fbpixel

Search icon
Search
Έτσι θα παραμείνετε fit και στη διάρκεια των summer διακοπών σας
WELLNESS

Έτσι θα παραμείνετε fit και στη διάρκεια των summer διακοπών σας

Κι όμως γίνεται κι εμείς σας παρουσιάζουμε τις πιο απλές και effective ασκήσεις!


Δυστυχώς ή ευτυχώς -μάλλον το πρώτο- για τους περισσότερους, η γυμναστική αποτελεί βασικό part της pre-summer season και τη βάζουν στη ζωή τους αποκλειστικά και μόνο πριν από το καλοκαίρι, θέλοντας να αποκτήσουν το απόλυτο summer-body. Δεδομένου -όμως- ότι τα benefits της άσκησης είναι πολλά και πολύ σημαντικά για την σωματική, αλλά και την πνευματική μας υγεία, είναι σημαντικό όσο γίνεται να διατηρήσουμε μία σταθερή fitness routine ακόμη και στη διάρκεια των διακοπών μας.

Τι θα λέγατε για μερικές πολύ απλές, αλλά super αποτελεσματικές ασκήσεις, που θα διατηρήσουν το σώμα σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και θα σας δώσουν το απαραίτητο boost κι ένα αίσθημα ευεξίας, για να συνεχίσετε τις summer διακοπές σας; Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε πώς θα παραμείνετε fit ακόμη κι αυτή την περίοδο...

Keep pushing!

Δυναμικές προβολές

Πρόκειται για μία πολύ αποτελεσματική άσκηση, που κάνει focus στην περιοχή των μηρών και των γλουτών. Αρχικά, ξεκινήστε με τα πόδια ανοιχτά στο φάρδος των ισχίων. Τοποθετήστε τα χέρια σας στη μέση ή οριζόντια σε ευθεία γραμμή και κάντε ένα βήμα εμπρός με λυγισμένα γόνατα. Φροντίστε το πίσω γόνατό σας, να μοιάζιε σαν να θέλει να ακουμπήσει στο πάτωμα και κατόπιν, επανέλθετε στην αρχική σας θέση. So simple!

15406615-0bf3-479a-83ff-312fc2b6c603.jpeg

Καθίσματα

Μία από τις πιο απλές, αλλά πολύ σημαντικές -κι απαραίτητες- ασκήσεις, με το βάρος του σώματος. Τα καθίσματα είναι must για όσους θέλουν να κάνουν ένα σύντομο, power workout στη διάρκεια των διακοπών. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι από όρθια θέση και με τα πόδια ανοιχτά στο επίπεδο των ώμων, να λυγίσετε τα γόνατά σας, την ώρα που φέρνετε τα χέρια σας μπροστά ώστε να είναι παράλληλα με το έδαφος. Πατώντας δυνατά τα πόδια σας στο έδαφος, σπρώξτε το σώμα σας προς τα πάνω με τα γόνατα κι αργά ρίξτε τα χέρια κάτω στα πλάγια, επιστρέφοντας στην αρχική σας θέση.

Κοιλιακοί

Ο μεγάλος σας στόχος είναι μία σφιχτή και επίπεδη κοιλιά; Εννοείται πως από το πρόγραμμά σας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείπουν οι κοιλιακοί. First things first, ξαπλώστε στο πάτωμα και λυγίστε τα γόνατά σας, κρατώντας τις φτέρνες όρθιες. Κατόπιν, τοποθετήστε τα χέρια σας γύρω από τον αυχένα, για να σταθεροποιήσετε το κεφάλι σας. Το last step, απαιτεί να σηκώσετε το άνω μέρος του κορμού αργά προς τα πάνω, χωρίς να σηκωθεί η μέση σας από το πάτωμα, επιστρέφοντας στην αρχική θέση.

Σανίδα

Μία άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα, και κάνει focus κυρίως στην κοιλιά και τους ραχιαίους. Ακουμπήστε τους αγκώνες και τις παλάμες σας στο πάτωμα στην ίδια ευθεία με τους ώμους σας, σηκώστε τα γόνατα και κρατήστε το σώμα σας σφιχτό σε μια ευθεία για 1 λεπτό. Ακούγεται εύκολο, αλλά πιστέψτε μας, ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά μεγάλος, ειδικά όσο αυξάνεται ο χρόνος της εκτέλεσης της άσκησης και τα αποτελέσματα θα είναι πολύ σύντομα ορατά στο σώμα σας.

c1a4c90f-e889-4cdc-b712-a38ad146ee95.jpeg

Τρέξιμο

Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που δεν αγαπούν τις indoor activities, τότε ιδανική επιλογή είναι το τρέξιμο. Ειδικά σε περίπτωση που είστε αρχάριοι και δοκιμάζετε το τρέξιμο για να βελτιώσετε τη σωματική σας αντοχή, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα 10 week Run-Walk Plan, που θα σας μυήσει με τον καλύτερο τρόπο στον μαγικό κόσμο του running. Τι είναι ακριβώς αυτό; Ουσιαστικά, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να αρχίζετε και να ολοκληρώνετε κάθε προπόνησή σας με περπάτημα, το οποίο θα το προσαρμόζετε αναλόγως με τις ανάγκες που θα έχει το σώμα σας. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των χιλιομέτρων που θέλετε να καλύψετε, η συγκεκριμένη μέθοδος θα σας δώσει το κατάλληλο boost και θα διατηρήσει το σώμα σας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, για κάθε workout.

928afd50-2dc3-42cd-a37e-6932341ebb5c.jpeg

Κολύμπι

Last but not least, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα στη διάρκεια των διακοπών, από το κολύμπι στα καταγάλανα, δροσερά νερά της θάλασσας. Η κολύμβηση, είναι γνωστή εδώ και χρόνια για τα πολλαπλά benefits που έχει για το μυαλό, αλλά και το σώμα, καθώς η κίνηση μέσα στο νερό έχει αυξημένη αντίσταση. Είναι ενδεικτικό, ότι ακόμα και μισή ώρα κολύμπι, μπορεί να γυμνάσει όλο σας το σώμα αποτελεσματικά κι αποτελεί ένα είδος αεροβικής άσκησης με την οποία ο οργανισμός καίει αρκετές θερμίδες χωρίς έντονη καταπόνηση. Ίσως ακόμη πιο σημαντικό, είναι το γεγονός ότι το κολύμπι δρα αγχολυτικά και χαλαρωτικά και συμβάλλει στη μείωση του άγχους και του stress, χαρίζοντας ανακούφιση και ευεξία.

Κeep in mind: Στη διάρκεια των διακοπών σας, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας, να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε και να κάνετε ένα break από όλους κι από όλα. Μείνετε μακριά από τα "πρέπει" και τα "μη" κι απολαύστε την κάθε στιγμή όπως πραγματικά θέλετε. Ακόμη και μερικά λεπτά γυμναστικής, μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά και 3-4 επαναλήψεις είναι αρκετές, για να διατηρήσουν το σώμα σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Enjoy!