fbpixel

Search icon
Search
Zendaya & Timothée Chalamet: Γιατί αναδεικνύονται στο απόλυτο duo της Generation Z
PEOPLE & MOMENTS

Zendaya & Timothée Chalamet: Γιατί αναδεικνύονται στο απόλυτο duo της Generation Z

Κι όλος ο κόσμος μιλάει γι' αυτούς


Όλοι μιλούν για τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας του Denis Villeneuve, Dune, που έκανε το ντεμπούτο της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στα μέσα αυτού του μήνα. Ωστόσο, το φιλμ βρισκόταν στο επίκεντρο των συζητήσεων αρκετό καιρό πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 15 Σεπτεμβρίου, χάρη στο πρωταγωνιστικό δίδυμο Zendaya-Chalamet, που μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές στο κόκκινο χαλί. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους απασχολούν τον Τύπο και τα social media. Το ταλέντο τους, το στιλ τους και, φυσικά, οι «δυνατές» προσωπικότητες τους έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητούς, ειδικά στο νεανικό κοινό που ακολουθεί πιστά κάθε τους βήμα.

Zendaya

zendaya-attends-the-93rd-annual-academy-awards-at-union-station-in-los-angeles-250421-1.jpg

Η Zendaya συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό μέσα από την νεανική σειρά του Disney Channel, Shake It Up, και έκτοτε η πορεία της είναι ανοδική. Μάλιστα, το 2020 τράβηξε όλα τα βλέμματα των κριτικών επάνω της, όταν η ερμηνεία της στη σειρά του ΗΒΟ, Euphoria, της χάρισε ένα βραβείο Emmy, ενώ φέτος την απολαύσαμε στην ταινία του Netflix, Malcolm & Marie.

Timothée Chalamet

timothee-chalamet.jpg

Ο 25χρονος συμπρωταγωνιστής της, Timothée Chalamet, έχει σημειώσει εξίσου σημαντική πορεία. Τον γνωρίσαμε το 2014 μέσα από την ταινία Interstellar, όπου υποδυόταν το γιο του χαρακτήρα του Matthew McConaughey. Το 2017 ήταν καθοριστική χρονιά για τον ίδιο, καθώς το κοινό και οι κριτικοί αναγνώρισαν το ταλέντο του μέσα από το ρόλο του ως Elio στη δραματική ταινία Call me by your name, χάρη στην οποία κέρδισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ. Δύο χρόνια αργότερα πρωταγωνίστησε ως βασιλιάς Henry Ε’ της Αγγλίας στην ταινία The King και, ταυτόχρονα, κατείχε έναν από τους βασικούς ρόλους στην ταινία Little Women.

The Duo 

rs-1200x1200-211017132326-1200-timothee-chalamet-zendayacm-101721.jpg

Όταν, λοιπόν, οι δύο ταλαντούχοι και λατρεμένοι από το κοινό ηθοποιοί συναντήθηκαν στο cast μίας από τις πολυαναμενόμενες ταινίες του 2021, η επιτυχία ήταν μονόδρομος. Όσο για τους ίδιους, δείχνουν να απολαμβάνουν κάθε κοινή τους εμφάνιση εντός και εκτός κόκκινου χαλιού και εμείς δε μπορούμε να σταματήσουμε να τους θαυμάζουμε. Οι δυο τους ξεχώρισαν στην πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ της Βενετίας, χάρη στις στιλιστικές τους επιλογές και στη μεταξύ τους χημεία. Η Zendaya, που θεωρείται ένα από τα fashion icon της εποχής μας, φόρεσε ένα custon-made δερμάτινο φόρεμα του οίκου Balmain και κοσμήματα από τον οίκο Bulgari, τον οποίο και εκπροσωπεί. Ο Timothée, από την άλλη, επέλεξε ένα μαύρο σύνολο διακοσμημένο με πούλιες με την υπογραφή του Haider Ackermann και ολοκλήρωσε το σύνολο με κοσμήματα της εταιρείας Cartier. Η ηθοποιός σε συνέντευξη της στο Entertainment Weekly αποκάλυψε πως η φιλία της με τον Chalamet προέκυψε τελείως αβίαστα, μέσα από τα μικρά διαλείμματα με χορό και μουσική που έκαναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Στο event για την προώθηση του Dune στο Λονδίνο, το δίδυμο έκλεψε και πάλι την παράσταση. Ο νεαρός πρωταγωνιστής επέλεξε ένα floral κοστούμι Stella McCartney σε μπλε τόνους, ενώ η Zendaya υιοθέτησε ένα edgy look φορώντας ένα τοπ με μεταλλικές λεπτομέρειες, δημιουργία του Andreas Kronthaler για τον οίκο Vivienne Westwood, και μία ασύμμετρη midi φούστα σε καφέ χρώμα.

Στην τελευταία τους επίσημη εμφάνιση την προηγούμενη εβδομάδα, δε δίστασαν να διασκεδάσουν μπροστά από τα φλας των φωτογράφων, αποδεικνύοντας σε όλους ότι είναι BFF goals. Για ακόμα μία φορά η Zendaya ενθουσίασε τους πάντες, επιλέγοντας ένα κομμάτι του Rick Owens στο χρώμα της άμμου και κοσμήματα Bulgari, θυμίζοντας πριγκίπισσα του διαστήματος, κάνοντας έτσι αναφορά στο ρόλο της στην ταινία.

Dune

dune-movie-chani-and-paul-in-stillsuits.jpg

Για όσους δε γνωρίζουν την υπόθεση της ταινίας, το Dune είναι ένα έπος επιστημονικής φαντασίας βασισμένο στα βιβλία του αναγνωρισμένου συγγραφέα Frank Herbert. Ο Denis Villeneuve παρουσιάζει την ιστορία του Paul Atreides (Timothée Chalamet), διαδόχου του Οίκου των Ατρειδών, ο οποίος καλείται να ταξιδέψει στον έρημο πλανήτη Arrakis, με σκοπό να προστατέψει το μέλλον του Οίκου του και των ανθρώπων του από τις μοχθηρές δυνάμεις των Harkonnen.

Η ταινία έσπασε τα ταμεία του box-office παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 130 εκατομμύρια δολάρια, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» στην προετοιμασία του sequel.