fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

Ξανθά μαλλιά: Πώς θα τα διατηρήσετε λαμπερά και θα αποφύγετε το κιτρίνισμα

Υπέροχες κάθε εποχή του χρόνου


Ξανθά μαλλιά: Πώς θα τα διατηρήσετε λαμπερά και θα αποφύγετε το κιτρίνισμα

Θέλετε το ξανθό σας φωτεινό, ηλιόλουστο και ζωντανό χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνετε στον κομμωτή σας κάθε 6 εβδομάδες. Μπορεί αυτό να ακούγεται ακατόρθωτο αλλά με τις κατάλληλες συμβουλές αυτά που ζητάτε δεν είναι πολλά. Τα μαλλιά σας είναι η δύναμη σας και για αυτό η θαμπάδα δεν πρέπει να είναι δεδομένη. Αν, λοιπόν, θέλετε να ανακτήσετε το glow, δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω κορυφαίες συμβουλές για τα ξανθά μαλλιά και να είστε σίγουρες πως θα μας θυμηθείτε!

renee-bleachedhair-45-prep-platinum-blonde-hair-homepage-1280x720.jpg

Λούστε τα μαλλιά σας λιγότερο

Ουσιαστικά το πλύσιμο των μαλλιών σας είναι αυτό που κάνει το χρώμα να ξεθωριάζει περισσότερο, οπότε επαναφέρετε το dry shampoo στην καθημερινότητα σας. Εφαρμόστε μικρή ποσότητα το βράδυ, έτσι ώστε να απορροφά το λάδι καθώς κοιμάστε. Όταν μάλιστα επενδύσετε στο επόμενο dry shampoo, επιλέξτε ένα για ξανθά μαλλιά. Αυτά τα προϊόντα παρέχουν έναν ελαφρύ χρωματισμό που θα αναζωογονήσει τις τρίχες σας και θα σας βοηθήσει να παρατείνετε την επίσκεψη στο κομμωτήριο. 

Επιλέξτε σαμπουάν ασφαλές για χρώματα

Μην υποτιμάτε τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στα σαμπουάν και στα μαλακτικά. Αυτά που λένε πως είναι για βαμμένα μαλλιά, λειτουργούν! Μείνετε σε αυτά που καταπολεμούν το ξεθώριασμα, διαφορετικά απλώς θα ξοδέψετε περισσότερα χρήματα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

 Professional finishing

Professional finishing

Color Fresh Mask Mint, Wella, Hondos Center

BUY ME
 UV protection

UV protection

Sun Protective Hair Oil, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 The shampoo

The shampoo

Bb.Illuminated Blonde, Βumble and Bumble, Sephora

BUY ME
 Treat me right

Treat me right

Intense Repairing Hair Mask With Fennel, Molton Brown

BUY ME
 Leave-in treatment

Leave-in treatment

Leave-in Filler Hair Mask, Skinlabo

BUY ME
 Purple love

Purple love

Blonde Revival Shampoo, Aveda, Attica

BUY ME

Δοκιμάστε ένα μωβ toner

Εάν παρατηρήσετε ότι η ξανθιά σας απόχρωση ξεκινά να γίνεται ορειχάλκινη, αλλάξτε το σαμπουάν που είναι ασφαλές για το χρώμα με ένα μοβ, που προορίζεται για τη διόρθωση του χρώματος των μαλλιών. Το λιλά αντισταθμίζει το πορτοκάλι, επομένως λειτουργεί ως αποτελεσματικό toner. To ίδιο ισχύει και για το κόκκινο χρώμα το οποίο εξουδετερώνει το πράσινο, αφήνοντας τα ξανθά μαλλιά απόλυτα λαμπερά. 

Ενυδατώστε τα μαλλιά σας

Επενδύστε σε ένα ενυδατικό conditioner και σε μάσκες μαλλιών. Τα ενυδατωμένα μαλλιά είναι υγιή μαλλιά, είτε είναι ξανθά, είτε μπλε είτε ροζ! Η υγρασία είναι απαραίτητη για τις ξανθιές που έχουν υποστεί επεξεργασία χρώματος, καθώς οι συνεχόμενες βαφές μπορεί να είναι εξαιρετικά αφυδατωτικές. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, μια γενναιόδωρη ποσότητα μαλακτικού όταν λούζετε τα μαλλιά σας και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιήστε μια θρεπτική μάσκα μαλλιών για να τα δυναμώσετε και να αποφύγουν μελλοντικές ζημιές. Μην ξεχνάτε και τις leave-in θεραπείες που κάνουν θαύματα.

hannah-blonde-hair-49-homepage-835x470.jpg

Τελειώστε με ένα δροσερό ξέβγαλμα

Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το κόλπο. Απλά τελειώστε το πλύσιμο σας με δροσερό νερό που λειτουργεί ωφέλημα για τα κύτταρα της τσίχας. Ουσιαστικά κλειδώνει την υγρασία, μειώνοντας το ξεθώριασμα και προωθώντας τη λάμψη.

Αποφύγετε την υπερθέρμανση

Κάντε ένα διάλειμμα από το styling θερμότητας όποτε είναι δυνατόν, καθώς η μεγάλη εξάρτηση από εργαλεία θερμότητας μπορεί να μειώσει δραστικά τη διάρκεια ζωής των ξανθών μαλλιών σας. Όταν ανάβετε το πιστολάκι, το σίδερο ή το εργαλείο για μπούκλες, προετοιμάζετε πάντα τα μαλλιά σας με ένα σπρέι styling θερμότητας. Στη συνέχεια στεγνώστε τα με χλιαρό αέρα και μην αφήνετε ποτέ το σίδερο σε ένα σημείο. Βεβαιωθείτε πως βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τις ακτίνες UV

Οι βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου δεν βλάπτουν μόνο το δέρμα. Μπορούν επίσης να επηρεάσουν το χρώμα των μαλλιών σας, ιδιαίτερα αν είναι ξανθά - οπότε μην πιστεύετε τον μύθο ότι ο ήλιος θα φωτίσει φυσικά τα ξανθά μαλλιά. Προστατέψτε τα ξανθά μαλλιά σας με ένα καπέλο και εφαρμόστε προστατευτικό σπρέι για να αποφύγετε τις βλάβες από τον ήλιο.

 Without sulfates

Without sulfates

Blonde Perfecting Purple Shampoo, Moroccanoil, Sephora

BUY ME
 Blonde hair

Blonde hair

Dry Shampoo with Oat Milk, Klorane, Hondos Center

BUY ME
 Immediate treatment

Immediate treatment

Like a Virgin, Super Hydrating Cream Conditioner, Coco & Eve, Sephora

BUY ME
 Volcanic components

Volcanic components

Super Dry Shampoo, Ouai, Sephora

BUY ME
 With hyaluronic acid

With hyaluronic acid

Blond Absolu Cicanuit, Kerastase, Hondos Center

BUY ME
 Magic powers

Magic powers

Drynamic Dry Shampoo, Sebastian Professional, Attica

BUY ME