fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

White on White: Πώς να εντάξετε στο lifestyle σας το πιο διαχρονικό χρώμα της σεζόν

Μέσα από super stylish items


White on White: Πώς να εντάξετε στο lifestyle σας το πιο διαχρονικό χρώμα της σεζόν

Το χρώμα της αγνότητας, της αφοσίωσης και της αέρινης κομψότητας. Σε κάθε σεζόν, η μόδα ανανεώνεται, αλλά το λευκό παραμένει μια σταθερή αξία, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της. 

Η αγάπη για το λευκό χρονολογείται αιώνες πριν. Στον αρχαίο πολι-τισμό της Ελλάδας και της Ρώμης ήταν συνδεδεμένο με την αθωότητα και την αγνότητα. Στη συνέχεια, κατά τα χρόνια της Αναγέννησης, οι νύφες φορούσαν λευκά φορέματα ως σύμβολο καθαρότητας. Το λευκό μπορεί να αποτελεί τον ορισμό της απλότητας, παράλληλα όμως αντιπροσωπεύει και μια αίσθηση πολυτέλειας, αποπνέοντας απαράμιλλη κομψότητα και υψηλή αισθητική. Είναι ένα χρώμα που μπορεί να μεταμορφωθεί, να δημιουργήσει διάφορα στιλ - από κάτι ήσυχο και ρομαντικό μέχρι κάτι σύγχρονο και εκλεπτυσμένο.

CATWALK REPORT

00007-valentino-spring-2024-ready-to-wear-credit-brand.jpg
Valentino, Grigio

Στα shows της σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024, το white trend κατέκλυσε τις πασαρέλες. Από διαφάνειες έως κεντημένες δημιουργίες, οι σχεδιαστές και οι μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως οι Balenciaga, Dior, Chloé, Alberta Ferretti, Prada και Michael Kors, υποστήριξαν μια ξεκάθαρη στροφή στην καθαρότητα, διατηρώντας την αξία του ως ενός από τα πιο διαχρονικά και κομψά χρώματα στη μόδα που προσφέρει έναν αέρινο και κομψό τρόπο έκφρασης.

STYLING TIPS

irina-shayk-missoni-spring-2024-ad-campaign03.jpg
Missoni, Grigio

1. New Modernity: Το λευκό εμφανίζεται σε ντελικάτα, μοντέρνα ρούχα με απλές γραμμές. Φορέματα, πουκάμισα και παντελόνια στις αποχρώσεις του αποπνέουν μια αίσθηση διαχρονικής κομψότητας. Πείτε «ναι» σε total looks.

2. Romantic Touch: Η δαντέλα τού ταιριάζει υπέροχα για παραμυθένια και ανάλαφρα outfits.

prada-ss24.jpg
Prada

3. A is for accessories: Τσάντες, παπούτσια και κοσμήματα σε white αποχρώσεις προσφέρουν έναν άνευ προηγουμένου βαθμό elegance και εκλεπτυσμένου στιλ. Μια λευκή tote bag ή ένα ζευγάρι λευκά πέδιλα μπορούν να αναβαθμίσουν οποιαδήποτε εμφάνιση.

Με όλες αυτές τις επιρροές και τάσεις, το λευκό αποδεικνύει ότι είναι διαχρονικό και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περίσταση και στιλ. Είτε επιλέγετε ένα εντυπωσιακό φόρεμα για μια βραδινή έξοδο, είτε ένα άνετο τοπ για μια casual βόλτα στην πόλη, σίγουρα κλέβει την παράσταση και δημιουργεί μια αίσθηση φρεσκάδας. Είναι το χρώμα που λειτουργεί εξαιρετικά ως βάση για να αναδείξετε άλλα. 

toteme-steven-meisel.jpg
Toteme


Συνδυάζοντάς το με ζωηρούς τόνους, όπως το μπλε, το πράσινο ή το ροζ, δημιουργείτε ένα δυναμικό combo, που προσελκύει το βλέμμα και προκαλεί ενθουσιασμό. Συνολικά, επηρεάζοντας πέρα από τον κόσμο της μόδας και το interior design, το λευκό είναι προορισμένο να χαρίζει φωτεινότητα και να ενισχύσει κάθε αισθητική εμπειρία.

1

Δερμάτινη τσάντα

Callista, Attica - The Department Store

2

Μπλούζα Ted Baker

Hondos Center Apollonia Politia

3

Jacket

Falconeri

4

Midi φούστα με παγιέτες Marella

Attica - The Department Store

5

Δερμάτινα σανδάλια Gianvito Rossi

Kalogirou

6

Βιβλίο “Architectural Digest at 100: A Century of Style”

Eκδόσεις Abrams

7

Χρυσό δαχτυλίδι με πολύτιμους λίθους της σειράς Facet

Katerina Ioannidis

8

Άρωμα Nomade Nuit d’ Egypte της Chloé

Sephora

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2024

Κεντρική φωτογραφία: Chloé