fbpixel

Search icon
Search
Υιοθετήστε 5+1 συμβουλές ζωής από τη Michelle Obama
LIFE & CAREER

Υιοθετήστε 5+1 συμβουλές ζωής από τη Michelle Obama

Η σπουδαία προσωπικότητα αποκαλύπτει μυστικά και συμβουλές για μια καλύτερη ζωή


Αν και υπάρχουν ελάχιστες γυναίκες στον πολιτικό χώρο, συναντάμε μερικές σπουδαίες προσωπικότητες που εμπνέουν τα νέα κορίτσια και τις γυναίκες με τις ιδέες, τις πράξεις και τις απόψεις τους, που δε διστάζουν να παλέψουν για τα πιστεύω τους. Μια τέτοια γυναίκα είναι η Michelle Obama, η πρώτη Αφροαμερικανίδα Πρώτη Κυρία, που θριάμβευσε πλάι στον σύζυγο και τέως Πρόεδρο της Αμερικής, Barack Obama.

Δικηγόρος, συγγραφέας και υπέρμαχος των μειονοτήτων, καταφέρνει μέσα από το βίο της να αποτελεί πρότυπο για τις επόμενες γενιές. Στην εποχή των Kardashians και των εύπεπτων τάσεων, μοιάζει σχεδόν λυτρωτικό να συναντάμε τέτοιες φιγούρες που αγαπήθηκαν από τις μάζες όχι λόγω εμφάνισης, αλλά λόγω χαρακτήρα. Εμείς, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές ζωής μέσα από λόγια και tips της ίδιας, που σίγουρα θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη δική σας!

1. Αν κάτι δεν σας ικανοποιεί, αλλάξτε το

Σε συνέντευξή της δήλωσε πως όταν συνάντησε τον σύζυγό της, την έκανε να συνειδητοποιήσει πως έπρεπε να εγκαταλείψει τη δικηγορία. «Δεν ακολουθούσα μια καριέρα που με πάθιαζε. Το να το ομολογήσω ήταν πολύ δύσκολο, καθώς επένδυσα χρήμα και χρόνο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ήταν ακόμα πιο δύσκολο να το πω στους γονείς μου», συμπλήρωσε γελώντας με εκείνη την ανάμνηση. Συχνά παρακινεί το πλήθος να ασχολείται ενεργά με πράγματα που γεμίζουν χαρά και πάθος την καθημερινότητά του, να μη συμβιβάζεται σε καταστάσεις πνιγερές και να διεκδικεί ένα μέλλον που επιθυμεί και όχι που του επιβάλλεται. Κι αν το κατάφερε εκείνη, σίγουρα μπορείτε κι εσείς. Ξεκινήστε από τα πιο απλά πράγματα, όπως κακές συνήθειες και σταδιακά θα αποβάλλεται κάθε τοξικό στοιχείο της ρουτίνας σας.

-i0EyM.jpg

2. Καταπολεμήστε τους φόβους σας

Η Michelle μεγάλωσε σε μια γειτονιά όπου φοβόταν διαρκώς να κυκλοφορεί έξω, να βγαίνει από το σπίτι, με την ιδέα πως κάτι κακό θα συμβεί. «Το να ξεπερνάτε τους φόβους ή να μαθαίνετε να δουλεύετε με αυτούς, ώστε να τους αντιμετωπίζετε είναι τα κλειδιά της επιτυχίας και της ωρίμανσης», πιστεύει. Μην αφήνεται τα άγχη, τους φόβους και το αίσθημα της αποτυχίας να σας καταβάλουν. Κάθε φορά που διστάζετε από φόβο να πάρετε μια απόφαση, να υλοποιήσετε μια ιδέα, «μπλοκάρετε» τα αρνητικά συναισθήματα και συνεχίστε. Με τον καιρό, αυτή η διαδικασία θα γίνεται αβίαστα.

3. Πιστέψτε στον εαυτό σας

«Έχω καθίσει σε κάθε σημαντική συνάντηση που μπορείτε να σκεφθείτε. Από επαγγελματικά meetings μέχρι συνεδριάσεις του ΟΗΕ. Δεν είναι όλοι τόσο έξυπνοι. Πολλοί δε διατηρούν την ισχυρή θέση τους με την ευφυΐα τους, απλά προσπαθούν να διατηρήσουν τη δύναμή τους», αποκάλυψε σε συνέντευξή της, προτρέποντας τον κόσμο να «αγκαλιάσει» τις ιδέες του και να πιστέψει στον εαυτό του. Δεν προσπαθεί να κρατήσει τους τύπους ή να διατηρήσει τον «μύθο» των ανθρώπων που έχουν δύναμη –συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού της, αλλά προσπαθεί να διαφωτίσει τις μάζες με την αλήθεια που όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν μοιράζεται.

michelle.jpg

4. Ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε τον εαυτό σας

Ο πρώτος και μοναδικός κανόνας που ακολουθεί στο ντύσιμο η κομψή κυρία Obama είναι να επιλέγει ρούχα, μέσα στα οποία αισθάνεται όμορφα. Γνωρίζοντας εκ των έσω τις απαιτήσεις του πολιτικού χώρου και της σημασίας της εικόνας που προβάλλει ένα δημόσιο πρόσωπο, καταφέρνει και είναι πάντα classy & elegant, χωρίς να περιορίζει ή να χάνει τον εαυτό και την προσωπικότητά της. Επιλέξτε κομμάτια που σας δίνουν αυτοπεποίθηση και διατηρήστε μια γκαρνταρόμπα που σας αντιπροσωπεύει. Δεν είναι απαραίτητο να ενστερνίζεστε κάθε πρόταση και τάση της μόδας, αλλά μπορείτε να προσαρμόζετε τα trends στη δική σας αισθητική.

5. Αγαπήστε τον εαυτό σας

«Χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια να αγαπήσετε τον εαυτό σας», παραδέχεται. «Πρέπει να αποβάλετε από τη ζωή σας τους τοξικούς ανθρώπους, που δεν σας εκτιμoύν», συμπληρώνει. Σημαντική συμβουλή, από μια γυναίκα που τα έχει ζήσει όλα και είναι μητέρα κοριτσιών. Οι γυναίκες βρίσκονται –ακόμα- στο κριτικό «μάτι» της ανδροκρατούμενης κοινωνίας, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν σε όλους τους ρόλους που είτε εκείνες επιλέγουν, είτε η κοινωνία τις επιβάλλει. Αγαπήστε τον εαυτό σας, επαινέστε τον και νιώστε περήφανη για όσα έχετε καταφέρει, αλλά και για τις αποτυχίες που έχετε βιώσει. Ο ανθρώπινος παράγοντας συχνά αναιρείτε σε μια εξίσωση επιτυχίας κι ευτυχίας, με αποτέλεσμα να νιώθετε εγκλωβισμένες σε έναν φαύλο κύκλο εντυπώσεων. Ήρθε η ώρα να αγαπήσετε κάθε ατέλεια και προτέρημα του χαρακτήρα σας!

ompama-2.jpg

6.Να έχετε ελπίδα

Οι αλλαγές στο επαγγελματικό επίπεδο είναι μια συνθήκη στην οποία έχει μάθει να ζει. Από τα δικηγορικά έδρανα στην πολιτική κι από εκεί στη συγγραφή βιβλίων. Μέσα από το δικό της παράδειγμα θέλει να αποδείξει πως οι αλλαγές μπορεί να είναι δύσκολες, ακόμα και ψυχοφθόρες, δεν έχουν, όμως, πάντα αρνητικό πρόσημο. Μέσα από τις ομιλίες της φαίνεται η προσπάθειά της να ενημερώσει τον κόσμο για κοινωνικά προβλήματα, τα πραγματικά. Να έχετε, λοιπόν, ελπίδα, να μην τα παρατάτε και να παλεύετε για τις αξίες σας, όπως η κυρία Obama.