fbpixel

Search icon
Search
Weekend Mood On: Πώς να κάνετε δημιουργικό στο σπίτι το Σαββατοκύριακο που έρχεται
PSYCHOLOGY

Weekend Mood On: Πώς να κάνετε δημιουργικό στο σπίτι το Σαββατοκύριακο που έρχεται

Ανεβάστε την ψυχολογία σας μ’ αυτές τις δραστηριότητες


Άλλο ένα Σαββατοκύριακο πλησιάζει. Παρόλο που για πολλούς όλες οι μέρες είναι ίδιες εδώ και πολλούς μήνες, το τελευταίο διήμερο της εβδομάδας κρύβει μέσα του πάντοτε μία αίσθηση χαλαρότητας και ξεγνοιασιάς. Ποιος είπε ότι δε μπορούμε να κάνουμε υπέροχα πράγματα και δραστηριότητες εντός σπιτιού; Είναι τόσα πολλά εκείνα, με τα οποία μπορούμε να ασχοληθούμε και να ανεβάσουμε τη διάθεση μας στα ύψη.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή για να βιώσετε τη δύσκολη κατάσταση λίγο διαφορετικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι πολλή όρεξη και φαντασία. Η γιορτινή περίοδος πλησιάζει και αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η ευκαιρία για να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο κλίμα αλλά και για να φροντίσουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας και τις ανάγκες του.

Συνεχίστε να διαβάζετε και δείτε όλες τις δραστηριότητες που θα συμβάλλουν στο να περάσετε ένα από τα αγαπημένα σας weekend!

Στολίστε την κατοικία σας

home-5.jpg

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως τα Χριστούγεννα απέχουν λιγότερο από ένα μήνα. Με λίγα λόγια η γιορτινή περίοδος έχει ξεκινήσει και εμείς είμαστε έτοιμοι να «μπούμε» στο κλίμα. Άλλωστε φέτος το έχουμε πιο πολύ ανάγκη από ποτέ. Το Σαββατοκύριακο που έρχεται είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να στολίσετε το σπίτι και να ανεβάσετε τόσο τη δική σας διάθεση όσο και των αγαπημένων σας προσώπων. Μη βιαστείτε να το ολοκληρώσετε, καθώς έχετε το χρόνο με το μέρος σας. Δοκιμάστε μία διαφορετική διακόσμηση από τη συνηθισμένη και «παίξτε» με τα στολίδια σας για ανανέωση.

Γυμναστείτε

home-3.jpg
Image source: @carodaur

Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που τονίζουν ξανά και ξανά το πόσο απαραίτητη είναι η άθληση κυρίως κατά την περίοδο της καραντίνας. Αν δε γνωρίζετε ποιο είδος σας ταιριάζει, υπάρχουν πάρα πολλά online προγράμματα που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε. Βρείτε μία ώρα μέσα στην ημέρα που δε θα έχετε υποχρεώσεις και θα νιώθετε ήρεμη και ξεκινήστε. Ότι κι διαλέξετε να κάνετε, μην παραλείψετε μισή ώρα διαλογισμού στο τέλος, διότι το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Ανακαλύψτε καινούριες δραστηριότητες

home-1.jpg

Αυτό το διάστημα έχετε όλο το χρόνο για να «ακούσετε» τις ανάγκες σας και να ανακαλύψετε νέα ενδιαφέροντα και ασχολίες. Ξεκινήστε το βιβλίο που αναβάλλετε συνεχώς ή δείτε μία καινούργια σειρά ή ταινία μαζί με το σύντροφο ή την οικογένεια σας. Η προσωπικότητα μας αλλάζει καθημερινά και είναι πολύ βοηθητικό και όμορφο να παρατηρούμε αυτήν την εξέλιξη. Να ξέρετε ότι κάθε μέρα θα μαθαίνετε και κάτι ακόμα για τον εαυτό σας, γεγονός που θα σας χαροποιεί και θα σας φτιάχνει τη διάθεση.

Φτιάξτε ένα όμορφο πρωινό

home-4.jpg
Image source: @_thefab3

Το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Γι’ αυτό πρέπει να του αφιερώνουμε λίγο περισσότερο χρόνο και να του δίνουμε την απαραίτητη προσοχή. Ξυπνήστε, πιείτε μία ζεστή κούπα καφέ και εκτελέστε την αγαπημένη σας συνταγή. Δημιουργήστε ένα πλήρες πρωινό, με όλα τα απαραίτητα συστατικά για να έχετε μία πολύ όμορφη μέρα, γεμάτη όρεξη και ενέργεια.

Κάντε μία βόλτα

home-2.jpg
Image source: @streetstylestars

Μπορείτε να κάνετε μία βόλτα, λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες που πραγματοποιούμε τον τελευταίο καιρό. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τα ασχολούμαστε με όλα αυτά που μας αρέσουν και μας «γεμίζουν». Για τους παραπάνω λόγους, δημιουργήστε ένα μοντέρνο και update σύνολο, κάντε ένα απλό μακιγιάζ και βγείτε για έναν περίπατο στο αγαπημένο σας μέρος. Όλη αυτή η διαδικασία και θα σας πάρει αρκετό χρόνο αλλά θα λειτουργήσει και πολύ θετικά στη διάθεση και την ψυχολογία σας.

Ό,τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε από τα παραπάνω να «ακούτε» πάντα τις ανάγκες σας και να περάστε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο!