fbpixel

Search icon
Search
Week Agenda: Τι να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτήν την εβδομάδα
AGENDA

Week Agenda: Τι να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτήν την εβδομάδα

Ό,τι νεότερο έρχεται στην πόλη και θα μας συναρπάσει


Το φθινόπωρο ξεκίνησε και μαζί του φέρνει νέα, συναρπαστικά δρώμενα και events, που θα μας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον αυτό το διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερη για τη Θεσσαλονίκη, καθώς υποδεχόμαστε στην πόλη τις πιο πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις, που θα καλύψουν κάθε γούστο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Κυριακή. Παρακάτω, οι προτάσεις για την πιο ενημερωμένη ατζέντα αυτών των ημερών.

Take notes!

M O N D A Y

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023

saloniki-city-walls-2.jpg

Την ερχόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στις χώρες της Ευρώπης που στόχο έχουν τη γνωριμία του κοινού με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και την ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στην Ελλάδα, τα εργαστήρια συντήρησης ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει τις αθέατες πλευρές του επαγγέλματος του συντηρητή: οι επισκέπτες θα εξερευνήσουν τα μυστικά της συντήρησης σε εργαστήρια, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με παρουσιάσεις, θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις κ.ά.

Info: Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης, δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Ταινία "The Creator"

230518095423-01-the-creator-movie.jpg

Ο Joshua (Washington), ένας σκληροτράχηλος πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων που θρηνεί την εξαφάνιση της συζύγου του (Chan), επιστρατεύεται για να βρει και να σκοτώσει τον Δημιουργό, τον μόνιμα ασύλληπτο αρχιτέκτονα ενός προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης, που έχει κατασκευάσει ένα μυστηριώδες όπλο με τη δύναμη όχι μόνο να τερματίσει τον πόλεμο αλλά και να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Ο Joshua μαζί με μια ομάδα από ελίτ μυστικούς πράκτορες θα διανύσουν εχθρικά εδάφη και θα βρεθούν στη σκοτεινή καρδιά μιας περιοχής που κατοικείται από «πλάσματα» Τεχνητής Νοημοσύνης. Εκεί θα ανακαλύψουν πως το θανάσιμο όπλο που μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο δεν είναι παρά ένα δημιούργημα Τεχνητής Νοημοσύνης με τη μορφή μικρού παιδιού (Voyles). Σκηνοθεσία: Gareth Edwards. Πρωταγωνιστούν: John David Washington, Gemma Chan, Ken Watanabe, Sturgill Simpson, Madeleine Yuna Voyles, Allison Janney.

Info:
Cineplexx One Salonica (αιθ. 5), απόψε στις 20:15 και στις 21:30.

«Ολεάννα» του David Mamet στο Θέατρο Τ

811912-3ijaa.jpg

Ένα από τα πιο προκλητικά κείμενα της σύγχρονης δραματουργίας, ένα ανελέητο παιχνίδι φύλων κι εξουσίας ανάμεσα σε έναν καθηγητή πανεπιστημίου και μια φοιτήτρια. Η παράσταση «Ολεάννα» του David Mamet, σε σκηνοθεσία της Μυρσίνης Καρματζόγλου, φέρνει στο προσκήνιο τη σχέση που μπορεί να έχουν δύο άνθρωποι με εντελώς διαφορετικές ηλικίες, κοινωνική τάξη και δύναμη στα χέρια τους. Όσα τους φέρνουν κοντά, όσα τους χωρίζουν και αυτά που, τελικά, θα ορίσουν τη σχέση τους. Παίζουν: Γιάννης Μαυρόπουλος, Βικτώρια Παπαδοπούλου – Σισκοπούλου.

Info:
Θέατρο Τ, απόψε στις 21:30.


T U E S D A Y

Thessaloniki PhotoBiennale 2023

photobiennale-zLqoP.jpg

Με διαχρονικό στόχο να βρίσκεται στην αιχμή των διεθνών συζητήσεων για το φωτογραφικό μέσο, πορεία που κινήθηκε παράλληλα αλλά και εντός των εικαστικών τεχνών, η φετινή Thessaloniki PhotoΒiennale συστήνεται ξανά στο κοινό από τις 10 Οκτωβρίου 2023 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2024 με ένα πλούσιο πρόγραμμα 25 εκθέσεων σε 19 χώρους στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, με τη συμμετοχή 100 και πλέον φωτογράφων και καλλιτεχνών από 18 χώρες. Το φετινό πρόγραμμα φιλοδοξεί να παρουσιάσει τις διαφορετικές εκφάνσεις του φωτογραφικού μέσου –φωτοδημοσιογραφία, φωτογραφία ντοκουμέντο, ιστορική φωτογραφία, σύγχρονες πρακτικές των μέσων καταγραφής της εικόνας– να ενδυναμώσει και να μετασχηματίσει τους πολίτες και τις κοινωνίες που τους περιβάλλουν. Εκθέσεις ιστορικές και σύγχρονες, ομαδικές και ατομικές, πρωτοεμφανιζόμενων και καταξιωμένων φωτογράφων, μαζί με παράλληλες δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις αποτελούν μια σημαντική καλλιτεχνική πρόταση για τους τέσσερις μήνες που ακολουθούν.

Info: Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ, Τρίτη στις 21:00.

«...καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» του Χρόνη Μίσσιου Θέατρο Αυλαία

744328.jpg

Η ομάδα GAFF μεταφέρει στη σκηνή το αφήγημα του Χρόνη Μίσσιου «...καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς». Πρόκειται για μια εξομολόγηση διώξεων, συλλήψεων, φυλακίσεων και βασανιστηρίων. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που η Ελλάδα παραδίνεται στο χάος του Εμφυλίου, ο δεκαεξάχρονος Χρόνης Μίσσιος συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Αποφυλακίζεται το 1973, αφού έχει περάσει εικοσιένα χρόνια σε φυλακές και εξορίες. Αυτήν την περίοδο της ζωής του διηγείται στο σπουδαίο αφήγημα-μαρτυρία «...καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς». Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μαμιός, Γιάννης Μάνθος.

Info: Θέατρο Αυλαία, Τρίτη στις 18:30 και στις 21:15.

Γιάννης Γαΐτης – Αναδρομική έκθεση: 100 χρόνια από τη γέννησή του

giannis-gaitis.jpg

Μια έκθεση-σταθμός στην ιστορία της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης γίνεται πραγματικότητα φέτος τον Οκτώβριο. Στόχος της να τιμήσει τον πρωτοπόρο Έλληνα εικαστικό Γιάννη Γαΐτη, ο οποίος γεννήθηκε πριν από 100 χρόνια. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που πραγματώνεται με την πολύτιμη συμβολή φορέων και ιδιωτών συλλεκτών, και με την αμέριστη συμπαράσταση της κόρης του, Loretta Gaїtis. Φιλοδοξεί δε να προσφέρει στο κοινό της πόλης μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας και επαφής με γνωστά και μη έργα του μεγάλου αυτού Έλληνα καλλιτέχνη, αντικείμενα και αρχειακό υλικό.

Info: Casa Bianca, Τρίτη 10:00 - 20:00.


W E D N E S D A Y

"Inventions" των María Muñoz, Pep Ramis

814760.jpg

Το Inventions είναι ένα έργο που πραγματεύεται την αναζήτηση της πνευματικότητας καθώς και του εγκόσμιου, τα αναπάντητα ερωτήματα, το χρονικό παράδοξο του ανθρώπου, που έρχεται αντιμέτωπο με τον βαθύ χρόνο της ιστορίας. Ένα οπτικοακουστικό ταξίδι, στο οποίο ο θεατής αισθάνεται τη δύναμη της ομάδας στον χώρο, την παρουσία του ατόμου και την ανάμειξη διαφορετικών τεχνών που γεννά ένα πολυσχιδές σώμα, έτοιμο να κατοικηθεί και να προσπελαστεί. Μια χορευτική παράσταση, καθώς κι ένα πνευματικό καταφύγιο χτισμένο πάνω στη μουσική του Μπαχ με ευλαβικό, αυστηρό, ζωτικό, εγκόσμιο κι ενίοτε σουρεαλιστικό χαρακτήρα.

Info: Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, Τετάρτη στις 21:00.

Παρουσίαση βιβλίου Angelika Overath, «Eρωτες θολοί»

overath-angelika-c-1.jpg

Το Goethe-Institut Thessaloniki υποδέχεται τη συγγραφέα Angelika Overath στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζει το μυθιστορήμά της, «Έρωτες θολοί», σε μια εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου. Το βιβλίο «Έρωτες θολοί» αφηγείται την ιστορία ενός ταξιδιού με τρένο από το Chur της Ελβετίας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Στη διαδρoμή αυτή από τη Δύση στην Ανατολή μέσω των Βαλκανίων, τα τοπία συμπίπτουν με ιστορικές στιγμές αλλά και τις ερωτικές συναντήσεις τριών ανθρώπων που ανησυχούν ο ένας για τον άλλον κι ελπίζουν ο ένας για τον άλλον.

Info: Goethe-Institut Thessaloniki, Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 66, Τετάρτη στις 19:00.

«Πεθαίνω σαν χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο Σοφούλη

pethainw-grtimes-eidisis-k-1.png

Η παράσταση «Πεθαίνω σαν χώρα», βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή στο Θέατρο Σοφούλη για δυο μόνο παραστάσεις. Η παράσταση αποτελεί καρπό του 3ου Ετήσιου Εργαστηρίου Θεάτρου Πρόταση και ερμηνεύεται από συμμετέχοντες του εργαστηρίου και ηθοποιούς της Ομάδας Θέατρο Πρόταση. Ένα έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη, γραμμένο το 1978, περιγράφει με τρόπο χειμαρρώδη το επικείμενο τέλος μιας χώρας. Η συμφορά, η κατάπτωση, η βαρβαρότητα και η αηδία ενός ολόκληρου λαού συντελούν το θάνατο της χώρας που μοιάζει περισσότερο με αυτοκτονία. Παίζουν: Γιάννης Καίδας, Νίκος Σοïλεμεζίδης, Ευγένης Κοψαχείλης κ.ά.

Info: Θέατρο Σοφούλη, Τετάρτη στις 21:00.


T H U R S D A Y

Ταινία "Exorcist: Believer"

818093.jpg

Μετά τον τραγικό θάνατο της εγκύου συζύγου του στον φονικό σεισμό στην Αϊτή πριν από 12 χρόνια, ο Βίκτορ Φίλντινγκ (βραβευμένος με Tony και υποψήφιος για Όσκαρ Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Μία βραδιά στο Μαϊάμι, Hamilton) έχει μεγαλώσει μόνος του την κόρη τους Άντζελα (Λίντια Τζουέτ, Καλά Κορίτσια). Αλλά όταν η Άντζελα και η φίλη της Κάθριν (πρωτοεμφανιζόμενη Ολίβια Μάρκουμ) εξαφανίζονται στο δάσος και επιστρέφουν τρεις μέρες μετά χωρίς καμία ανάμνηση του τι συνέβη, ξεκινάει μία σειρά από αλυσιδωτά γεγονότα που θα αναγκάσουν τον Βίκτορ να αντιμετωπίσει το απόλυτο κακό και, μέσα στην απόγνωση και τον τρόμο του, να αναζητήσει το μοναδικό άτομο που έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο: την Κρις ΜακΝιλ. Πρωταγωνιστούν: Ellen Burstyn, Jennifer Nettles, Leslie Odom Jr.

Info: Έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από αυτήν την Πέμπτη.

Μάκης Κουλιανός, έκθεση "Amor Fati"

817915.jpg

Στη Myro Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση "Amor Fati" από τον καλλιτέχνη Μάκη Κουλιανό. Στο έργο του, ο Μάκης Κουλιάνος αντλεί έμπνευση από μεγάλους καλλιτέχνες του παρελθόντος, όπως ο Caravaggio, ο Roberto Ferri, ο Jose de Ribera και ο Guido Reni. Αυτοί οι καλλιτέχνες ανήκουν στη σχολή του Chiaroscuro, χαρακτηριζόμενη από την έντονη αντίθεση μεταξύ σκιάς και φωτός, δημιουργώντας ένα δραματικό και εκφραστικό αποτέλεσμα στις εικόνες τους.

Info: Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Πέμπτη 15:00 - 21:00.

Ιωάννης Αργυρίου, έκθεση ζωγραφικής

817939.jpg

Η Myro Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Ιωάννη Αργυρίου σε επιμέλεια Μαριάνας Ρωσσιάδου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Show Room της γκαλερί. Στα έργα του ο εικαστικός χρησιμοποιεί τη ζωγραφική ως εκφραστικό μέσο, με σουρεαλιστική διάθεση. Παραμορφώνει τις φιγούρες με σκοπό να προκαλέσει αντιδράσεις στους θεατές, αντίστοιχες με αυτές που προκύπτουν από διαφημιστικά τρικ. Στα έργα του, εμφανίζονται γνωστά εμπορικά προϊόντα, προσπαθώντας να αποδώσει τη δυναμική της τέχνης όπως αντανακλάται στην καθημερινότητά μας, στα καταστήματα και στα εμπορικά κέντρα.

Info: Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Πέμπτη στις 18:00.


F R I D A Y

«ΚΡΑΠ» του Στέλιου Ναλμπάντη στο Θέατρο Τ

817669.jpg

Μετά τον Σωσίβιο και τη Γλασκώβη, η θεατρική ομάδα Aloof παρουσιάζει την τρίτη της παραγωγή, το έργο του Στέλιου Ναλμπάντη ΚΡΑΠ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Γρίβα. Πρόκειται για μια σκοτεινή κωμωδία σε τέσσερις ψηλούς τοίχους. Είναι το θέατρο μια απόδραση από την πραγματικότητα; Τέσσερις άντρες, μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες και μια ενθουσιώδης σκηνοθέτης, θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα αριστούργημα του σύγχρονου θεάτρου που θα τους σημαδέψει για πάντα. Το έργο γράφτηκε το 2018 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Παίζουν: Δημήτρης Αϊναλής, Γιώργος Κυργίδης, Στράτος Λαζαρίδης κ.ά.

Info: Θέατρο Τ, Παρασκευή στις 21:30.

«Ρόζα Εσκενάζυ: Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου» του Παναγιώτη Μέντη ξανά στο θέατρο Σοφούλη

roza-eskenazy-b.jpg

Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει την «Ρόζα Εσκενάζυ – Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου», ένα έργο του Παναγιώτη Μέντη, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου. Η Ρόζα, γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη, εβραϊκής καταγωγής, μετακόμισε με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη, όπου και άρχισε την καριέρα της. Χαρισματική ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού, βίωσε τις πιο σημαντικές δεκαετίες της ιστορίας της Ελλάδας. Η ζωή της παραβατική και απρόβλεπτη αλλά γεμάτη με φως. Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Φάνης Μουρατίδης, Παύλος Ορκόπουλος κ.ά.

Info: Θέατρο Σοφούλη, Παρασκευή στις 21:00.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο: Μουσικές από τις άκρες της Γης - Αρκτική

04af3f34de2f909b68ae5d07ed6ca171-xl.jpg

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο. Κύκλος Μουσικές από τις άκρες της Γης: Αρκτική.
Διοργάνωση: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πρόγραμμα: (Α’ Μέρος) J. Sibelius: Scene with Cranes, έργο 44 αρ. 2, E. Grieg: Κοντσέρτο για πιάνο σε λα ελάσσονα, έργο 16. (Β’ Μέρος) J. Sibelius: Συμφωνία αρ. 7 σε ντο μείζονα, έργο 105 Ε. Rautavaara: Cantus Arcticus, έργο 61 (Concerto for birds and orchestra). 

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Παρασκευή στις 21:00.

Έκθεση Εγκράτειας Ρούμπου, «Κάποιες φορές ακούω τόσο δυνατά το μέσα μου».

egkrateia-roumpou-1140x900.jpg
The artist

Η γκαλερί Metamorfosis παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου την ατομική έκθεση της Εγκράτειας Ρούμπου με τίτλο «Κάποιες φορές ακούω τόσο δυνατά το μέσα μου». Η χωρίς ανάσα βύθιση, οι εσωτερικές δονήσεις, το αγκομαχητό, η αδιάκοπη εσωτερική πάλη αφήνουν εκκωφαντικό αποτύπωμα στο ζωγραφικό έργο της Εγκράτειας Ρούμπου. Παράλληλα πραγματοποιείται έκθεση της Εγκράτειας Ρούμπου και στην Αθήνα, στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ, (Ακαδημίας 6) έως τις 25 Οκτωβρίου.

Info: Αίθουσα Τέχνης Metamorfosis, Χρυσοστόμου Σμύρνης 11, εγκαίνια την Παρασκευή στις 20:00.


W E E K E N D

«Μαράν Αθά» του Δήμου Αβδελιώδη στο Θέατρο Αμαλία

811893.jpg

Η παράσταση «Μαράν Αθά», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, (από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Θωμά Ψύρρα) με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη, χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως πνευματικό γεγονός και σταθμός στα θεατρικά μας πράγματα. Είναι από τις μακροβιότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων. Η αναγνώριση του εαυτού μας, μέσα από την αναγνώριση του άλλου και τα όρια της προσωπικής μας βούλησης και ευθύνης είναι τα εσώτερα μοτίβα της παράστασης.

Info: Θέατρο Αμαλία, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00.

Trentemøller live στo Principal

princ.jpg

O γνωστός Dj Trentemøller, ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ποιοτικής ηλεκτρονικής (και όχι μόνο) μουσικής των τελευταίων είκοσι ετών, θα βρεθεί στο Principal στις 14 Οκτωβρίου για ένα μοναδικό live show. Στην ενέργεια που παράγουν τα live shows του, η full band του προσθέτει «αναλογικό» όγκο στον (έτσι κι αλλιώς) «μεγάλο» ήχο των συνθέσεών του, ενώ παράλληλα το πολυσυζητημένο light show (του Leroy Bennett) προσθέτει κινηματογραφικές διαστάσεις στην εμπειρία.

Info: Πολυχώρος Μύλος, Principal, Ανδρέου Γεωργίου 56, Σάββατο στις 21:00.

Green Κυκλική Πεζοπορία στον Χορτιάτη

seihsou.jpg

Μια ακόμα πεζοπορική δραστηριότητα από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά στον γειτονικό αλλά αγαπημένο Χορτιάτη. Μια κυκλική διαδρομή που περνάει και από τον Κολοσούρτη σε υψόμετρο 1089 μ., ενώ εξερευνά πολλά ξεχασμένα περάσματα μέσα σε συγκλονιστική φύση μαύρης Πεύκης! Έλα κι εσύ να ζήσεις ξέγνοιαστες στιγμές στη φύση με τη μεγαλύτερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρειας Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς.

Info: Συνάντηση, Κυριακή στις 10:30 στις κεραίες του Χορτιάτη.


GOOD TO KNOW

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού 2023

1080-x-1080-pr2023-complete.jpg

Εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια από τότε που η Evelyn H. Lauder ξεκίνησε την Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού της The Estée Lauder Companies και συν-δημιούργησε το 1992 την εμβληματική Ροζ Κορδέλα, είχε θέσει ως στόχο της Εκστρατείας τη διαρκή ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης. Σε μια εποχή που η συζήτηση για τον καρκίνο του μαστού δε γινόταν ανοιχτά, η Evelyn H. Lauder είδε την ευκαιρία να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να αντιμετωπίσει το στίγμα για αυτή την ασθένεια που αφορούσε τις γυναίκες, έχοντας μια και μόνο αποστολή: Να βοηθήσει στη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς καρκίνο του μαστού!

Αποτελεί μεγάλο επίτευγμα πως μέχρι σήμερα η The Estée Lauder Companies έχει συγκεντρώσει περισσότερα
από 118 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως από κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιείται, συμβάλλοντας με
αυτό τον τρόπο θετικά στη προσπάθεια που γίνεται. Η Εκστρατεία για τον Καρκίνο του Μαστού αναγνωρίζεται
ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικού αντικτύπου του ομίλου Estée Lauder Companies και υποστηρίζει
παγκοσμίως πάνω από 60 οργανισμούς σχετικούς με τον καρκίνο.

Στην Ελλάδα, συνεχίζεται και φέτος η τοπική επιτυχημένη πρωτοβουλία του Pink Ribbon Bracelet στο πλαίσιο
της παγκόσμιας εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Το ροζ βραχιόλι αποτελεί σύμβολο πλέον
του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού και της σημασίας για έγκαιρη ενημέρωση και πρόληψη. Από το 2005
η Estée Lauder Hellas με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, συνεργάζεται με το γνωστό σχεδιαστή
Duka, για τη δημιουργία του συλλεκτικού βραχιολιού, το οποίο έχει λάβει διεθνή αναγνώριση.

Info: Τα έσοδα από την πώληση του Pink Ribbon Bracelet χρηματοδοτούν τις ανθρωπιστικές δράσεις και το σπουδαίο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Μια έμπρακτη δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον μεγάλο αυτό αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.