η σχετική της τάση έρχεται και φεύγει ανα περιόδους - και με την επιμονή της γενιάς Z να αναβιώνει όλα τα πράγματα του Y2K, ζούμε μια περίοδο "in". Αφού τις είδαμε σε πληθώρα εμφανίσεων από τα catwalks μέχρι το street style, οι μπαλαρίνες ξαναέρχονται στο επίκεντρο τη σεζόν SS'24. Για έμπνευση, παρατηρήστε την πασαρέλα της Miu Miu που έχει προωθήσει αυτήν την αναβίωση των κλασικών preppy κομματιών, όπως τις pleated φούστες αυτό το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τα cardigans εργασίας και τα Eclectic Grandpa-style πλεκτά πουλόβερ.

Το balletcore craze που εμφανίστηκε δυναμικά το 2023 και συνεχίζει να κυριαρχεί έχει φέρει στο επίκεντρο τα quiet luxury, μεταξωτά slip dresses, απαλές αποχρώσεις του ροζ και υπερμεγέθεις φιόγκους στα μαλλιά. Αν και μπορείτε να υιοθετήσετε την αισθητική αυτή, δεν είναι η μόνη που ενσωματώνει άψογα το κομψό, αυτό παπούτσι. 

Για να σας πείσουμε πως τα ballet flats αξίζουν μια θέση σε κάθε everyday wardrobe, σας παρουσιάζουμε τους style-genius τρόπους που τις φοράνε οι πιο well-dressed

The preppy/tomboy way

saint-laurent.webp
Image source: Saint Laurent

Το street style icon Hailey Bieber εμφανίστηκε πρόσφατα φορώντας ένα κλασικό ζευγάρι ballet flats με ένα πολύ άνετο μακρυμάνικο πόλο με κόκκινες και μαύρες ρίγες ενσωματώνοντας το school girl aesthetic. Απογείωσε το look συνδυάζοντάς το με μια κοντή μαύρη δερμάτινη μίνι φούστα και λευκές ankles socks. Δοκιμάστε και εσείς αυτόν τον τολμηρό συνδυασμό στις smart casual εμφανίσεις σας!

The girly everyday

annelauremais.jpeg
Image source: @annelauremais

Ένας πιο θηλυκός και effortlessly chic τρόπος να φορέσετε τις μπαλαρίνες σας την άνοιξη είναι σε συνδυασμό με ένα φόρεμα (οποιουδήποτε length - από mini μέχρι midi ή maxi) με oversized blazer και έξυπνες προσθήκες αξεσουάρ που θα αναβαθμίσουν αυτόματα το styling σας. Προσθέστε μια 90's hobo bag, γυαλιά ηλίου και διακριτικά κοσμήματα. 

The office friendly

tylynnnguyen.webp
Image source: @tylynnnguyen

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να εντάξετε τα ballet flats στο καθημερινό σας style rotation είναι σίγουρα μέσω του workwear. Πρόκειται για ένα απόλυτα κατάλληλο υπόδημα για τις ημέρες στο γραφείο και συνδυάζεται άψογα με κοστούμι, είτε φαρδύ, είτε στενό αλλά και με tailor pants, ένα cashmere sweater και ένα παλτό. 

The cool farm girl aesthetic

snapinstaapp-327477576-153271767183362-6944729431695100242-n-1080.jpg
Image source: @orioncarloto

Αν είστε fans των overalls, ήρθε η ώρα να κάνετε αυτόν τον παιχνιδιάρικο συνδυασμό με τα ballet flat σας. Αν και σίγουρα δεν είναι κάτι το αναμενόμενο, δημιουργεί μια απόλυτα εναρμονισμένη ιδέα για styling. Παντρέψτε με ένα λευκό top από μέσα και ένα coat neutral χρώματος.

The biker chic way

d880b30af54798655b4d17434b307f5c.jpg
Image source: @matildadjerf

Εννοείται πως λατρεύουμε τις μπαλαρίνες με oversized παντελόνια - ειδικά όταν συνδυάζονται με εξίσου oversized πανωφόρια, που υποκύπτουν στο 'wrong coat theory'. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεται, η θεωρία αυτή υποστηρίζει πως κάποιες φορές η προσθήκη του φαινομενικά "λάθος παλτό" μπορεί να δημιουργήσει τον ιδανικό συνδυασμό. 

The quiet luxury vibe

snapinstaapp-311306921-185474370643968-275131084439497244-n-1080.jpg
Image source: @ceciliemoosgaard

Δημιουργήστε τον πιο "ήσυχα πολυτελή" combination με ballet flats, ακολουθώντας το παράδειγμα της Cecilie Moosgaard. Φορέστε τις απλές μαύρες μπαλαρίνες σας με straight μπλε τζιν, και ένα κλασικό παλτό - δε χρειάζεστε τίποτα παραπάνω!

The total black

anoukyve.jpeg
Image source: @anoukyve

Ένας συνδυασμός κατάλληλος για κάθε περίσταση, from desk to dinner είναι ο συγκεκριμένος με τις διαχρονικές δίχρωμες αυτές μπαλαρίνες και ένα total black outfit. Προτιμήστε ένα oversized tailor παντελόνι και ένα στενό black top για την τέλεια ισοροπία και προσθέστε και μια ζώνη για να δώσει dimension στο σύνολό σας.