fbpixel

Search icon
Search
Χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς stress
PSYCHOLOGY

Χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς stress

Ξεχάστε για λίγο τους ρυθμούς της καθημερινότητας και χαρείτε ξέγνοιαστες στιγμές


Οι καλοκαιρινές εξορμήσεις αποτελούν μια σημαντική διέξοδο από τη ρουτίνα μας. Όλο τον χρόνο αναμένουμε να φτάσει η στιγμή που θα ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας για να απομακρυνθούμε από την πόλη και να ζήσουμε λίγες μέρες, όπως ακριβώς τις φανταζόμαστε. Άλλωστε, μπορούν να θεωρηθούν κι ένας τρόπος ψυχοθεραπείας. Χαλαρώνουμε και ανακτάμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να επιστρέψουμε αργότερα στην καθημερινότητά μας με περισσότερη αντοχή κι επιμονή.

Κατά τη διάρκεια αυτού του break, προσπαθήστε να απέχετε από τα άγχη που σας κυρίευαν και επικεντρωθείτε αποκλειστικά στις διακοπές σας. Ζήστε το τώρα στο μέρος όπου βρίσκεστε και όλα τα υπόλοιπα, εργασιακά θέματα, προσωπικά ζητήματα, προβληματισμοί, δυσκολίες, θα αντιμετωπιστούν στην ώρα τους.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω τα 6+1 tips που θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε τις summer vacations, όπως τους αξίζει!

Αποχωριστείτε το πρωινό ξυπνητήρι

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να επιθυμείτε να αδράξετε την ημέρα από νωρίς, αλλά είναι προτιμότερο να αφιερώσετε χρόνο και στην ξεκούρασή σας. Σκεφτείτε πως -back to the routine- σηκώνεστε καθημερινά από τον ήχο του, για να προλάβετε να διεκπεραιώσετε τις υποχρεώσεις σας. Επομένως, δώστε χώρο και χρόνο σε αυτό το κομμάτι. Βεβαίως, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε να χτυπήσει μια τίμια ώρα, για παράδειγμα 11, σε περίπτωση που αποκοιμηθείτε.

gwyneth-paltrow-is-a-fan-of-bamboo-sheets.jpg

Διαβάστε ένα βιβλίο

Είναι η ευκαιρία να χαλαρώσετε και να δουλέψετε λίγο με τον εαυτό σας. Στην παραλία, ενώ κάνετε την ηλιοθεραπεία σας, στο μπαλκόνι ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όσο περιμένετε, προτού ετοιμαστείτε για τη βραδινή έξοδο, μπορείτε να συνεχίσετε ή να κάνετε την πρώτη αρχή για να απολαύσετε ένα ωραίο βιβλίο. Θα σας βοηθήσει να ξεχαστείτε και να μεταφερθείτε σε μια άλλη εποχή με μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Ώρα να κοινωνικοποιηθείτε

Είτε έχετε ταξιδέψει με τις φίλες σας, με την οικογένειά σας ή με τον σύντροφό σας, είναι εξαιρετικά καλό να γνωρίζουμε τους ντόπιους και να συναναστρεφόμαστε με νέους ανθρώπους. Να ανακαλύπτουμε πράγματα για τα μέρη τους και να μοιραζόμαστε ιστορίες. Έτσι, λοιπόν, στα παραδοσιακά μαγαζιά χαρίστε ένα μεγάλο χαμόγελο και γίνετε δεκτικοί σε κάθε μελλοντική γνωριμία.

rouje-summer-swimwear-collection-2019-photos.jpg

Μη θέτετε χρονικό όριο στη θάλασσα

Η μαγεία της είναι απίστευτη! Μας χαρίζει πολλαπλά σωματικά οφέλη, αλλά κυρίως ψυχικά. Μας προσφέρει γαλήνη, ξεγνοιασιά, διασκέδαση, αυτήν την πολυπόθητη ηρεμία του να ξαπλώνουμε χωρίς να χρειάζεται να αναλογιζόμαστε το μετά. Άλλωστε, αυτή η ευκαιρία μάς παρέχεται για λίγες μόνο μέρες, ας την εκμεταλλευτούμε.

Αποβάλλετε τη βιασύνη

Ο χρόνος κυλάει γρηγορότερα απ' ό,τι πιστεύουμε. Ζήστε τη στιγμή στο μέρος όπου είστε και ασχοληθείτε μετέπειτα με τα υπόλοιπα. Για παράδειγμα, όταν θα βρίσκεστε στη θάλασσα μη συζητάτε για το πού θα πάτε το βράδυ. Το μόνο σίγουρο είναι πως οπουδήποτε κι αν καταλήξετε θα περάσετε υπέροχα. Ειδάλλως, θα επιστρέψετε πίσω στη βάση σας και θα συνειδητοποιήσετε πως πολλαπλές στιγμές αμελούσατε το τώρα.

beach-woman.jpg

Προγραμματίστε τες με την καλύτερη παρέα

Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι και πιο συγκεκριμένα οι άνθρωποι που μας συντροφεύουν σε αυτό. Με όποιον κι αν επιλέξετε να κάνετε τις διακοπές σας, φροντίστε να είναι αυτοί που θα σας προσφέρουν απέραντη χαρά, θα επιθυμούν και οι ίδιοι να χαλαρώσουν και θα απουσιάζει η μιζέρια, η νευρικότητα και η τοξικότητα.

Γευματίστε ξέγνοιαστα

Το φαγητό συνδέεται άρρηκτα με το στρες. Είτε ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής είτε όχι, μην το επιτρέψετε να σας επηρεάσει. Ας συμφιλιωθούμε με τις θερμίδες κι ας κάνουμε μερικές παρασπονδίες γι' αλλαγή!

Enjoy!