fbpixel

Search icon
Search
Υποδεχθείτε τη νέα χρονιά με τα γούρια καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών που μας γεμίζουν αισιοδοξία
FASHION

Υποδεχθείτε τη νέα χρονιά με τα γούρια καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών που μας γεμίζουν αισιοδοξία

Υπέροχα designs που αξίζει να αποκτήσετε για το 2021


Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό σαν δώρο για τη νέα χρονιά είναι ένα γούρι. Κάτι μικρό και συμβολικό που θα φέρει καλοτυχία και θα βοηθήσει να πραγματοποιηθούν τα όνειρα και να πιάσουν τόπο οι πολύτιμες ευχές, αυτές που γίνονται από καρδιάς. Οι σχεδιαστές κοσμημάτων κάνουν τις προτάσεις τους γι' αυτούς που πιστεύουν στα θαύματα...

Polina Ellis

aa374f40-cd1e-41f0-bd94-97e305955b23-7FWgE.jpg


Η δύναμη της γραμμής, η καθαρότητα του απέριττου και η άρρηκτη σύνδεση του κοσμήματος της Polina Ellis με την αρχαία ελληνική παράδοση, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά με το γούρι που δημιούργησε για ένα φωτεινό 2021. Πρόκειται για τον αετό, ένα ισχυρό σύμβολο δύναμης και ελευθερίας που ταυτόχρονα αποτελεί σημείο αναφοράς και για τη 200η επέτειο από την Επανάσταση του 1821 και τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Ο αετός είναι το ιερό πουλί του Δία και κατά τον μύθο πετάει ψηλότερα από όλα τα πτηνά, κοντά στον ήλιο, χωρίς να καίγονται τα φτερά του. Το γούρι της Polina Ellis για το 2021, ταυτίζεται με τη δύναμη και την ελευθερία.

Ilias Lalaounis

gouria-pendants-2021.jpg

Αυτός είναι ο κόμβος με τον οποίο έδεσε στο λαιμό του ο μυθικός ήρωας Ηρακλής την προβιά του λιονταριού της Νεμέας. Το σύμβολο της αγάπης, με το οποίο η Αφροδίτη τύλιξε τα μαλλιά της. Το προστατευτικό φυλακτό της φιλίας, όπως απεικονίζεται από τη Μινωική Εποχή μέχρι την Αναγέννηση. Ο Κόμβος του Ηρακλή, το γούρι Lalaounis για το 2021, αντανακλά με τη δύναμη του συμβολισμού του την ευχή μας για τη νέα χρονιά.

Christina Soubli

christina-soubli-gold-plated-925-silver-charm-21-loose-ring-pendant-chp-21-2-3VJ9h.jpg

Η σχεδιάστρια χειροποίητων κοσμημάτων Χριστίνα Σούμπλη παρουσιάζει το νέο της γούρι για το 2021 “Tie the Knot”! Στο πέρασμα των χρόνων και μέσα σε διάφορους πολιτισμούς, το δέσιμο ενός κόμπου αποτελεί σύμβολο καλής τύχης και ευημερίας. Επιπλέον, ο κόμπος συμβολίζει μια ακλόνητη υπόσχεση αγάπης, αφοσίωσης και ενότητας. Η Χριστίνα Σούμπλη αποτυπώνει τέλεια αυτό το νόημα σχεδιάζοντας το Knot Ring που είναι το γούρι της για την νέα χρονιά. Το Knot Ring φορεμένο είτε ως δαχτυλίδι σεβαλιέ είτε ως χαλαρό μενταγιόν είναι ένας πανέμορφος τρόπος να ξεκινήσει το 2021 με αγάπη και ελπίδα. Πρόκειται για δαχτυλίδι ασημένιο 925° επιχρυσωμένο με Κ18, το οποίο μπορεί να φορεθεί και ως μενταγιόν με αλυσίδα 50εκ, ασήμι 925° επιχρυσωμένο.

Zeus + Δione

f9edaeba-f509-4385-b8fb-0f87ae4e2df9.jpg

Είναι ασφαλές να πούμε ότι το 2020 ήταν ένα πραγματικό annus horribilis και ότι η νέα χρονιά δεν μπορεί να έρθει αρκετά σύντομα. Η συλλογική ελπίδα ότι το νέο έτος θα φέρει υγεία και ευημερία ανταποκρίνεται στην πεποίθηση του Z + D και ότι το 2021 θα είναι τυχερό. Θεωρείται ως εορτασμός της διακοσαετούς επετείου από την έναρξη του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας το 1821, απεικονίζει τη Νίκη, την αρχαία ελληνική θεά της νίκης, κρατώντας ένα κλαδί ελιάς, το διαχρονικό σύμβολο της ειρήνης, σαν χαιρετισμό και στους δύο στους επαναστατικούς μαχητές και στους σύγχρονους ήρωες.

Yannis Sergakis

yannissergakis-fustanella2021-openbox-thisisnotanotanotheragencylow.jpg

Για το 2021, ο jewel designer Γιάννης Σεργάκης δημιουργεί ένα γούρι που δεν μπορεί να φορεθεί. Ένα γούρι που δεν είναι φτιαγμένο από τα υλικά με τα οποία δουλεύει συνήθως. Ένα γούρι που δεν αντλεί έμπνευση από τη φόρμα των αριθμών της χρονιάς, αλλά από τη σημασία της. Τη χρονιά που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από τη διακήρυξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στρέφουμε το βλέμμα μας στο πιο ορατό μέρος της φορεσιάς αυτών που πολέμησαν το 1821. Την περίφημη λευκή, πτυχωτή φουστανέλα, που φοριέται ακόμα σήμερα, από την Ελληνική Προεδρική Φρουρά.

«Δημιουργήσαμε μία πορσελάνινη φουστανέλα για να τιμήσουμε την ιδέα του Έλληνα σε έναν αιώνιο κύκλο αγώνων και χαράς, απογοήτευσης και ελπίδας, κόπωσης και ενέργειας, λήθαργου και σθένους. Ένα σύμβολο ενός μικρού έθνους που μπορεί», λέει ο Γιάννης Σεργάκης για το γούρι του 2021.

Η ιδέα για τη Φουστανέλα ανήκει στον Γιάννη Σεργάκη και στην Έλλη Σοφιανοπούλου, η οποία ασχολείται με την κεραμική τέχνη, δημιουργώντας έργα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Tα επετειακά γούρια δημιουργήθηκαν από τον συντηρητή έργων τέχνης και γλύπτη, Γιώργο Κατσιγιάννη, και παρουσιάζονται σε ένα ξύλινο κουτί με τη σφραγίδα του brand Yannis Sergakis.

Ancient Kallos 

17a9860-copy.jpg

Στην εκπνοή της πιο δύσκολης και απαιτητικής χρονιάς, η Ancient Kallos δημιουργεί για πρώτη φορά το δικό της τυχερό γούρι. Εμπνευσμένη από τις ρίζες του παρελθόντος, τον 16ο αιώνα, η επιχρυσωμένη τρίεδρη-περιστρεφόμενη σφραγίδα, φορεμένη πάντα στο λαιμό με βαμβακερό κορδόνι, αντιπροσώπευε την προσωπική ταυτότητα του ιδιοκτήτη της. Η ομάδα μας σε συνεργασία με την σχεδιάστρια κοσμημάτων Barbara Mitseli, εύχεται το νέο έτος να «σφραγιστεί» με Υγεία, Τύχη και Κάλλος.