fbpixel

Search icon
Search
A stylish staycation: 5 έξυπνες κινήσεις για την καλοκαιρινή διαμόρφωση της κατοικίας μας
INTERIORS

A stylish staycation: 5 έξυπνες κινήσεις για την καλοκαιρινή διαμόρφωση της κατοικίας μας

Τα timeless μυστικά για να το πιο κομψό ησυχαστήριο


Το καλοκαίρι έχει εισβάλλει με τον πιο γοητευτικό τρόπο στην καθημερινότητά μας και η ανάγκη για αναδιοργάνωση είναι πλέον επιτακτική, ειδικά σε ό,τι αφορά στην εσωτερική διαμόρφωση της κατοικίας μας. Λειτουργικότητα, άνεση και κομψότητα έχουν τεθεί για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο, μεταμορφώνοντας, έτσι, την καλοκαιρινή διακόσμηση σε ένα σύνθετο και ενδιαφέρον παιχνίδι αισθήσεων. Αν και εσείς διανύετε τη συγκεκριμένη περίοδο με αλλαγές στην αισθητική ταυτότητα του σπιτιού σας, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσετε με βήμα ταχύ στις απαραίτητες interior κατευθύνσεις.  

Ας δούμε μαζί τα 5 διαχρονικά μυστικά για να μετατρέψoyme τους ιδιωτικούς mας χώρους σε ένα elegant ησυχαστήριο - ωδή στον ορισμό του summer staycation!

Go natural

b4ab98fb37c6470da3502be551581a8d.jpg


Είναι καλό να ξεκινήσουμε από την επιλογή της κύριας χρωματικής παλέτας, καθώς συνήθως έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο κάθε χώρου. Οι αποχρώσεις της φύσης, όπως αυτή της μέντας, της ελιάς, αλλά και οι τόνοι τερακότας και θερμού λευκού μπορούν να κάνουν τη διαφορά, δομώντας ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό ειδικά για το καλοκαίρι, το οποίο υπόσχεται μια γλυκιά και ζεστή φιλοξενία. Όταν θα έχουμε ολοκληρώσει με τη βάση μας, τότε μπορεί να ακολουθήσει η προσθήκη μιας ευρείας γκάμας διακοσμητικών pieces, όπως για παράδειγμα είναι τα μαξιλάρια, στα οποία μπορούμε να παίζουμε με τα patterns και τα χρώματα με γρήγορους και οικονομικούς τρόπους.

The "Citrus twist"

shutterstock-2224902561.jpg

Δροσερά και φρέσκα αρώματα από εσπεριδοειδή έχουν το χάρισμα να αναβαθμίζουν αυτόματα τη διαμόρφωση κάθε χώρου μας, κάνοντάς τον να μοιάζει φωτεινός και άκρως καλοκαιρινός. Μην παραλείψετε να προσθέσετε διακοσμητικά αξεσουάρ από πορτοκάλια ή λεμόνια, ειδικά σε σημεία, όπως η τραπεζαρία, συνθέτοντας ένα σαγηνευτικό και ατμοσφαιρικό σκηνικό, παρμένο από την ιταλική γοητεία. 

The superpower of candles

shutterstock-2253948811.jpg

Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε άμεσα, αλλά είναι γεγονός ότι ο χαρακτήρας των αρωμάτων, τα οποία αποπνέουν οι προσωπικοί μας χώροι, συμβαδίζουν με τις εποχές, τις οποίες διανύουμε. Πολλές φορές, για παράδειγμα, παρατηρούμε τους εαυτούς μας να προχωρούν στην επιλογή κεριών με κεντρικά στοιχεία το δέρμα, τα μπαχάρια ή τη βανίλια, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι θα προτιμήσουμε πιο δροσερούς αρωματικούς τόνους, όπως είναι τα εσπεριδοειδή. Η ατμόσφαιρα των κατοικιών μας στηρίζεται στις μυρωδιές της και σίγουρα στο trans-seasonal decorating η συγκεκριμένη συνθήκη λειτουργεί ως κεντρικός άξονας στην ομαλή μετάβαση των εποχών.

Linen Bedding

shutterstock-1137610130.jpg


Δεν ξεχνάμε να αντικαταστήσουμε τα βαρύτερα κλινοσκεπάσματά μας με λινά σεντόνια και μαξιλαροθήκες για μια πιο ανάλαφρη εμφάνιση και αίσθηση στο υπνοδωμάτιό μας. Θυμηθείτε πόσες φορές νιώσατε πραγματική άνεση και καθαριότητα στην καλοκαιρινή βραδινή ξεκούραση χάρη στη συγκεκριμένη αλλαγή, ειδικά μετά από ένα απόγευμα, στο οποίο αφεθήκατε στο κολύμπι στη θάλασσα!

Floral Charm

shutterstock-1247954617.jpg

Λουλούδια παντού. Είτε πραγματικά, είτε ζωγραφισμένα και τυπωμένα, έχουν τη δύναμη  να προσδίδουν μια χαριτωμένη και παιχνιδιάρικη διάθεση στους χώρους μας. Τολμήστε να κινηθείτε στη συγκεκριμένη αισθητική διαδρομή ειδικά κατά τους θερινούς μήνες και είναι σίγουρο ότι θα βελτιώσετε ταυτόχρονα και τη διάθεσή σας!

Be creative and enjoy your summer staycation!

Source: House Beautiful