fbpixel

Search icon
Search
Χωρισμός και καλοκαίρι: 6 πρακτικά tips να τον διαχειριστείτε ανώδυνα
WELLNESS

Χωρισμός και καλοκαίρι: 6 πρακτικά tips να τον διαχειριστείτε ανώδυνα

Περάστε όμορφα αυτό τον καιρό που απαιτεί καλή παρέα και αρκετές δόσεις ήλιου


Οι χωρισμοί αποτελούν πάντα αφορμή για μια καινούρια αρχή. Αν αυτή η πρόταση σας φαίνεται μη διαχειρίσιμη, τότε μάλλον αυτό το καλοκαίρι έχετε να αντιμετωπίσετε μια δυσάρεστη κατάσταση. Με τα συναισθήματα που σας κατακλύζουν -πολλές φορές- να υπογραμμίζονται από τον θυμό και την απογοήτευση, η αλήθεια είναι πως χρειάζεστε τη σωστή καθοδήγηση για να διαχειριστείτε αυτό το break up. Ετοιμαστείτε να ζήσετε αυτήν τη σεζόν διαφορετικά, δημιουργήστε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και μην ξεχνάτε πως τελικά η περασμένη -δύσκολη- άνοιξη, κατάφερε να ξεκαθαρίσει τις καταστάσεις. 

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τις πιο αποτελεσματικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν σύμφωνα με τους ψυχολόγους!
kalokairi-xorismos.jpg

Απολαύστε το 

Εάν έχετε κάποια φίλη που είναι Καρκίνος τότε σίγουρα θα γνωρίζετε πως ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε έναν χωρισμό είναι να κλάψετε. Φυσικά η σχέση που είχατε με τον πρώην σας μπορεί να ήταν ξεχωριστή και για αυτό οφείλετε -αν χρειαστεί- να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να "θρηνήσετε". Άλλωστε, τι καλύτερο από το να το κάνετε με ένα coctail στο χέρι;

Μην το παρακάνετε

Μπορεί, λοιπόν, το παραπάνω cocktail να είναι μια λύση ανάγκης αλλά είναι σημαντικό να ξεκινήσετε να διαχειρίζεστε νηφάλια όλα όσα συμβαίνουν γύρω αλλά και μέσα σας. Έτσι, από τη στιγμή που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας, κάντε το με την κατάλληλη παρέα, με παραγωγική συζήτηση και φυσικά μη λέτε αμέτρητα "ναι" στη φράση: "Ένα ακόμη σφηνάκι, με θέα το ηλιοβασίλεμα".

kalokairi-xorismos-3-aX7rY.jpg

Κάντε τις κατάλληλες εναλλαγές

Στην διαδικασία του χωρισμού μια από τις αγαπημένες συνήθειες των περισσότερων είναι να επιλέγουν να ακούν ερωτικά τραγούδια. Αν και αυτό εμπίπτει στην πρώτη κατηγορία, είναι σημαντικό να σταματήσετε να προκαλείτε τα συναισθήματά σας. Είναι γνωστό, πως πολλές φορές το να δημιουργείτε μια κατάσταση μπορεί να σας ρίξει ακόμη περισσότερο σε σκέψεις και επαναλήψεις γεγονότων από τις οποίες -αναμφίβολα- πρέπει να αποκοπείτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια τέλεια playlist και να την βάλετε δυνατά στο αυτοκίνητό σας.

Δοκιμάστε να κάνετε ένα roadtrip

Ιδανική λίστα μουσικής, καλή παρέα, λιγοστά ρούχα, πολλά μαγιό και ο ορισμός του τέλειου roadtrip είναι αυτός που μόλις διαβάσατε. Μια σύντομη απόδραση θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από την καθημερινότητα, να χαθείτε από σκέψεις και να επανεξετάσετε όλα τα σενάρια που καθημερινά κάνετε στο μυαλό σας. Ή ακόμη καλύτερα θα σας δώσει την ώθηση να μη σκεφτείτε τίποτα για το παρελθόν και να αφουγκραστείτε τον εαυτό σας στο τώρα. Να δείτε τις ανάγκες του, τις φιλοδοξίες του και όλα όσα σας κάνουν να νιώθετε πως μπορείτε να κατακτήσετε τον κόσμο. Η θερμοκρασία είναι ιδανική για όλα τα παραπάνω!

kalokairi-xorismos-1.jpg

Δουλέψτε με τον εαυτό σας

Μάθετε πώς να διοχετεύετε τον θυμό σας με έναν υγιή τρόπο, είτε μέσω μουσικής, γραφής, άσκησης ή κάποιου άλλου είδους εκτόνωσης. Μπορεί να κουραστήκατε να ακούτε πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός αλλά αν θέλετε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, γνωρίζετε πως μόνο μέσα από αυτόν θα κατακτήσετε ξανά όλα όσα σας αξίζουν. Δοκιμάστε τον διαλογισμό, ενδώστε σε καθημερινούς περιπάτους, ακούστε τους ήχους της φύσης και προσπαθήστε να ορίσετε -ξανά- το ποιος είστε. Λένε πως μια βουτιά σε μια απομακρυσμένη παραλία μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματά σας κι εμείς συμφωνούμε απόλυτα!

Αλλάξτε ρουτίνα

Μετά από έναν χωρισμό, μπορεί να αρχίσετε να χαλαρώνετε όσον αφορά την φροντίδα του εαυτού σας, και αυτό δεν είναι σίγουρα υγιές. Έτσι, ένας ακόμη τομέας τον οποίο οφείλετε να κατακτήσετε δεν είναι άλλος από αυτόν του wellness. Δημιουργήστε μια ρουτίνα περιποίησης, δοκιμάστε να γυμναστείτε στην θάλασσα -αν ειναι δυνατόν- πάρτε την απαραίτητη βιταμίνη D από τον καλοκαιρινό ήλιο -πάντα με τις απαραίτητες προφυλάξεις-, ξεκινήστε να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά εποχής και φυσικά ενδώστε στη μεσημεριανή σιέστα. Άλλωστε, η καλοκαιρινή ζέστη δεν θα σας δώσει και πολλά περιθώρια παραγωγικότητας για εκείνη την ώρα.