fbpixel

Search icon
Search
Winter Wonderlands: Οι πιο εντυπωσιακοί χιονισμένοι κήποι στον κόσμο
ESCAPE

Winter Wonderlands: Οι πιο εντυπωσιακοί χιονισμένοι κήποι στον κόσμο

Τα dreamy spaces που θα απογειώσουν τις αισθήσεις των travelers


Η φύση αυτήν την περίοδο έχει «ντυθεί» στα λευκά και η μαγεία κορυφώνεται. Ανά τον κόσμο, δεν είναι λίγοι οι κήποι που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και μας κάνουν να ονειρευόμαστε με τα μάτια ανοιχτά. Απίθανες οάσεις, άνθη και φυτά καλυμμένα από το χιόνι και φανταστικές διακοσμητικές λεπτομέρειες που αξίζουν την προσοχή μας και μας γεμίζουν έμπνευση. 

Ποτέ άλλοτε ένα ταξίδι στο εξωτερικό δε φάνταζε τόσο δελεαστικό!

Dyffryn Gardens, Ουαλία

4-house-24nov16-national-trust-b-1.jpg

Τα χειμωνιάτικα τριαντάφυλλα και τα κόκκινα μούρα προσθέτουν χρώμα στο ιστορικό Dyffryn Gardens στην κοιλάδα του Glamorgan της Ουαλίας, που αυτήν την περίοδο έχει «ντυθεί» στα λευκά. Ο λαχανόκηπος ακμάζει και αυτήν την εποχή του χρόνου. Τι ημέρες με πολλή χιονόπτωση, βροχή ή κρύο, βρίσκει κανείς καταφύγιο σε ένα από τα πολλά όμορφα σχεδιασμένα δωμάτια στον κήπο που είναι διάσπαρτα στην ιδιοκτησία.

Château de Villandry, Γαλλία

chateau-jardin-villandry-neige.jpg

Και ποιος δε γνωρίζει αυτούς τους θεαματικούς κήπους στη Γαλλία, που η ομορφιά τους ξεπερνάει κάθε φαντασία! Ο χώρος όπου φιλοξενείται σήμερα ο θρυλικός πύργος Château de Villandry, έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε μια όαση που μας αφήνει κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα, χάρη στη μοναδική διαρρύθμισή του και της προσεγμένες λεπτομέρειες που του δίνουν χαρακτήρα. Οι κηπουροί του εργάζονται σχεδόν επί καθημερινή βάση, κάθε εποχή του χρόνου, ώστε να έχουν εξασφαλισμένα αυτό το dreamy αποτέλεσμα που θυμίζει λαβύρινθο στην πιο παραμυθένια εκδοχή του.

Kew Gardens, Λονδίνο

temperate-house5-house-24nov16-pr-b.jpg

Η απερίγραπτη ομορφιά του Kew Gardens αποκαλύπτεται τον χειμώνα, καθώς πέφτουν φύλλα από εκατοντάδες δέντρα και στην πορεία καλύπτονται από το χιόνι. Οι χειμερινοί βολβοί προσθέτουν πινελιές χρώματος, ενώ οι χιονοστιβάδες αναδεικνύουν τη διαχρονική ομορφιά τους στο Rock Garden. Εάν βρεθείτε εκεί, η πρώτη σας στάση θα πρέπει να είναι το Palm House, το οποίο βρίσκεται μπροστά στη λίμνη και αλλάζει συνεχώς χρώματα ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

New York botanical Garden, Νέα Υόρκη

drbjwabwkaubs4m.jpg

Ο βοτανικός κήπος της Νέας Υόρκης δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν τη λίστα, καθώς προσφέρει μια φανταστική εμπειρία απόδρασης 250 στρεμμάτων για τους κατοίκους της πόλης στην καρδιά του Bronx. Το Ωδείο Enid A. Haupt της βικτοριανής εποχής, στο μεταξύ, επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν εσωτερικές ερήμους, καταρράκτες κι ένα τροπικό τοπίο που περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη συλλογή εσωτερικών φοινίκων στον κόσμο.

Pennsylvania garden by Arabella Lennox-Boyd, Πενσυλβάνια

3-4-2015-kelly-1.jpg

Ένα οικογενειακό κτήμα του 18ου αιώνα στην Πενσυλβάνια, πήρε παραμυθένια διάσταση από τον σχεδιαστή τοπίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Arabella Lennox-Boyd, ο οποίος δημιούργησε μια ταπετσαρία από πολύχρωμα φύτευση και πρόσθεσε στη συλλογή των δέντρων της, η οποία από τότε δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή με τον πιο ονειρικό τρόπο. Ο κήπος είναι ανοιχτός προς το κοινό και λειτουργεί ως πάρκο αναψυχής για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τους γρήγορους αστικούς ρυθμούς.

Killerton, Devon

aviary-winter-snow-3000-1875-bebb-1.jpg

Καθώς τα φύλλα πέφτουν από τα δέντρα και τα πρώτα χιόνια πέφτουν, το τοπίο στο Killerton γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακό. Το ροζ κυκλάμινο ανθίζει στα τέλη του χειμώνα, δημιουργώντας ένα όμορφο «χαλί» από λουλούδια, που ξεχωρίζουν στο κατάλευκο σκηνικό. Αξίζει μια βόλτα στους χώρους για να θαυμάσει κανείς τα γοτθικά παρεκκλήσια με τη χειμερινή τους λαμπρότητα.

Belsay Hall, Northumberland

methode-times-prodmigration-web-bin-42321600-c112-3bde-9dcf-87a733b241ea.jpg

Ο χειμώνας στον κήπο 30 στρεμμάτων στο Belsay Hall αποκαλύπτει την ευκρίνεια του περίπλοκου σχεδιασμού του τοπίου. Το αποκορύφωμα κάθε επίσκεψης στο Belsay είναι ο κήπος του λατομείου, ο οποίος τώρα τον χειμώνα γεμίζει με ροζ ροδόδεντρα. Η ιστορία που ξεκινάει από τον 18ο αιώνα γίνεται «ένα» με το μαγευτικό σκηνικό, που ξεχωρίζει για το πυκνό του χιόνι και τις φυσικές εκπλήξεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρων των επισκεπτών.

Κεντρική φωτογραφία: Killerton, Devon