fbpixel

Search icon
Search
Ζευγάρια και ύπνος: Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που κοιμάστε για τη σχέση σας;
WELLNESS

Ζευγάρια και ύπνος: Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που κοιμάστε για τη σχέση σας;

Όσα μαθαίνουμε για τη γλώσσα του σώματος


Η στάση που παίρνουμε στον ύπνο φανερώνει πολλά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και όταν ξαπλώνετε με το σύντροφό σας. Γενικότερα, το κομμάτι του ύπνου είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση. Πρόκειται για μια πολύ προσωπική στιγμή, η οποία σας φέρνει ολοένα και πιο κοντά και σας συνδέει απόλυτα. Έρευνες δείχνουν πως ένα μεγάλο ποσοστό των ζευγαριών που κοιμούνται συχνά μαζί είναι περισσότερο ευτυχισμένα και απολαμβάνουν πιο ποιοτικό ύπνο. Μελετώντας κανείς τις στάσεις που συνηθίζετε να παίρνετε, μπορεί να μάθει πολλά για τον δεσμό σας. Είναι ένας τρόπος να εκδηλώνονται ορισμένες σκέψεις και συναισθήματα που βιώνουμε, τα οποία ενδεχομένως να μην μπορούμε να τα αποτυπώσουμε διαφορετικά. Έτσι, όταν κοιμόμαστε το υποσυνείδητό μας αναλαμβάνει δράση.

Ανακαλύψτε παρακάτω τις πιο γνωστές στάσεις του ύπνου και τι αποδεικνύουν για το άτομο που μοιράζεστε το κρεβάτι σας!

The "spoon"

Μια πολύ τρυφερή στάση, κατά την οποία αγκαλιάζετε τον σύντροφό σας ζεστά, με την προϋπόθεση να αισθανθεί ασφάλεια. Παράλληλα, δείχνει υψηλή εμπιστοσύνη εξαιτίας της πισώπλατης επαφής. Περίπου το 15-18% την υιοθετεί. Οι γυναίκες συνήθως προτιμούν να βρίσκονται στη θέση αυτού που δέχεται την αγκαλιά. 

shutterstock-1238814055.jpg

Ανεξάρτητοι

Ο καθένας επιλέγει τη μεριά του και απουσιάζει η σωματική επαφή. Μια αρκετά συνηθισμένη στάση, όπου το 27% την προτιμούν. Με αυτόν τον τρόπο το ζευγάρι δείχνει πως νιώθει κοντά, αλλά παράλληλα επικρατεί η ανεξαρτησία στη σχέση τους.

Πλάτη με πλάτη

Στην ουσία ξαπλώνετε, κοιτώντας διαφορετικές κατευθύνσεις, ωστόσο, το πίσω μέρος του σώματός σας ακουμπάει του αλλουνού. Είναι πολύ καλό σημάδι για την ερωτική σας ζωή, καθώς φανερώνει το πόσο χαλαροί και άνετοι είστε μεταξύ σας. Το ποσοστό που την υιοθετεί ανέρχεται στο 42%.

Η «φωλιά»

Σε αυτήν τη στάση, είστε και οι δύο ανάσκελα και κουρνιάζετε μέσα στα χέρια του, ενώ σας κρατάει σφιχτά. Ένας αρκετά ρομαντικός τρόπος, ο οποίος αποκαλύπτει μια απέραντη ανάγκη για φροντίδα, αφοσίωση και εμπιστοσύνη.

shutterstock-2021999600.jpg

Ο «κόμπος»

Τα πρόσωπά σας κοιτάζονται και είστε δεμένοι μεταξύ σας, σαν ένα «κουβάρι». Τυλίγετε τα χέρια και τα πόδια ο ένας στον άλλον. Δεν είναι ιδιαίτερα βολική, γι' αυτό και συνήθως διαρκεί ελάχιστα. Παρόλα αυτά, όμως, όσο οικεία κι αν φαίνεται, εάν είναι τακτική σας στάση, μπορεί να σημαίνει και υπερβολικό δέσιμο σε σημείο που είτε στον ύπνο δεν αποχωρίζεστε το ταίρι σας.

Οπτική επαφή

Το ζευγάρι κοιτιέται, αλλά δεν υπάρχει κάποιο άγγιγμα. Συμβαίνει συνήθως τον πρώτο διάστημα που δημιουργούμε μια σχέση, για το λόγο πως υπάρχουν πράγματα που θέλετε να πείτε, αλλά αδυνατείτε. Γι' αυτό τον λόγο, σας αρέσει να επικοινωνούν τα μάτια σας ώσπου να κοιμηθείτε.

Ο «κυρίαρχος»

Ο ένας απολαμβάνει περισσότερο χώρο, απλώνοντας τα σημεία του σώματός του και στη δική σας τη μεριά. Με αυτόν τον τρόπο, αυτός ο σύντροφος δεσπόζει στο κρεβάτι, ενώ ο άλλος κατέχει έναν πιο δευτερεύοντα ρόλο.

shutterstock-705184123.jpg

Hollywood

Πήρε τον συγκεκριμένο τίτλο, λόγω το ότι αποτελεί την κλασική ρομαντική στάση ύπνου όλων των κινηματογραφικών ταινιών του Hollywood. Σε αυτήν, ο άντρας είναι ανάσκελα και η γυναίκα ακουμπάει το κεφάλι της στο στήθος του. Βέβαια, ένα πολύ χαμηλό ποσοστό την αξιοποιεί, περίπου 1%. Αντιπροσωπεύει τη νέα ή και αναζωπυρωμένη αγάπη και συνήθως τα ζευγάρια την επιλέγουν μετά την ολοκλήρωση του έρωτα.

Το «λύσιμο του κόμπου»

Η στάση αυτή ξεκινάει με το ζευγάρι να είναι προσκολλημένο ο ένας πάνω στον άλλον, αλλά μετά από λίγο «ξετυλίγεται». Με αυτόν τον τρόπο, αποκαλύπτεται μια πολύ δυνατή σχέση και είναι σημάδι μιας απίστευτης χημείας. Οι έρευνες δείχνουν πως την χρησιμοποιούν μόνο το 8%. Ερμηνεύεται από τους ειδικούς ως ένα είδους συμβιβασμού μεταξύ οικειότητας και ανεξαρτησίας, όπου και οι δύο επιθυμούν το καλύτερο για τον άλλον.