fbpixel

Search icon
Search
1 σφηνάκι τζίντζερ κάθε πρωί θα αλλάξει όλη σας τη ζωή
HEALTH

1 σφηνάκι τζίντζερ κάθε πρωί θα αλλάξει όλη σας τη ζωή

Το ελιξήριο που φροντίζει για τη σωματική μας υγεία


Πικάντικη γεύση και αρώματα, που μας ταξιδεύουν στην Ανατολή, διακρίνουν τη διαχρονική του ταυτότητα. Η πιπερόριζα ή τζίντζερ έχει διττό ρόλο, καθώς παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενίσχυση της γεύσης ενός πιάτου ως οικιακό μπαχαρικό, αλλά διακρίνεται από την αρχαιότητα και για τις ισχυρές φαρμακευτικές της ιδιότητες. Ειδικά αυτήν την εποχή, μπορούμε να αξιοποιήσουμε το δημοφιλές αυτό καρύκευμα, για να θωρακίσουμε τη σωματική μας υγεία

Μια έξυπνη κίνηση είναι να εισάγουμε στην πρωινή μας ρουτίνα αυτοφροντίδας ένα σφηνάκι τζίντζερ. Μια μικρή ποσότητα ωμού χυμού που παρασκευάζονται από φρέσκια, συμπυκνωμένη ρίζα τζίντζερ λειτουργεί ως ελιξίριο και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για τη θεραπεία της ναυτίας, του κρυολογήματος, της αρθρίτιδας και άλλων παθήσεων. Η βιοδραστική ένωση, τζιντζερόλη, η οποία βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στο φρέσκο τζίνζερ, είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα από τα φαρμακευτικά οφέλη. 

Σε μια γρήγορη γουλιά, αποκτούμε την ισορροπία που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Ας δούμε μαζί αυτά τα οφέλη.

Πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικά 

e1434b46023ab4816f5cba78abc86d8f.jpg


Εκτός από την τζιντζερόλη, το τζίντζερ περιέχει παραδόλες, σεσκιτερπένια, σογκαόλες και ζιντζερόνη, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις τοξίνες και να διατηρήσουμε το σώμα μας ευτυχισμένο και υγιές. 

Βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας 

7adef8529a77c7b0b6ad5cf225d5db7c.jpg

Η πρόσληψη του τζίντζερ σε καθημερινή βάση έχει μακροπρόσθεσμα οφέλη για την καρδιαγγειακή μας υγεία. Σε μια μελέτη, επιβεβαιώθηκε ότι τα άτομα που συμπεριέλαβαν περισσότερο τζίντζερ στη διατροφή τους είχαν μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν χρόνια καρδιακή νόσο ή υψηλή αρτηριακή πίεση.

Αντιμετώπιση των πόνων περιόδου

023c1ef4ab94317c8aa70b3140d83bf4.jpg

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το τζίτζερ συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση των εμμηνορροϊκών κραμπών, καθώς λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά με την βουπροφαίνη και το μεφεναμικό οξύ στην ανακούφιση του πόνου σε γυναίκες, που υποφέρουν από δυσμηνόρροια. 

Θεραπεία της ναυτίας 

a4468a4469882fb9c58d90d281354771.jpg

Το τζίντζερ είναι φοβερά δραστικό όσον αφορά την αντιμετώπιση της ναυτίας. Αρκετοί είναι αυτοί που το χρησιμοποιούν και για την ανακούφιση από το hangover. 

Φτιάχνουμε μαζί το σφηνάκι τζίντζερ

d72a40dc0185e7530da60b9640b0fe81.jpg

Η συνταγή για το πολυαναμενόμενο σφηνάκι ενέργειας είναι απλή και περιέχει μόνο τέσσερα υλικά: Τζίντζερ, χυμό λεμονιού, νερό καρύδας, πιπέρι καγιέν. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τη ρίζα τζίντζερ. Δεν χρειάζεται να ξεφλουδίσουμε το τζίντζερ, αφού θα σουρώσουμε το χυμό πριν τον πιούμε. Απλά ψιλοκόβουμε το χοντροκομμένα για να διευκολύνουμε το μπλέντερ. Χτυπάμε τον χυμό μέχρι να γίνει λείος, όπως και τα κομμάτια τζίντζερ και το χυμό λεμονιού. Σουρώνουμε καλά και σερβίρουμε.

Take care of your body health!