fbpixel

Search icon
Search
X-mas agenda: Τι να κάνετε εάν παραμείνετε στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο
AGENDA

X-mas agenda: Τι να κάνετε εάν παραμείνετε στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο

Υπέροχες προτάσεις για όλα τα γούστα


Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και η Θεσσαλονίκη τα υποδέχεται πιο λαμπερά από ποτέ, με events που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και υπόσχονται να μας χαρίσουν τις πιο δυνατές συγκινήσεις. Εάν αυτές τις γιορτινές ημέρες παραμείνετε στην πόλη, λοιπόν, τότε δεν έχετε παρά να γεμίσετε την ατζέντα σας με ό,τι πιο ενδιαφέρον τρέχει αυτό το διάστημα, ώστε να περάστε μοναδικά εσείς και η παρέα σας.

Παρακάτω όλες οι X-masy προτάσεις για τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα στην πόλη!

Παραμονή Χριστουγέννων

Christmas Ball με την The Speakeasies' Swing Band

267852055-3071838446469424-3607378694867817226-n.jpg

Το Swingin' Holiday Ball επιστρέφει σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, στο Principal Club Theater. Το γιορτινό party που μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές και τόπους, με τους αγαπημένους Speakeasies' Swing Band, ενισχυμένους με Brass Section και άλλες εκπλήξεις από χορευτικά show και DJs. Μια ξεχωριστή βραδιά που θα μας μεταφέρει στις δεκαετίες του '40 και '50.

Info: Principal Club Theater, απόψε στις 22:00.

Μελίνα Ασλανίδου - Σοφία Μουτίδου: «Δύο και να καίνε»

poster-LZTBK.jpg

Η Μελίνα Ασλανίδου και η Σοφία Μουτίδου εμφανίζονται για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή και παρουσιάζουν ένα εορταστικό πρόγραμμα γεμάτο γέλιο και αγαπημένες επιτυχίες. Ένα show που συνδυάζει τα λατρεμένα τραγούδια της Μελίνας Ασλανίδου με το χιούμορ της Σοφίας Μουτίδου με αποτέλεσμα… να είναι «Δύο και να καίνε»! Μαζί τους εμφανίζεται μια 5μελής ορχήστρα και μια 7μελής ομάδα χορευτών.

Info: Regency Casino Thessaloniki - Θέατρο Βεργίνα, παραμονή και Χριστούγεννα στις 22:00.

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης σε μια Χριστουγεννιάτικη συναυλία

maxresdefault-dEfFg.jpg

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, εδώ και χρόνια, συνεχίζουν να γεμίζουν με μουσική τον κάθε χώρο στην Κρήτη και όχι μόνο, καταθέτοντας με σεβασμό τις δικές τους μουσικές επιλογές, συνθέσεις και απόψεις. Έχοντας αυτό το μοναδικό ένστικτο που πηγάζει από μέσα τους χωρίς ενδοιασμούς, γνωρίζουν ότι η παραδοσιακή μουσική της Κρήτης είναι ένα δημιουργικό ταξίδι ήχων, λέξεων και συναισθημάτων. Τα δύο αδέλφια κατέφθασαν στην πόλη μας για να μας διασκεδάσουν με τη μουσική τους.

Info: Block 33, απόψε στις 21:30.

Σμύρνη μου Αγαπημένη

2-16-1024x683.jpg

Μια κινηματογραφική προβολή που πρόκειται να σας συγκλονίσει! Η Φιλιώ Μπαλτατζή, μια ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 4), απόψε στις 19:40.

The Matrix Resurrections

665493.jpg

Μια ταινία για τους λάτρεις της δράσης από την επαναστατική σκηνοθέτη Λάνα Γουατσόφσκι, με τίτλο "The Matrix Resurrections". Η 4η παραγωγή του πρωτοποριακού franchise που καθόρισε εκ νέου το κινηματογραφικό είδος. Η νέα ταινία ξαναφέρνει μαζί τους αρχικούς πρωταγωνιστές Keanu Reeves, Jessica Henwick, Yahya Abdul-Mateen II, Christina Ricci, Carrie-Anne Moss, Ellen Hollman, Priyanka Chopra Jonas κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 1), απόψε στις 22:30.

Ομαδική έκθεση "Ennio Formes"

0-zsaxj.jpg

16 εικαστικοί, γραφίστες, street και tattoo artists δημιούργησαν έργα εμπνευσμένα από το μεγάλο Ιταλό συνθέτη Ennio Morricone και το έργο του. Μουσική και εικαστικές τέχνες, δύο τομείς που αλληλοεμπνέονται από πάντοτε, συμπορεύονται και δημιουργούν παράλληλα. Η μουσική του Ennio Morricone είναι ένας τρόπος σκέψης, μια στάση ζωής, μια φιλοσοφία, που οπτικοποιείται στην παρούσα έκθεση μέσω διαφορετικών δημιουργικών τεχνικών και εικαστικών γραφών.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σήμερα 10:00-18:00.

Χριστούγεννα

«Θηλιά» του Patrick Hamilton

654649.jpg

Το ψυχολογικό θρίλερ του Patrick Hamilton «Θηλιά» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο: μόνο για την ηδονή του κινδύνου. Κρύβουν το πτώμα μες σε ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα στην Οξφόρδη. Μέχρι τότε, όμως, προσκαλούν τη μητέρα του και μερικούς επιλεγμένους φίλους τους για να δειπνήσουν πάνω στο μπαούλο. Οι δύο φίλοι πιστεύουν πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Είναι, όμως, έτσι στην πραγματικότητα; Πρωταγωνιστούν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.

Info: Cinema Fargkani, Χριστούγεννα στις 18:00 και στις 21:00.

«Ο Πουπουλένιος» του Martin McDonagh

650938.jpg

Η εμβληματική παράσταση «Ο Πουπουλένιος» του Martin McDonagh, σε σκηνοθεσία Μαίρης Ανδρέου, επιστρέφει στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το έργο είναι μια καθηλωτική μαύρη κωμωδία. Σε ένα απροσδιόριστο ολοκληρωτικό κράτος, ένας συγγραφέας και ο αδερφός του, ανακρίνονται από δύο αστυνομικούς, καθώς οι σκοτεινές ιστορίες που γράφει ο πρώτος, παρουσιάζουν ομοιότητες με μια σειρά φόνων παιδιών.

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Χριστούγεννα στις 21:00.

Χριστούγεννα με τους Blues Wire

blues-wire-640x640.jpg

Χριστούγεννα με τους Blues Wire για μια αξέχαστη μουσική βραδιά! Μια blues συναυλία με εκλεκτούς καλεσμένους επί σκηνής σε ένα Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, μια γιορτή για τα 38 χρόνια τους, μια μεγάλη μουσική διαδρομή, ένα ταξίδι που μας μεταφέρει από τις κρύες νύχτες των Χριστουγέννων μακριά στις υγρές ζεστές νύχτες κάπου βαθιά στις όχθες του Missisippi.

Info: Principal Club Theater, Χριστούγεννα στις 21:00.

Roxy Christmas Reunion: Kiko Navarro, Dest, The Wise Monkeys

kiko-navarro-2016-04-058-scaled-oxmnzykjbsn40kg7p3n4dxhe3l63k26pdh3zr571og.jpg

Έπειτα από δύο χρόνια, το team του Roxy Club επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για  Χριστουγεννιάτικες στιγμές γεμάτες μουσική και χορό! Αυτά τα Χριστούγεννα «φοράμε» την πιο γιορτινή μας διάθεση και και υποδεχόμαστε τον Kiko Navarro από την Afroteranno και την Ισπανία, μαζί του και μετά από πολύ καιρό επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη ο Dest, resident DJ του Alemagou. Την όλη βραδιά πλαισιώνουν οι The Wise Monkeys με τον Vos Jr στα percussions.

Info: Block 33, Χριστούγεννα στις 23:00.

Συναυλία από το Schisma I

269115535-1841648689353554-4738648220043370716-n.jpg

Το Schisma ξεκινά το Σάββατο των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη! Για πρώτη φορά στην πόλη μας, η VTSS και η MarcelDune μαζί με τους Sera J, Hearthink και Irrelevant, θα εκπροσωπήσουν τον ήχο της ομάδας, στο πρώτο Schisma για φέτος, στον πολυχώρο του WE. Μια μοναδική συναυλία-ωδή στην ηλεκτρονική μουσική και του alternative ήχους που πρόκειται να κεντρίσει το ενδιαφέρον κάθε λάτρη του είδους.

Info: Πολυχώρος WE, Χριστούγεννα στις 23:00.

«Σκηνές από ένα γάμο» του Ingmar Bergman

skines-apo-ena-gamo.jpg

Ένα ζευγάρι, μια ιστορία είκοσι χρόνων σε ένα θεατρικό έργο του Ingmar Bergman. Υπάρχει άραγε η τέλεια σχέση; Ο Γιόχαν και Μαριάννα είναι -φαινομενικά τουλάχιστον- το τέλειο ζευγάρι. Κι όμως, μια ματιά, μια παύση, μια μισοτελειωμένη φράση, μια αδιόρατη κίνηση ίσως μαρτυρούν ένα χάσμα. Τι θα συμβεί όταν έρθει στο φως; Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Αντώνης Λουδάρος.

Info: Θέατρο Σοφούλη, Χριστούγεννα στις 21:00.

«Sorry λάθος κρεβάτι» του Βασίλη Τσικάρα

665720.jpg

Ένα ζευγάρι αναγκάζεται μετά από ένα πολύωρο ταξίδι να καταφύγει αργά τη νύχτα σε ένα άθλιο μοτέλ προκειμένου να ξεκουραστεί. Σε αυτό τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά, ενώ ο ιδιοκτήτης του, δείχνει αρκετά παράξενος. Η νευρικότητα και η κούραση οδηγεί το ζευγάρι σε μια απίστευτη ρήξη. Η έλευση νέων πελατών στο μοτέλ προκαλεί αλυσιδωτές παρεξηγήσεις και φέρνει απίστευτες αποκαλύψεις. Τελικά, τι κρυφά μυστικά κρύβουν το εν λόγω ξενοδοχείο και οι ένοικοί του; Πρωταγωνιστούν: Αχιλλέας Δημητριάδης, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Νίνα Μυλωνά κ.ά.

Info: Στέγη Θεατρικής και Κινηματογραφικής Τέχνης Άρατος, Χριστούγεννα στις 21:30.

The French Dispatch

frenchdispatch-2000x1270-1.jpg

Η συναρπαστική νέα ταινία του Wes Anderson «ζωντανεύει» στις οθόνες μια συλλογή ιστοριών από το τελευταίο τεύχος ενός αμερικανικού περιοδικού που δημοσιεύθηκε σε μια φανταστική γαλλική πόλη του 20ού αιώνα. Δυνατές συγκινήσεις, προσωπικές ιστορίες, εμπειρικά γεγονότα και inside μυστικά βρίσκονται στο επίκεντρο και κρατούν τον θεατή με αμείωτο το ενδιαφέρον. Πρωταγωνιστούν: Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri κ.ά.

Info: Μακεδονικό, Χριστούγεννα στις 20:00 και στις 22:00.

Δεύτερη μέρα Χριστουγέννων

Συναυλία από τον Φώτη Σιώτα

popaganda-fotis-siotas-2-960x640.jpg

Μετά από τις sold out εμφανίσεις του στο Parklife του ΚΠΙΣΝ, στα Upstairs Sessions της United We Fly στο Gazarte αλλά και στα live του στο Skrow Theatre, ο Φώτης Σιώτας με την ξεχωριστή ομάδα του, επισκέπτονται για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη και μας καλούν σε μία μοναδική εμφάνιση στο Block 33. Με όχημα το ήδη αγαπημένο «Το Ράγισμα», αλλά και το γλυκό «Ξεχασμένα Δάκρυα», ο Φώτης Σιώτας και η ομάδα του ενορχηστρώνουν ένα σύγχρονο, διαφορετικό λαϊκό άκουσμα με αναφορές στην παγκόσμια folk τραγουδοποιία.

Info: Block 33, δεύτερη μέρα Χριστουγέννων στις 21:00.

«Πώς φτιάχτηκε το Χιόνι - The Musical» της Μαρίας Στεφάνου

screenshot-1-ueYNE.png

Το νέο Χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι της δημιουργού του «Ένα Βήμα τη Φορά - The musical», ζωντανεύει φέτος τις γιορτές στο ανακαινισμένο Θέατρο Κολοσαίον. Μια μαγική εναέρια θεατρική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Μαρίας Στεφάνου, σε επιμέλεια χορογραφιών και ακροβατικών του χορογράφου και performer Γιώργου Χιώτη. Ακροβάτες, μάγισσες, καλικάντζαροι, νεράιδες και χιονάνθρωποι σάς περιμένουν να ανακαλύψετε τον μύθο γύρω από το πρώτο χιόνι που έπεσε στη Γη.

Info: Θέατρο Κολοσαίον, δεύτερη μέρα Χριστουγέννων στις 15:00.

Ομαδική έκθεση "ForME-1821"

agenda.jpg

O Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος - Σ.Ε.Γ.Ε. ανακοινώνει τα εγκαίνια της έκθεσης "ForME-1821", στην οποία θα εκτίθενται δημιουργίες γυναικών χειροτεχνισσών και εικαστικών, που έχουν εμπνευστεί από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον αγώνα του ελληνικού έθνους για την ανεξαρτησία. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί σε έναν ιδιαίτερης αισθητικής χώρο της πόλης μας, στις εγκαταστάσεις του πρώην βρεφονηπιακού σταθμού που εδράζεται στον αύλειο χώρο του Λιμένα Θεσσαλονίκης, ευγενική παραχώρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, και θα παραμείνει καθημερινά ανοιχτή για το κοινό έως το τέλος του έτους, 31 Δεκεμβρίου.

Info: Λιμάνη Θεσσαλονίκης, προβλήτα 1, δεύτερη μέρα Χριστουγέννων 12:00-18:00.

The Black Bachelor

662166.jpg

Αυτήν τη φορά η γνωστή παρέα ταξιδεύει στη Μάνη για να φέρει εις πέρας άλλον ένα γάμο, ωστόσο όλα θα πάνε στραβά –και πάλι- όταν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερη και πιο «σκοτεινή» Μανιάτικη οικογένεια. Ετοιμαστείτε και πάλι να γελάσετε με την καρδιά σας! Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μελέτης Ηλίας, Λευτέρης Ελευθερίου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Τάκης Παπαματθαίου, Ελένη Φιλίνη κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 6), δεύτερη μέρα Χριστουγέννων στις 23:15.

Merry Christmas!